Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Nisam šašav bio!

Image and video hosting by TinyPic
Ima ih koj sumnjaju da je meni Gospa Sijska išta govorila, koji misle da sam bio šašav. Zato sam zamolio svog psihologa i on mi je rekao utješne rječi (nisi šašav bio!):
"Na zahtjev mog pacijenta p. Luke Rađe pišem mu njegove "dijagnoze", zapravo stanje u kojem je bio u travnju 2005. godine. Testovi pamćenja ukazivali su na teže smetnje zapamćivanja, iako je na jednostavnim testovima, uključujući orjentaciju u vremenu i prostoru, uradak već bio zadovoljavajući, te se radilo o oporavku posttraumatske amnezije. Također su zadaci planiranja i organizacije ukazivali na smetnje. Sve su se te sposobnosti značajno oporavile u trenutku ovog zapisa u 11. mjesecu. Prije je stanje bilo dosta lošije i kod problemnih zadataka. Na emocionalnom planu to je bilo stanje "buđenja" emocija iz jednog apatičnog stanja u kojem je bio 2004. godine. Taj je oporavak ipak karakteriziran dobrim dijelom nemogućnošću kontrole emocionalnog izričaja.
Jednostavne vidnopercepturne sposobnosti bile su tada očuvane, a njemu je od interesa da li su bile moguće halucinacije. Sve je moguće, najjednostavniji je odgovor, no halucinacije su vrlo, vrlo rijetka posljedica ozljeda glave, pa je moje mišljenje da se ne radi o halucinacijama."
Dubravko Tršinski, njegov osobni psiholog

Post je objavljen 01.12.2013. u 16:49 sati.