Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Čin duhovne higijene



Velika i organizirana grupa ljudi sutra izlazi za referendum s ciljem osporavanja prava manjini, koja ih baš ničim ne ugrožava, s ciljem zatiranja slobode, uplitanja u tuđe živote.

Kad pogledamo godinu na našim kalendarima moramo osjetiti zgražanje da je takav referendum uopće moguć... u ovo doba, na ovim prostorima.

Nesposobna vlast nas nije uspjela zaštititi od takvog ponašanja i dovela nas je u situaciju da se moramo poniziti i izaći na referendum, kako bi na njemu odgovarali na pitanje koje ne bi smjelo biti pitanje, nego bi se odgovor trebao podrazumijevati i kao takav je odavno trebao biti uklesan u kamenu i propisima.

S hrvatskim političarima je sve moguće... pa smo tako imali i pljačkašku privatizaciju koja je provedena po zakonu, a sada ćemo imati diskriminaciju koja će također biti provođena po Ustavu. Isti su oni koji se bore za takvu diskriminaciju i oni koji su ovakvu situaciju svojim neznanjem i nečinjenjem omogućili. Šteta je šteta... bez obzira na motive.... a upravo ih taj krajnji rezultat (šteta) čini istima.

Ankete vrlo jasno pokazuju da će se sutra desiti nešto ružno. Uz to što je očigledno da se želi diskriminirati manjina, cijelom svijetu šaljemo poruku kakva je Hrvatska zemlja.

Da bi postojali takvi čopori kojima je cilj zlostavljati slabije potrebno je da se svaki pojedinac među njima odrekne svoje posebnosti i slobode... postane bezbojan, a Vlado Gotovac nam je to objasnio kroz rečenicu: ''Postoji samo jedan zločin – raznolikost. Postoji samo jedan neprijatelj – vječnost. Postoji samo jedan krivac – pojedinac''.

Isti taj Gotovac nam je, iz neke slične situacije poručio: „U našoj situaciji postoji samo jedno spasonosno rješenje: prihvatiti besmisao, a braniti se zbog dostojanstva; i bez ikakve nade.“

I zato je važno izaći sutra na taj referendum... ma koliko beznadno i besmisleno bilo. Treba sačuvati dostojanstvo i udovoljiti svojoj savjesti... da nam nikada ne može predbaciti kako nismo učinili baš ništa.

Poručio nam je još nešto neobično važno:
„obrana je čin duhovne higijene, intelektualne odgovornosti bez obzira na efikasnost u procesu.“

I zbog svega toga važno je sutra izaći na referendum... bez obzira na ishod.... ali bar ćemo znati da nismo gledali kako grupa cipelari čovjeka na cesti... nismo gledali kako jači mlati slabijeg, nismo se oglušili na diskriminaciju.

Izađimo sutra i recimo odlučno PROTIV ovoj planiranoj diskriminaciji, a i svima onima koje se skrivaju iza ovog igrokaza.



Post je objavljen 30.11.2013. u 20:57 sati.