Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luonnotar

Marketing

Njemačka: Dettenhausen i Stuttgart

Vratimo se još malo prošlim putovanjima. Jedna od dražih destinacija, koju sam srećom imala prilike posjetiti nekoliko puta je svakako Njemačka. Ono što mi je uvijek zanimljivo na putu do tamo je činjenica da je gotovo u svako doba godine (dobro ne mislim baš ljeto, ali recimo proljeće i jesen) na određenom dijelu puta moguće uočiti snijeg. Ljepota gustih šuma pokrivenih snijegom oduvijek me fascinirala (možda je to jedan od razloga zbog koje moja želja za posjetom Finskoj svakoga dana sve više raste yes)Prilikom ovog putovanja pažnju mi je privukao dvorac, utvrda ili nešto na brdu, no nažalost nisam imala prilike zaustavljati se kako bih vidjela što se krije gore pa ukoliko netko prepozna neka me slobodno prosvijetli. Smješteno je u Austriji.Nakon otprilike 11 sati vožnje, stižemo na ciljano odredište: mjestašce imena Dettenhausen, u kojem živi tek nešto više od 5000 stanovnika. S obzirom da nije toliko poznato, za lakšu orijentaciju, smješteno je u blizini Böblingena, Tübingena i recimo Stuttgarta.

Ono zbog čega posebno volim ovakva mjestašca je svakako priroda kojom odišu. Zbog toga sam se naravno i tamo odlučila za šetnju kroz šumu…
…nakon čega, naravno, obilazim i mjesto. Druga stvar koja me oduševljava u ovom i većini drugih njemačkih mjesta je svakako stil gradnje njihovih kuća.S obzirom da dotično mjestašce navečer uglavnom nudi, meni vrlo ugodan, mir te da zapravo s dolaskom mraka i nema nekog pretjeranog života možete se (ovisno o preferencijama) odlučiti za obližnji Tübingen, poznat kao sveučilišni grad ili uživati u tišini kojom odiše Dettenhausen. S obzirom da je nas čekalo rano buđenje te odlazak na cjelodnevni shopping u Stuttgart, mi smo se odlučili za mirniju varijantu provoda te navečer zapjevali uz gitare.Na samom dolasku u Stuttgart primjećujem mnogobrojne ulične svirače i zabavljače u punom smislu riječi. Iako meni jutarnja temperatura nije bila pretjerano ugodna, njima je očito odgovarala.Moram priznati da su me ovoga puta neviđene akcije po trgovina uspjele dovoljno okupirati tako da su druženje uz kavu i razgled grada bili izuzetno kratki. Tamo su sniženja zaista nešto gdje si osobe svih uzrasta mogu pronaći pokoji komad odjeće po izuzetno povoljnim cijenama. Ipak, stigla sam primijetiti da se radi o tipičnom turističkom gradu prepunom ljudi različitih stilova.
Zadnji dan iskoristili smo za odlazak na jednu od tzv. fešti i obilazak zabavnog parka. Uživanje za djecu, ali i odrasle. Mislim da o ovome slike govore bolje od riječi sretanPost je objavljen 12.11.2013. u 12:58 sati.