Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Nemoralno (napredni)

Obiteljski zakon (važeći) definira brak, bračne odnose, obaveze i prava.
Kroz svo vrijeme socijalizma odnos prema istospolnoj zajednici je bio restriktivan (zakonski se nije dozvoljavala, odnos je bio kažnjiv).
RH je naslijedila zakone bivše države (SFRJot). Vesna Pusić, Slavko Linić i većina SDP-ovaca su bili vrlo aktivni kroz pionirsku, omladinsku i partijsku organizaciju.
Kako su to oni napredni jer su na referendumu za ustavnu odredbu braka glasali PROTIV, a svi koji su glasali ZA su nazadni? Oni su uvijek u pravu?


Moje je pravo suprostaviti se (po mom mišljenju) nakaradnom pojmu istospolnog braka. Brak je zakonski određen na temelju običajnog prava, još od predhistorije. U feudalizmu (osim kraljevske loze i plemstva) brak nije zadirao u prava onih koji nisu dio tog braka. Danas, kad se zakonom reguliraju zdravstvena i mirovinska prava, svi smo zainteresirani za prava koja netko potražuje.
Istospolna zajednica potražuje adekvatna prava hetero-zajednice. Zdravstveno i mirovinsko (nasljedno me ne zanima). Ja bih, kako bih bio "napredan" morao pristati na plaćanje zdravstvenog osiguranja nekome tko se želi deklarirati istospolnim, trebao bih pristati i na osiguranu mirovinu (tkz. obiteljsku). Ako je cilj zaštita biološke raznolikosti neka ih stave u posebne odaje. Ako je neka druga svrha, ne pristajem.

Uistinu, kako može biti diskriminacija suprostavljati se dodatnim davanjima osobama koje nemaju niti jedan valjani argument pri svojim materijalnim zahtjevima?
Spolni čin (po seksologiji) može biti emotivni (nije predmet mog interesa), reprodukcijski (interesantan mi je zbog demografskog rasta i demografske obnove kao zaloga moje mirovine, zdravstvenog osiguranja i ostalih benefita), rekreacijski (nije predmet mog interesa), kombinirani (djelomično je interesantan ako sadrži i reprodukcijsku komponentu).

Svi vidovi spolnog čina (osim reprodukcijskog) su van opsega interesa drugih osoba (te je u tom smislu perfidno cijelu skupinu nazivati homofobnom ...). Nužna potreba (i hrana je nužna potreba ali vam je ne poklanjaju) ili luksuz. Spolni čin je aktivnost koja društvo posebno ne zanima (normalno društvo je naviknuto na intimnost spolnog čina, ma kakav bio ...). Za mogućnost kvalitetnog života članovi društva moraju privređivati dostatno. Ali tražiti od nekog za takav život materijalnu sigurnost (bez ikakvih napora) spada u ludost.

Homofobi, nemoralno ste napredni. Mrzite uobičajeno društvo jer mislite kako vas smatra bezvrijednim, iako se društvo iz pristojnosti distancira od vaših čina.









Share on Facebook



Post je objavljen 02.12.2013. u 00:46 sati.