Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novapolitika

Marketing

Što se iza referendumskog brda valjalo ...

Catwoman : želim dati svima na uvid pismo što sam upravo dobila u poštanski sandučić kao članica udruge Volim Hrvatsku. Non quis, sed quid ( ne tko, nego što ), moje je pravilo odabiranja tekstova za objavu. Tekst koji slijedi objašnjava misterij prethodećeg nam referenduma, za kojeg smo svi intuitivno predosjećali da je uvertira za neku daljnju zloporabu s vrha uzurpirane vlasti, samo nismo mogli pretpostaviti o kakvoj će perfidnosti biti riječ - sigurno je da su imali u planu po nekoliko scenarija, ovisno o rezultatima referenduma, a svaki im vodi vodu na mlin dikatature. Evo o čemu se radi :


Piše : Roko Šikić


Dragi i poštovani Prijatelji,

Šaljem Vam kratak i jezgrovit tekst, u kojem smo u roku predviđenom za javnu raspravu o ustavnim promjenama, u ime pokreta Volim Hrvatsku od hrvatskog sabora i Ustavnog suda zatražili obustavu onako koncipiranih promjena ustava.

Namjere Vlade Republike Hrvatske i koalicije na vlasti je povratak u totalitarno društvo. To će provesti uzurpiranjem vlasti i demokratske volje, a zatim izazivanjem nereda te gušenje istih silom, uhićenjima i krvlju.

To smo nedvosmisleno naveli u tekstu poslanom najvišim institucijama Hrvatske. Na taj smo način skrenuli pozornost na njihovu odgovornost za daljnja zbivanja u Hrvatskoj, kao stvarnim uzrocima nemira koje pokušavaju izprovocirati.

Ukoliko se Narodu oduzme pravo izravnog utjecaja na politiku (što je očigledna namjera vlastodržaca), ostaju mu samo radikalniji načini borbe za promjene ili prihvaćanje neograničene moći ove i narednih vazalskih vlada. Neograničena moć dovesti će nas do potpunog uništenja jer te vlasti ne služe niti ne odgovaraju svojem narodu.

Pozivamo sve svjesne ljude da se prošire informaciju o stvarnoj biti promjena ustava, koju provode ljudi dokazani u svojem protunarodnom djelovanju, okupljeni u organizirane organizacije (t.zv."političke stranke"), a poduprti medijima te t.zv. "građanskim udrugama" i "nezavisnim intetektualcima".
Iza svega se krije ruka NWO, t.zv.Eu te utjecaja korporacijsko-bankarsko saveza koji vuče konce svojih političkih marioneta.

Pozivmo sve formalno i neformalno okupljene grupe te istaknute pojedince, da se o tome javno očituju te da ZAJEDNO spasimo ostatke ostataka demokracije i suverenosti, a zatim stvaramo nove. Javite se, nastavimo borbu za demokraciju, ne trebaju nam "predvodnici", "veliki voljeni vođe", "nacionalno jedinstvo" za nešto što je u svojoj biti borba za preživljavanje pojedinca i zajednice. treba nam okupljanje u dobru, okupljanje zdravoh hrvatskog duha. Njihove su namjere nakaradne i opasne.

Nemamo pravo šutjeti i čekati da se stvari mijenjaju kako marionetske t.zv."elite" zamisle ili trguju u Hrvatskom saboru. Hrvatska je naša zemlja, a ulog je naša budućnost i sudbina.


Roko Šikić



P.S. Tekst zahtjeva za obustavu ovakvih ustavnih promjena poslan je na 700 adresa hrvatskih medija i NIJE OBJAVLJEN NIGDJE, čak ni u najmanjem portalčiću. Toliko o "slobodi medija" i "brizi za hrvatsko društvo". Hrvatski Narode, ti si po Hrvatskom ustavu još uvijek suveren i ponašaj se tako - kao pojedinac i grupa sa slobodnom voljom !




Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav

n/r predsjedniku odbora, gosp. Peđa Grbin

n/p predsjedniku Hrvatskog sabora, gosp. Josip Leko

n/p predsjednici Ustavnog suda, Dr. sc. Jasna Omejec






6. prosinca 2013

Predmet : Doprinos raspravi o izmjenama Ustava




U članku 1. Ustava Republike Hrvatske navodi se da je Republika Hrvatska jedinstvena i nedjeljiva demokratska i socijalna država te da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Nadalje, narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Svaka izabrana vlast je privremena, a može biti obnašana i kraće te je samo narod trajni nositelj suvereniteta u državi koja je nužni okvir njegovog uljudbeno-gospodarsko-državoslovnog razvoja, a ne smijemo smetnuti s uma da je taj hrvatski narod bio prisiljen krvlju se izboriti za svoje pravo na državu protiv puno bolje naoružanog i dobro pripremljenog neprijatelja.

Smatramo, a što je potvrdila i praksa, da su postojeće referendumske odredbe dovoljno otegotne da onemogućavaju izravno odlučivanje i korekciju lošeg upravljanja državom te omogućuju izravno odlučivanje jedino o pitanjima s masovnim emotivnim nabojem.



