Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

1500,00 kunića

Badnji uranak..
Pasja zora, poput aktivista na demagogiji ( nekih prošlih i budućih izbora i referenduma) bijesno i pomahnitalo trga i ždere zadnje ostatke noći. To je ono čudno, maglovito doba između sna i jave, između zbilje i mašte, između svega i ničega.
Mrak oglodan i proždran nestade.
Svjetlost tek u tragovima, stidljiva, neodlučna i plašljivo zakočena.
Nisam spavala 48 sati. Ne mogu zaspati.Ne mogu spavati. Ne mogu sanjati.Nasukana sam između budnosti i ludila.Polubudno, poluludilo, slično buđenju poslije narkoze.
I tad zazvoni mobitel
. Vidim nepoznat broj Ja se veselo i prpošno javim ( ko svatko na onom narko)" Dobro jutro, kako Vam mogu pomoći i uljepšati Vam dan!"Muk s druge strane, jer tko se još tako javlja, u pasju zoru s krmeljima u očima ( a ja ni krmelja, tek u glavi limeni orkestar i Ravelov Bolero).
I tad poče ( bez dobro jutro, bez pomoz bog, bez ja sam taj i taj i zovem zbog tog i tog): " Vi dugujete državi i dobili smo okružnicu iz Zagreba da sve takve ( zločeste- moja opaska) blokiramo, ako danas ne platite".
U istom trenu nestade i Ravela i orkestra i nasukanosti, mozak mi postade britak poput skalpela i ispali elekto impuls - OTPOR ( iako je ostatak, sazdan iz iskustva znao da je svaki otpor uzaludan) i ja uljuđeno, pristojno i svojim najslađim glasom rekoh: " Vjerojatno je došlo do zabune jer ja strogo pazim na granicu od 2000,00kuna tako da Vam sad dugujem 357,00 kuna s kamatama za HGK ( roleksi,mede i podrum), 68,oo kn za PDV i oko 1000,00 kn za porez na dobit, sve skupa manje od 1500,00 kn.
Da vidim ja to u sistemu- reče ona,bezimena- ali da dugujete i lipu moramo Vas blokirati jer je Zagreb tako odlučio, dobili smo mail.Osim toga to je malo pa platite, ali još obvezno danas, jer u protivnom pišem ovrhu."
Ja joj velim , nažalost nemam, poželje sve najbolje njoj i njenoj obitelji (bezimenoj) sve najbolje za predstojeće blagdane . Ona poklopi, bez doviđenja i ne poželje mi ništa osim ovrhe. i blokade ( za pod bor).
I sad si ja kontam (, mozak je već za vrijeme razgovora kao superračunalo, obradio sve moguće scenarije vezane za tih 1500,00 kuna)- Vide vraga kako su znali da ja baš imam 1500,00 kuna ( ušteđevina od 10 mjeseci koja podrazumjeva nefarbanje, nedepilaciju, ne kupovanje novih gaća i čarapa, kemijanje sa sodom bikarbonom i octom itd itd) za platiti HEPI-HEP-u, telefonsoj kompaniji,iznijeti nešto na stol za blagdane, kupiti bor itd itd. Sve Vam je jasno.
I mislim si 1500,00 kuna neće spasiti proračun (ionako im treba za novo ksenon svjetlo na nabrijanim autima ili za novi punjač za nove pametne mobitele, a pašteta imaju i previše)a meni je tih 1500,00 kuna kao JACK POT.
Nakon te odluke, zaspala sam kao beba.
Doduše, kad sam, poslije dobro naspavana i odmorena, pročitala da se ova kokošja koalicija opet zadužila,bila sam sigurna da je to zbog mojih neplaćenih 1500,00 kuna. I sad opet loše spavam.

Post je objavljen 30.12.2013. u 12:52 sati.