Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kamena-kucica-na-skoju

Marketing

Ala je lijep ovaj svijet


Ma jes', da mi je olovka već dugo na čekanju, jer između pisanja i pituravanja nije bilo dileme... znalo se odmah što pada u drugi plan. Ma jes', da se slijedom te i takve rabote, sve lančano zakotrljalo, pa je krpa zamijenila pinel, kutlača opet krpu, pa i godina, eto, iscurila i došla svome kraju. Ma jes', da su se rukavi dobro zavrnuli, ako već nisu bili kratki, što zbog vrućine same, što zbog one grintom izazvane. Ma jes', da se mozak u svoj toj gunguli iskrao i odlutao... na pašu valjda, a di bi drugo... misli se utišale i sakrile, netragom nestale... pobjegle i one, valjda, na zasluženi odmor. A jes', i da se ne snalazim najbolje u tom blaženstvu neznanja, da ne kažem ništavila, pa uporno tražim mozak po paši, i jedva čekam da mi misli zazunze po starom... bilo tiho ili bučno, mirno ili nervozno, samo nek' se jave. Ma jes', da nisam valjda ni sva svoja, kad prizivam zbrku u glavi, ali neka misli... neka su tu, pa makar se i brkale i pjenile, i sudarale i razbijale, jer jedino tako znam da sam živa... jedino tako mogu nešto iz sebe iznjedriti... nešto smisleno, po mogućnosti i pametno.

Image and video hosting by TinyPic

Inšoma dela šoma, rekla bih da se desila još jedna u nizu neočekivanih reakcija na vanjske podražaje, pa su mi misli konačno i zazunzile... al' kud, s kim, kamo... s plastikom... a kud će grom, ako ne u koprive. O Romeo, Romeo, da znaš da si mi falio... da, da, baš ti i ta "tvoja" plastika. A znaš li ti, Romeo, da mene plastika nikad nije zanimala, al' ono baš. I ne vjerujem da sam iznimka, već upravo suprotno, jedna od brojnih, koji plastiku uzimaju zdravo za gotovo, i koji o plastici gotovo i ne razmišljaju, a kamo li da još i glavu sa njom razbijaju. Pa slijedom tog i takvog čuvanja i svoje glave od razbijanja, prav' za prav' te nisam puno ni čitala, eto. Škicnula bi ja onako nabrzaka, tek da vidim šta ima... "ubrala" kakvu dobru ideju, po mjeri mene reduše, a sve ostalo... ma, kud ću ja s tom "tvojom" plastikom. Ja sam ti cila u kamenu, i s kamenom, i od kamena odvaljena... al' nemaj straja, nisam ti ja ni krupna ni opasna... hmm, ova me vražja plastika toliko smela, da sad ne znan ni di sam stala... aha, ja ovakva cila u kamenu, i s kamenom, i od kamena odvaljena... ma, baš sam ti ja neka faca za gledat' i mislit' plastično, pa još i fantastično... kako dane. Ma ne bi ti ja dala ni pišljiva boba za tu "tvoju" plastiku, da znaš. Dok je meni "moga" kamena, mo'š ti pivat' plastične borbene... ili puvat' u plastičnu perušinu... ma, mo'š ti plastificirat' šta te vo'ja, ja ću i dalje tuć' glavon po "mom" kamenu. A e... ne dan ja Split za cili svit... pardon, malo me pisma zanila... ma, ne dan ja jedan "moj" kamen za cilu tu "tvoju" plastiku, da znaš.

