Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

HRT saga

TV prijemnik ne posjedujem, i nikada ga u životu nisam posjedovao (iako vlasnik stana u kojem živim već plaća TV pretplatu). HTV-ov retardirani program (izuzev odabera Đele Hađiselimovića ili djela Mirjane Rakić) ne gledam čak ni u gostima! Ali zato, HRT je subjekt koji ne dozvoljava čovjeku da ga se otarasi. Nešto poput artritisa.

Na žalost, živimo u državi u kojoj prolazi to da u manirama težih komunističkih režima nacionalna televizija vrši teror prisilne naplate za netražene usluge građanima. I to programa koji, vidljivo na mom primjeru, mi građani čak uopće i ne koristimo, čak ni kada je besplatan. Zbog toga treba pokrenuti akciju da se na korist svih građana Republike Hrvatske tome stane u kraj. Jer komunistički režim je nešto protiv čega se treba boriti.

Mnogi od HRT-ovih žrtava vjerojatno gledaju njihov tv program ali vjerujem da mahom svojevoljno nikad ne bi sa HRT-om potpisali ugovor o korištenju, već bi kupili neki od kvalitetnijih kanala. Inače u normalnim zemljama ugovor, i to svojevoljno potpisani je jedina pravna osnova za zasnivanje odnosa pretplate, ali kao što sam već rekao mi očito živimo u komunističkom režimu.

HRT-ovo uhođenje, praćenje, zastrašivanje, manipulacija i prisiljavanje građana na plaćanje nečeg što svojevoljno nikada ne bi kupili je njihov grijeh. HRT-ovi financijski problemi i financiranje mnoštva uhljeba su HRT-ovi problemi a ne problem građana kakvim ga oni stvaraju. Pravedna naplata usluge (kodiranje kanala) je njihov problem kojeg vjerojatno pokušavaju izbjeći znajući za nisku potražnju svojih usluga. Za razliku od HRT-a, drugi ponuđači TV usluga za cijenu svoje usluge pružaju nešto konretno i HRT to sigurno dobro zna pa mu je ovo jedini način probijanja na tržište. HRT zna da bi u slučaju pravedne naplate svoje usluge propao vrlo brzo jer bi ga kao prodavatelja usluge svojevoljno odabralo premalo korisnika.


Kaznena djela HRT-a prema nevinom građaninu - osobno iskustvo

3.10.2013.godine stigla mi je HRT-ova „Opomena pred prekršajni postupak i OVRHU", uz uplatnicu od 480 kn. To bi, pretpostavljam (jer na Opomeni nije objašnjeno) iznosilo zbrojeno unatrag pola godine pretplate (80 kn mjesečno). Opomenom me HRT pokušava zastrašiti. Prijete kaznom od 1000 kn (+ nedefinirani sudski troškovi) te me pokušavaju navesti na plaćanje uvjeravanjem u veću isplativost plaćanja pretplate nego u „riskiranje pravnog postupka“. Također izostavljaju demokratsku i ustavnu instituciju Ugovora i već izmanipuliranog i prepadnutog „korisnika“ pravno izjednačavaju sa dobrovoljnim „korisnikom“ navodeći klauzulu: plaćanjem ovog jednokratnog iznosa pristaje se na trajni pretplatnički odnos. Sve ovo je manipulacija, zastrašivanje i ucjena. Ukratko niz kaznenih djela.

HRT se ponaša, ne samo kao država u državi, već kao država nad državom, Republikom Hrvatskom. U njoj se, na žalost sviju nas njihov nakaradni pravni sustav i dalje kotrlja (kao i mnoge druge općedruštveno štetne pojave). Tome se treba što prije stati u kraj i popraviti nastalu štetu. Sramota je za jedno Ministarstvo kulture i Hrvatski Sabor te Vladu RH da odobravaju Zakon o HRT-u u kojem se HRT-u dozvoljava bezugovorni prostor sklapanja odnosa sa korisnikom. U to spada i niz zakona i pravilnika kojima je HRT-u očito namjerno ostavljen prostor da se na silu prišteka na novčanik hrvatskog građanina.Kako to u praksi izgleda?





Inkasator u kući

Inkasator mi dolazi već 3. puta u dvije godine. Možda je dolazio i češće ali me nije nalazio.Pošto sam inače nezaposlen (boravak doma) očito sam izloženiji HRT-ovom udaru. Isto to vrijedi za sve ostale nezaposlene, umirovljenike, trudnice, rodilje, dojilje i bolesne, koji su prisiljeni bitikamikaze kod kuće. Najugroženiji su HRT-ova meta.

Prvi put kad je HRT inkasator posjetio moj dom, na njegovo pitanje imam li televiziju ili radio odgovorio sam da nemam i on je otišao. Čovjeku sam dao odgovor na pitanje, on je otišao i nije bilo nikakve rasprave. Neobično ali normalno. Nekoliko mjeseci nakon toga došao je drugi put. Opet je pitao isto.

