Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Kriteriji

Stric Gugle mi je gadno pokopao blog. Valjda zbog seksualno eksplicitnih sadržaja, iako su moji tekstovi još i pristojni, kakvih se sve može naći ovdje. Tražio sam danas jedan od starijih postova, jedva ga nađoh. O jednom frendu, inače big fakeru.

Sjetih ga se danas, njegovih kriterija za odabir stalne partnerice olitiga zvanične cure.

"Da ne pije, ne puši i ne sluša narodnjake. Mislim da ne pretjerujem."

Stvarno, ne zvuči pretjerano. Reklo bi se da je čovjek krajnje tolerantan ako mu je samo to bitno. No, družeći se s njim kroz dosta godina, skužih i svu silu dodatnih kriterija. Moj je pajdo naime Hercegovac i vjernik, katolik, što će reći da tu već u startu postoji još jedan bitan, a neizgovoren kriterij.

Da je "naša".

Ajd dobro. Živimo u istočnoj Slavoniji, tu su svi "naši". Često čak i ako nisu, jer ovdje je iznimno važno biti "naš". Dakle, i dalje ne traži nemoguće. Ali naravno... Ima toga još. Da je uredna domaćica. To nije nikad izjavio, ali je znao iskritizirati one neurednije domaćice. Kuća ili stan mora blistati. Mislim da ta zvanična cura ne bi smjela ni hodati puno naokolo bez njega, jer je posljednja "ozbiljnija" utekla za drugim, što je ozbiljno narušilo njegovo fakersko samopouzdanje.

Dakle, na hrpi bi to bilo "da ne pije, ne puši, ne sluša narodnjake, da je dobra domaćica i da ne lajsa puno naokolo". E, jbg sad... Mora biti i lijepa. On uopće ne gleda prosječne žene.

Još uvijek mi nije jasno kako ju već nije našao. Jer ipak - čovjek je ozbiljan, zaposlen, likvidan, uvijek vozi dobar auto, iskeširao je stan (uvijek je bio sposoban u financijama), vjernik je, ne izgleda loše, ne pije, ne puši... Možda je problem što ga nije znao zadržat u gaćama kad je trebalo, ne znam...

Pokušavam usporediti svoje kriterije s njegovim. Već ona početna tri ne bih preslikao na svoj primjer. Tu bi ostao samo onaj "Da ne pije". Pri tome ne mislim na povremene social drinkers kakav sam i sam, već na one što stvarno PIJU, a nalijetao sam i na takve u životu. One što cugaju i doma, navečer, same sa sobom. Osobito mi je neprivlačno kad neka ostarjela rokerica u bircu pije "teretno" pivo i nikad ništa drugo. Ne mogu to savladati u sebi, jbg. Odbojno mi je.

Pušiti smije, no bilo bi dobro da prestane. Jer to sigurno nije zdravo. Pušim i ja trenutno, ali znao sam prestati i po nekoliko godina, a želim to opet pokušati, jednom možda prođe zauvijek. Narodnjake smije slušati, al' kad mene nema blizu. Nek sluša što god hoće, sve dok se nađe i nešto zajedničko. Ipak, bilo bi lijepo da volimo istu muziku.

Nadalje... Ne mora biti neki strašan komad. Može biti prosječnog izgleda, sve dok mi se njezino lice sviđa. Ne mogu se zatelebat u nekog ako mi se lice ne sviđa.

Do sad i nisam prezahtjevam, reklo bi se?

E, sad se stvari kompliciraju. Može li biti vjernica, jer ja nisam? Može. Dok me ne davi time. Iako bih radije volio da nije. Mislim da bi se bolje kužili. I bilo bi super da ima lijeve stavove.

Upravo se unazadih koliko god sam mogao. Barem kad su ovi moji krajevi u pitanju. Izbor se smanjio na 20% slobodne ženske populacije. Od tih dvadeset posto ja ne bih prošao kod barem pola. Jer pušim, jer sam šljaker u plavom radnom odijelu na tregere, jer nikad nemam love, jer vozim motor. Jbg.

Ali ajd', recimo da bih prošao kod polovine od spomenutih 20%. Znači, unutar 10% od svih slobodnih žena u mojoj bližoj regiji nalazi se i žena mog života.

Mogu li se stvari dodatno zakomplicirati? Mogu. Volio bih da je ona prema meni iskrena i otvorena, da znam što misli. Da se kužimo. Da joj vjerujem.

I upravo spadoh na 2%. Tamo negdje je i ona. Ali joj, naravno, ne piše na čelu.


Uhhh... Druškanje je puno lakše.




Post je objavljen 15.12.2013. u 18:18 sati.