Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strumpf-usklicnik

Marketing

Dinamov stranac



Sve fasade našega Zagreba grada, naše prijestolnice i metropole, sva pročelja, svi zidići, ma sve gdje je pogodno pisati parole, išarane su uvredljivim, huškačkim, mrziteljskim i zlim parolama kontra čelnog čovjeka GNK Mamić Uniteda, našega Zdravkec. To je nešto ne vjerojatno, svaki turist, svaki stranac, putnik namjernik ili samo prolaznik bude uočio takve parole, te će se zasigurno pitati, tko je taj, Mamić?

Ah, prijatelju dragi, čovječe dobri, što da ti kažem u ovim teškim, olovnim i zlim vremenima, gdje mržnja i nered nije samo u srcima ljudi, nego se svakim danom sve, više osjeća u zraku, te prijeti svakog trena, da se krene revolucija urbane gerile, gdje bi se mlatilo sve što ne razmišlja kontra našeg Zdravkeca. Dragi moj stranče, u isto vrijeme osjećam tugu i bol, ali ponos i prkos, što stojim na suprotnoj strani kontra tih i takvih snage, koja su cijelu našu stvarnost uzurpirale, te žele zakonitu vlast unutar jedne institucije, srušiti, oboriti na zemlju, te u blatu baciti.

Dragi neznanče, oni žele samo jednu glavu, glavu jednog čovjeka koji je napravio stotisuća dobrih djela, čovjeka koji stvara dobro, te se brine za ljude i pomaže im, ti i takvi huligani ne razumiju da nas nije lako stvoriti novac, te od njega živjeti, te preživjeti na surovom tržištu, a čak štoviše na ovakvom kakvo je nogometno...Pa, što jedan čovjek može biti za nešto kriv, njemu se zamjeraju totalno lude stvari, masmediji potpomognuti sa šačicom huligana, uspjeli su veliki dio ljudi dovesti u zabludu, te okrenuti narod kontra čelnog čovjeka Dinama, koji je sve ono baš suprotno, što mu spočitavao medijsko, političko, građansko, huligansko i sve ostalo podzemlje i kanalizacija. Uf, moj stranče, pazi oni bi i tebe zaštancali, samo kada bi htio saznati pravu istinu, te kada bi razmišljao svojom glavom, te se ne bi dao povesti za zabludjelom masom.

Stranče, odi što brže odavde, jer te i takve snage, ti neće dati živjeti, ako budeš želio biti navijač Dinama koji voli Zdravkeca, jer si se kao isti uvjerio da on(mislim, na Zdravkeca), nije tako loš, kao što ga takvim prikazati paklene sile iz podzemlja. Ako si pak, odlučio ostati, dođi slobodno, do Maksimira i pogledaj na tu frontu, gdje je borba Dobro protiv Zla, i vidjeti ćeš jednog velikog čovjeka iz plavih salona, koji kolosalno i nadmoćno rula, te nepokolebljivo stoji na braniku svega što je plemenito i dobro. Pridruži se našoj borbi za opstanak, te će vidjeti kako je ta borba teška, ali vjeruj mi sve što je teško, to i vrijedi. Ne vjeruje, stranče, onima koji obećavaju laka rješenja. Dođi k nama, i ostani s nama. Koračaj s nama, ruku pod ruku, kao da zajedno idemo u sigurnu smrt, ali umiremo za ideale, te spremno koračamo pred puščane cijevi koje nas čekaju sa one strane barikade. Marširajmo, mi za pravednu stvar, jer mi ćemo sve prebroditi, ali samo zajedno, i odani jednom velikom čovjeku-našem milom Zdravkecu.

A kada dođe vrijeme našeg rastanka, kada suza bude htjela krenuti, ja ću je sakriti, moj stranče, jer mi ne plačemo, mi kada je teško, stisnemo zube i idemo dalje, mi smo Dinamo, mi smo Mamić United, a ne ona ulica i fantomske udruge, koje žele pohajdučiti našu mili Kroaciju, te od nje napraviti udbaško leglo zmija. Kada stigneš u svoje kraj, u svoju očevinu, prenesi moj stranče, istinu o Dinamu, o velikoj borbi, velikih ljudi, koja su krivi, jer se nedaju, jer brane svoje, svoju čast, svoje vrijednosti, svoj klub, svoju vjeru, svoju obitelji, svoju domovinu. Naša borba traje već stoljeća, a kao da je tek počela. Mi smo Dinamo.


Post je objavljen 20.12.2013. u 15:26 sati.