Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcinaslivno

Marketing

DANI BAKALARA U DUBOKOJ-Duboka.blog.hr

BAKALAR DOBRO POSNO JELO



-Tko nije sinoc pokišao bakalar,sutradan nije ni pojeo!!!
-NAPOMENA ZA BAKALAR.....................


-Čujete liiiiiiiiiiiii,,,,,,,?????????



-Tko je neka pogleda kako smo mi to napravili,


Sastojci za obitelj…5-6-osoba,ako ispadne dobro pojest ce ga 3 osobe.
0,50 kg bakalara
5 dag luka
5 dag češnjaka
zelenog peršuna
1jusna kasika pire od rajcice(konserve)
1 kg krumpira
1.5 dcl maslinova ulja
soli,po potrebi.
mljevenog papra
2 lovorova lista
Bakalar se dobro natuče i preko noći namoči u (bronzinu)ili teći sa dosta hladne (bijelovirske)vode.Dobro je močiti bakalar i 3 do 4 dana a vodu mijenjati i dva puta dnevno).
-Nakon namakanja se izvadi iz vode pa se u drugoj vodi skuha s lovorovim listom ubranim na Gospu Lursku u B.Viru.
-Izvadi se iz vode, ohladi potom meso odvojiti od kostiju i kožice, izrezati na listiće.
-Kapula iz Sankovica se sitno iskoše i na vrelom ulju preprži na svijetložutu boju, još jedan lovorov list prekinuti popola,(po mogućnosti ovaj iz Lovrana grada).doda se jusna kasika konserve od rajčice sa Bijelisevine.
Na to se pristavi bakalar, posoli, pospe paprom,malo ljute bilovirske paprike radi obicaja, dolije se malo bakalarove juhe i pirja 10 do 15 minuta.Potom se u bakalar stavi krumpir koji smo prethodno obarili,na pola skuhali, poklopi i kuha još 10-15 minuta .
Na kraju sitno sjeckani peršin I I česan staviti pred kraj da dobije poseban ukus.
-Ćešće tresti tećon il bronzinom,već u čemu kuhate, kao kada kuhate bijelovirski brujet(ne miješati).



-Uslast,nemoj te se prejesti na Veliki Petak kada budete pripremali bakalar…...
Lijepi pozdrav od urednika Majcice,uslast bijelovirci,slivanjci i svi ostali koji ste skuhali……….


Post je objavljen 14.12.2013. u 16:55 sati.