Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Ministarstvo hagioterapije


Na točno polovici svojega mandata, naša je Vlada otkrila spasonosnu formulu koja će nas izvući iz krize i ekonomske i duševne depresije. To je rješenje došlo u zadnji čas, 5 do 12 što bi narod rekao. Rješenje je kombinacija uvođenja novih, revolucionarnih metoda u funkcioniranje tijela državne uprave i državne službe, te preustroj postojećih jedinica lokalne i državne vlasti.
Svi dosadašnji pokušaji uvođenja znanih i neznanih, razumnih i nerazumnih, besmislenih i još besmislenijih gospodarskih, upravnih i financijskih reformi propali su. I to dosta neslavno. Vlada se sada okrenula jednoj sasvim novoj sferi djelovanja, onoj duhovno- duševnoj. Ne, ne radi se o tome da je cijeli kabinet Vlade dobrovoljno pristao na vještačenje u duševnoj bolnici, mada bi to bilo dobro za sve njih, a još više za sve nas. Radi se o tome da se je u neke javne sektore počelo s uvođenjem molitve, planski, službeno, u pravnim okvirima.
Ekskluzivno objavljujemo neke od planova uvođenja molitve radi poboljšanja učinkovitosti djelovanja ministarstava i agencija u njihovoj borbi sa svakodnevnim problemima. ( Za sada se još ne zna koliko će duhovnih stručnjaka /ili duševnih bolesnika Vlada zaposliti. Iz crkvenih smo krugova uspjeli dobiti neslužbene informacije da se njihovi eksperti za spasonosne molitve organiziraju i djeluju po uzoru na vojne jedinice za specijalne namjene- da planiraju precizno udariti u samu srž problema, da dobro uvježbanom, koordiniranom i žestokom molitvom odgovarajuće snage otklone prijetnju i svaku zapreku na putu prema boljem sutra.)
Resor zdravstva ima najviše gorućih problema među svim ministarstvima, pa su tako pripadnici STJENICE – Specijalne Taktičke Jedinice Nacionalnog Instituta za Ceremonije i Egzibicionizam prvo udarili na nedaće u našim bolnicama i domovima zdravlja. U svim su bolnicama postavljeni stožeri za hitne i krizne molitve, ustrojene su obične i specijalističke molitvene ambulante za liječenje svih bolesti i preventivno djelovanje pokajanjem.
Neke su metode već prokušane i dokazane, a neke sasvim nove i revolucionarne, no nitko iz vrha politike i crkve ne sumnja u njih. Ukidanjem mnogih odjela po bolnicama oslobodio se prostor za djelovanje novih duhovnih iscjelitelja, koji su, svjesni ozbiljnosti situacije, odmah prionuli poslu.
Evo i prvih konkretnih planova i poteza koji su poduzeti.
Mnogi naši građani pate od problema sa žučnim kamencima, jer žderu neumjereno, neumjesno i masno, sve ono što im doktor veli da ne treba žderati, a božji zakon ukazuje da čine teški grijeh ako to rade. No, niti jedno niti drugo u tome ih ne sprečava. A kad se žučni mjehur napne, onda je jao, pomagaj!! Metoda za brzo i učinkovito uklanjanje tih tegoba koja će se od sada prakticirati u našim bolnicama biti će molitva svetom Iliji gromovniku, da strijelom božjom sprži kamen žučni. I da njegova nositelja poštedi daljnih muka, a državu troškova. Ako se metoda pokaže uspješnom, proširiti će se i na bubrežne kamence i stare udbaše.
Prije kirurških zahvata pacijente će se, umjesto konvencionalnom anestezijom, uspavljivati kombinacijom čitanja biskupskih poslanica i političkih referata svima znanog kubanskog revolucionara i blebetala. Problem loše probave i zatvora kod pacijenata će se od sada rješavati prikazivanjem emisija u kojima biskupi iz blještavih palača, okićeni zlatom i svilom, propovijedaju skromnost, poniznost i umjerenost. Pacijente s migrenom časne će majke blago uvjeravati da je sva ta bol samo u njihovoj glavi.
Shizofrenija će se za početak liječiti tamjanom. Čireva na želucu bolesnici će se rješavati specijalnom terapijom ispijanja svete vode, četiri čaše tri puta dnevno. Tako osam dana, pa dva dana prekid, pa opet osam dana. Pacijente sa zuboboljom će se tješiti da to nije ništa, a one sa križoboljom uvjeravati će se da će im to proći samo od sebe, kada se otvorena srca posvete pjevanju duhovnih napjeva. U teškim slučajevima artritisa preporuča se nošenje velikog drvenog križa bolničkim stepeništem, uz zavjet svetom Josipu radniku. Ovo su samo neke od metoda koje se uvode u zdravstveni sustav, a uskoro ćemo objaviti i spasonosne poteze u drugim službama.

Post je objavljen 22.12.2013. u 19:41 sati.