Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klokotrist

Marketing

Ćebenhaun, 2013



Pogledao dokumentarac "Unknown Known" o Donaldu Rumsfeldu u bioskopu Empire Bio. Šarmantni moćnik. "I am cool", kaže on za sebe. Publika mu ne veruje.

...
Empire Bio izgleda kao bioskop kakav bi trebalo da bude: jeste cineplex (i peta sala se zove sala 4 1/2), ali je sve okolo bioskopski: sa coffee stolovima i foteljama u stilu šezdesetih, ceo jedan odeljak je odvojen za slatkiše i sokove, jedan zid je prekriven providnim kutijama u kojima su staromodne praline, bombone, svilene bombone, kao nekada. Uzimaju se po princiou samoposluživanja. Nekoliko kašika s dugačkim drškama visi o jednoj kuki, i trpate od svega koliko hoćete u kesu (16.50 kruna 100 grama sve) pa nositr na kasu, gde se prodaju i karte i kafa i sve.

...
...

Autobus 5A kojim sam došao već godinu dana vozi i noću. Tako da sam i posle kasne projekcije mogao busom da se vratim do Rĺdhuspladsena.
....................
Šetam se Strřgetom posle filma: iako je ove godine toplije nego proteklih jeseni, beskućnicima je hladno. Jedan čiča s bradom kao da spava u yoga položaju. A u krilu mu leži crni pas.
---------------------------
Nekom Dancu ispadne mobilni telefon na trototar. Iznervira se. Budući da je u ženskom duštvu, želi da ih impresionira pa uzme telefon i šutne ga kao ragbi loptu. Izdaleka se čuje kako aparat puca. Devojkama žao.
-----------------------------------------------------
U Burger Kingu dugačak red. Izdaleka se čuje policijska sirena. Na ćošku Kattesundeta i Strřgeta neko povraća a kolege mu se smeju.
..............................................
Kopenhagen u sitne sate.

novembar, 2013



Post je objavljen 14.11.2013. u 02:32 sati.