Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Potpora i oduševljenje iz Francuske - Hrvati pokazali cijelom svijetu da se pita njih, a ne političke elite!

Potpora i oduševljenje iz Francuske - Hrvati pokazali cijelom svijetu da se pita njih, a ne političke elite!

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/106866-foto-potpora-i-odusevljenje-iz-francuske-hrvati-pokazali-cijelom-svijetu-da-se-pita-njih-a-ne-politicke-elite.html



"Hrvatski građani provode pravu demokraciju, neposrednu...treba nas biti sramota...jedna država koja je čitavo stoljeće bila zakinuta za demokraciju, pokazuje cijelom svijetu da se pita njih, a ne vladajuće i elite", kazali su Francuzi.

Stižu prekrasne slike i riječi podrške iz gotovo cijele Europe, pa i šire. Hrvatska javnost za njih, zahvaljujući medijskog blokadi, nažalost ne zna. Treba stoga biti zahvalan društvenim mrežama, ali i našoj dijaspori koja je diljem svijeta bilježila divljenje snažnoj volji i upornosti hrvatskog naroda u očuvanju tradicionalnih vrijednosti kao što su ustavno definiranje institucije braka kao zajednice muškarca i žene.

Najljepši primjer stiže iz Pariza u kojem su Francuzi ispred hrvatske ambasade pripremili "obiteljski performans". Izložili su replike četveročlane obitelji, mužkarca, žene i dvoje djece koji u rukama drže hrvatsku zastavu.
Kazali su kako su Hrvati imali 'sreće što ih se uopće o tome nešto pita', aludirajući na to da je francuska vlada samoinicijativno legalizirala istospolne brakove u Francuskoj bez da pita građane koji se tome, u velikom djelu, protive.

"Hrvatski građani provode pravu demokraciju, neposrednu...treba nas biti sramota...jedna država koja je čitavo stoljeće bila zakinuta za demokraciju, pokazuje cijelom svijetu da se pita njih, a ne vladajuće i elite", kazali su francuski prosvjednici koji su na ovaj interesantan način dali podršku referendumu.


Post je objavljen 09.12.2013. u 22:06 sati.