UVOĐENJE DIKTATURE

Svaka namjera zakonodavca za unošenjem u Ustav odredbi kojima nastoji materijalno ograničiti pravo državljana s biračkim pravom da interveniraju bilo u Ustav bilo u zakone o bilo kojem pitanju za koje smatraju da je potrebno njihova izravna intervencija, jest uvođenje diktature na velika vrata.

Kao posebno licemjerje doživljavamo skrivanje iza navodnog štićenja rasno-rodnih manjina od strane zakonodavca. Riječ je dnevno političkom izgovoru za potpuno i trajno ograničavanje referendumskog prava ili njegovog svođenja na razinu pro forme, s kojim se praktično poništavanaju Člank 1. i Člank 87. Ustava Republike Hrvatske. Riječ je o opasnom presedanu u kratkoj demokratskoj povjesti Hrvatske, jer se narodu ostavlja na izbor da otpos samovolji izražava na druge, radikalnije inačica otpora.



TROŠAK REFERENDUMA JE ZANEMARIV U ODNOSU NA ŠTETE KOJE SE NANOSE HRVATSKOJ

Navodimo primjer koji nas, svjesne društveno angažirane pripadnike hrvatskog naroda, zabrinute za sigurnost svojeg naroda i funkcioniranje države, iznimno brine, a to je zaduživanje bez presedana u hrvatskoj povijesti. Svaki obnašatelj vlasti, već 23 godine zadužuje buduće naraštaje hrvatskog naroda. Od 2000-te zaduživanje je krenulo u suludi galop, a statistički jednako učinkovito to čine i SDP i HDZ. SPD je na vlasti bio kraće, ali je bio dvostruko učinkovitiji zaduživač od HDZ-a. Hrvatski narod, kao suverena, mora se mora pitati za svako zaduženje prihvaća li ga.

Niti jedna politička stranka koja je do dana današnjeg obnašala vlast nije najavila da će zadužiti hrvatski narod u stotinama milijardi kuna i s tim obećanjem dobila izbore, ili raspisala referendum i time dobila potporu za zaduživanje.

Stoga to može i mora biti referendumsko pitanje i dugove koje su stvorili političari i stranke najbolje bi bilo referendumom prebaciti na imovinu njihovih stranaka, poduzeća, njihovu osobnu imovinu i imovinu njihove obitelji.

Cijena referenduma od navodnih 57 milijuna kuna je spin neodgovornih t.zv.”političkih elita”, jer upravo njihovo samovoljno prezaduživanje države birače u samim kamatema, bez vraćanja glavnice, košta svaki dan dvostruko više (preko 10 milijuna EUR dnevno !!) od troška referenduma.

Sabor pokazuje da manipulacijom i nepoštovanjem Ustava ne poštuje ni suverena (narod), jer bezobzirno pokušava ukloniti posljednji demokratski alat iz ruku naroda. Ovim doprinosom oštro osuđujemo takove protudemokratske i pravom riječju totalitarne stavove lažnih narodnih zastupnika. Takvi zastupnici ne trebaju ni jednom narodu i treba im žurno povući punomoć te zahtjevamo žurno odbacivanje svih prijedloga kojima se pokušava ograničiti pravo suverena na izravno odlučivanje – njegovo izvorno referendumsko pravo.



Također odbacujemo svaku ideju filtriranja (kadroviranja) od strane neovlaštenih posrednika u demokratskom procesu, osobe koje ocjenjuju je li neko pitanje podobno ili ne za izravno odlučivanje, jer nitko osim državljana-birača nije pozvan ocjenjivati referendumska pitanja.

Ovdje i sad, izravno i nedvosmisleno napominjemo da se oduzimanjem isto kao i ograničavanjem ovog demokratskog alata, za promjenu politike državljanima Hrvatske ostavlja samo gola sila izlaska na ulice, u prosvjede. Izbori su zbog namještenih zakona, pristranih medija uglavnom u vlasništvu stranaca i popisnih manipulacija, pogodni za namještanje rezulata te samim time ne predstavljaju demokratski alat promjene politike.



Iz svega do sada navedenog, jasno je vidljivo da zakonodavac nije ovlašten ograničavati referendumske teme te je razvidno da se Ustav kroji prema dnevno-političkoj potrebi, što Ustavi sud po zakonu i ovlastima treba i može spriječiti.


ZAKLJUČAK :

USTAVNI SUD TREBA PREISPITATI I OČITOVATI SE O USTAVNOSTI IZMJENA ZAKONA O REFERENDUMU I ODBACITI SVE IZMJENE I OGRANIČENJA KOJA NEMAJU IZRAVNI POTPIS BIRAČA KOJIM ONI ODOBRAVAJU IZMJENE KOJE JE ZAKONODAVAC ZAMISLIO.



REFERENDUM JE NARODNI ALAT ZA IZRAVNO ODLUČIVANJE I KAO TAKAV NIJE PODLOŽAN OGRANIČENJU OD STRANE ZAKONODAVNE VLASTI NITI IKOG DRUGOG IZUZEV NARODA SAMOGA NA IZRAVNOM GLASOVANJU OKO MOGUĆIH IZMJENA.



Volim Hrvatsku




Roko Šikić v.r.

predsjednik






Post je objavljen 18.12.2013. u 18:10 sati.