Image and video hosting by TinyPic

E, moj Romeo, nadam se da me nisi shvatio doslovno, i da je jasna poanta ovih mojih izričaja. Prvenstveno sam htjela reći, kako je ovaj tvoj projekt oko foto-natječaja... i molim ovaj put bez dodatka, jer ja mislim da ama baš ništa ne fali natjecanju i bez nagrada... dunkve, ovaj tvoj natječaj kakvi je da je, pogodak je u sridu, šta bi rekli alkari... ili bingo, kako bi to rekli zaljubljenici igara na sreću, al' ono baš. Ja bar tako mislim, a pošto i ti reče da je projekt prerastao u veliki, onda valjda nisam ni ja tek jedinka, koja se ulovila u tu tvoju plastičnu mrižu od misli. A glavni krivac su, naravno, slike. Kada sam ja odlučila zaroniti malo dublje u svoje slike, s kojima se "igram" već više od četiri godine, blogu budi fala, a prvenstveno radi tvog natječaja, imala sam, ustvari, za cilj, jednim udarcem ubiti dvije muhe... izabrati ono najbolje od plastike za tvoj natječaj, a usput zažmiriti, ako već ne i zatvoriti oči, pa svoj "ormar od slika" konačno dobro razbucati i raščistiti.
I moram priznati da je rezultat "mog" projekta bio iznenađujući, ali ne po pitanju raščišćavanja, već po pitanju razmišljanja i promišljanja o plastici, a time, dakako, i po pitanju tvog foto-natječaja. U slikovnim kombinacijama plastike, kamena i mora, jer moje su slike uglavnom takve, posložila se čak i pokoja kratka morska pričica, a o živom bućkurišu nadošlih misli da i ne pričam. Jedna me je misao čak i dobro nasmijala, i još me nasmijava, kad je se sjetim. E sad, slike ti još nisam stigla poslati, ali budem, budući si mi u komentaru rekao, da se iskreno nadaš još fotografija. Svekoliko čitateljstvo i gledateljstvo nek' se malo prži do dogodine na vatrici znatiželje, a mi ćemo o detaljima naknadno, jer ionako sve ovisi o tebi, ma što god ja poslala, mislila, govorila... ipak si ti Plasticus Fantasticus thumbup, a ne ja.


Image and video hosting by TinyPic

I tako je, eto, mene, kojoj samo peraja fali da se pretvori u sirenu, "kupila" i plastika... barem u tolikoj mjeri, da je pogledam iz drugačijeg kantuna, i sagledam u pozitivnijem svijetlu. A što se tiče problema s njom i oko nje, mogu samo nadopuniti svoje mišljenje, da se problemi uglavnom ne rješavaju zabranama... ničega... i nikoga... pa tako ni plastike... prije mi se čini, da ih zabrane i produbljuju i zaoštravaju.

Ali, ne pričam ja samo o plastici, ma koliko se to tako činilo... ustvari, pričam ja o plastici, ali razmišljam i šire. Preko tebe Plasticusa, i mene Kamenkovićke, pričam i o različitostima, s kojima smo jači, bolji, veći, a kad bi još bili i složni, gdje bi nam bio kraj... baš zato nas moćnici i tako zdušno i vatreno zavađaju... zar je to tako teško vidjeti?.
A ovo nerazumno i samoživo, samodopadno i samodostatno čeljade zvano čovjek, trebalo bi jednom biti spušteno na zemlju... prizemljeno uz veliki tresak... možda Bog, možda Svemir... ali Netko ili Nešto... bi ga trebao prizemljiti... da prestane glumiti gospodara svijeta, i za promjenu postane njegov prijatelj... da prestane svijetu biti zla maćeha, i za promjenu mu postane brižna majka.

Znam, misli su me sad odvele miljama daleko... preko plastike do čiste iluzije i fantastike, ali neka... možda jednom i bude... a možda čovjek i izumre... a možda... možda balota cijela ipak prodiše k'o jedan... i možda rata ne bude... i gladi možda nestane... možda i novac vrag odnese... možda... jednom...

A mi smo još malo u ovoj i ovakvoj, a u Novoj kako bude... ili kako nam Bog da...



Doris Dragović - Triba da se jubimo

Svim blogoplovcima i blogoljupcima od srca želim Sretnu Novu 2014. ~~~~~~ sa željom da se jubimo ~~~~~ jer ~~~~~ triba da se jubimo ~~~~~



Post je objavljen 31.12.2013. u 00:40 sati.