Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Ex-vojarna DOGS-a


Nekadašnja vojarna 350. diverzantskog odreda Glavnog stožera, koji je svojedobno bio nositelj ustroja današnje Vojno-obavještajne bojne OSRH, danas biva poprište airsoft boja. Na spomenutom terenu koji koristi Airsoft klub Fox, Zagrebačka airsoft zajednica organizirala je trening. Taj slobodno možemo reći mini-susret, bio je podijeljen u četiri zadaće/misije koje su se trebale odvijati u ukupnom trajanju od pet sati. Naravno u praksi to nikad nije onako kako je zamišljeno. Pa zbog kašnjenja određenih pojedninaca susret kasni pola sata, ali i završava sat ranije zbog nesporazuma tj. korištenja objekta u kojem se nije smjelo igrati. Vremenski gledano, bio je to u konačnici tri i pol satni trening, ko i većina naših.

Placenici

Crvena strana okuplja 25 boraca (od čega 9 Plaćenika), dok suprotna žuta strana ima četiri borca više, te tri Plaćenika u svojim redovima. Prva borba bila je zamišljena kroz osvajanje kutija sa streljivom. Iako smo u nekoliko navrata uspjevali prodrijeti u bazu, do naše kutije sa streljivom nismo došli. No žuta strana je uspjela doći do svoje, pa se postavlja pitanje -jesmo li trebali toliko napadati ili bi bilo bolje više braniti pristup njihovom streljivu? Posebice jer mi nismo znali gdje je naša, ali smo znali gdje je njihova kutija. Kako god... organizatori nam malo kasnije izlaze u susret, te nam radi dizanja dinamike borbe dozvoljavaju preuzeti naš sanduk sa streljivom. Sljedeća zadaća bila je zauzimanje nekakvog minobacača, ali pošto se prva odužila više od planiranog od nje se odustalo. Stoga odmah nastavljamo na treću zadaću, a to je borba za raskrižje. U toj borbi su najviše do izražaja došle nekakve tenzije, a kojima iskreni budimo u ovom zbivanju nije bilo mjesta. No mi često u svom anarho-okružju kažemo - svak za se travu pase, pa to nek ide na dušu njima. Nama je savjest bila i ostala čista.

Placenici

Zadnja borba bila je napad žutih na bazu crvenih. Dobar raspored s naše strane, pa čak u jednom trenutku i protudar po lijevom krilu onemogućio je špicu njihovog napada. Do tad su se ranije spomenute tenzije malo smanjile, pa je bilo puno ugodnije igrati. Osobno na tom krilu riješavam sedmoricu žutih, ali pošto smo bili brojčano slabiji ipak nas probijaju u konačnici. Povlačimo se do objekta A, oko kojeg se nalazi relativno brisani prostor. Taj dio teško da bi realizirali, pa tome pokušavaju doskočiti korištenjem susjednog objekta zvanog "tržnica". Logičan odabir, ali nedozvoljen po sceanriju. Susret se prekida, slijedi debrifing organizatora i grupna slika Plaćenika. Naša osmorka, koja je igrala sa crvene strane, zatim odrađuje svoj debrifing. Uz pivu u lokalnom bistrou. A već sljedeću nedjelju smo u Slavoniji na susretu Axeman 5.1 "All King's Men"...


Post je objavljen 15.12.2013. u 19:51 sati.