U drugom posjetu inkasator više ne pita imam li uređaj. Ovaj put nakon pozdrava upire u rokovnik, gleda iznad naočala i direktno izjavljuje da „ne plaćam TV pretplatu“ te „da bi je trebao plaćati“. Ovo je nevjerojatno. Još je bilo i potpuno napadno, s visoka i u pokušaju zastrašivanja. Prijeteći, sa olovkom na rubrici za upis u svom rokovniku i s pogledom preko naočala, nada se mom pokoravanju.

Potpuno šokiran inkasatorovom bahatošću pitam ga zašto bi im trebao plaćati pretplatu ako ne koristim njihove usluge. Iako posjedovanje uređaja, logično ne znači nužno i korištenje njihove usluge navodim da čak niti nemam prijemne uređaje, nudim mu otvorena vrata da se uvjeri ne bi li me više pustio na miru. Napominjem mu, ako uđe, da nakon pregleda kuće želim da mi se više ne dolazi te da to zapiše u svoj rokovnik. Inkasator izjavljuje da to nije potrebno, odbija ulazak u kuću i odlazi. Ja se nadam da sam razumom riješio problem unatoč inkasatorovoj početnoj bahatosti i pokvarenosti postavljanja rutinske zamke.

Pije dva mjeseca, inkasator dolazi i treći put. Mislio sam da je poštar, inače mu ne bih uopće otvarao jer zaista imam pametnijeg posla od ovoga. Otvaram, on pokazuje neku crvenu iskaznicu (kao partijski drug), ne predstavlja se imenom i prezimenom ali zaviruje (ulaskom unutar zidova moje kuće). Bleji u mikrovalnu pećnicu i pita imam li televizor. U dobroj volji opet izlazim u susret. Kažem da nemam nikakav uređaj, nabrajam mu frižder, mikrovalnu, pećnicu, računalo, veš mašinu .... Zapisao je nešto u rokovnik i krenuo odlaziti. Na to sam za njim vikao da se vrati, slobodno uđe kao čovjek u kuću i da provjeri sve moje uređaje, da sam mu to ponudio već prošli put te da očajno želim svoj mir. On je poziv odbio i otišao.

Kao što vidimo, Sabor i Vlada dozvoljavaju HRT-u zakon nad svim građanima da ih posjedovanje prijamnih uređaja direktno zakonski obvezuje na plaćanje HRT pretplate, što je nelogično i protuustavno a HRT-ova vojska inkasatora se pobrine za to da čak je čak svejedno da li uopće i posjedujete uređaj. Dakle svejedno dali imate uređaje i ne koristite njihovu uslugu, ili koristite, ili uopće nemate uređaje, u praksi od HRT-ovog terora niste sigurni. I naš narod s tim živi ko magare sa sedlom.



Telefonski razgovor sa inkasatorom

Dakle, inkasator me već duže vrijeme maltretira, doma je došlo upozorenje pred ovrhu, i na upozorenju je broj mobitela od inkasatora. Zovem ga, tlak mi je već 300 dok mu zvoni....

-Halo halo, dobar dan, ja sam Stjepan Šuman, taj i taj, kome ste poslali opomenu pred ovrhu sa uplatnicom na 480kn!
--.eh..da,... aha.....ne znam!.
-...aaa, sad se sjećam. Gospodine pretplatu trebate plaćati.
-ja vaš program ne gledam...
-...je gospodine, samo vi mijenjajte zakon ako to možete, haha..
-...taj zakon je sramota Hrvatske, ali ja ću sa HRT-om problem riješiti posebno, a sa vama posebno. Konkretno, napravili ste prema meni višestruko kazneno djelo:
1. neovlašten ulazak u stan-neodobreno ste ušli dijelom tijela u stan
2. iz koristoljublja (zbog provizije) ste lažno napisali zapisnik (da imam TV i radio prijemnik).
Sve to nakon što ste moje pozive na rašćišćavanje situacije (da uđete i provjerite uređaje) više puta odbili....
-...niste me pozvali!...
-...jesam, i za to imam svjedoka (nisam bio sam u stanu)
-(muk)

Nakon par rečenica o mojim životnim troškovima u usporedbi sa njegovom cifrom iz namještene opomene:
-Vi niste normalni. Iako nemam veze sa HRT-om vi se želite okoristiti od mene. Ukratko, ja ću vas privatno tužiti ali i kazneno prijaviti MUP-u. Pravno ću vas oderati. Nadrljali ste! Nadrljali ste! Ali (opet mu dajem prostora da popravi stvar, op.a.), ako mi još samo jednom dođe nešto od HRT-a...
-samo vi meni gospodine prijetite, samo da znate, sve ovo se snima!
-ja sam vam točno u detalje rekao što ću prema vama napraviti, nisam vam nipošto prijetio fizički (niti mu znam ime, a kamoli adresu, niti sam pokazao interes za time, op.a.), već ću vas pravno pojesti i to sam vam još u detalje objasnio kako.
-(poklopljena slušalica)


Ovaj razgovor pokazuje pravu sliku financiranja i općeg funkcioniranja HRT-a, naše nacionalne televizije. Tako pokazuje i stanje države, odnosno naroda.

Ako je istina da se razgovor snima to je još jedno kazneno djelo jer sam u slučaju snimanja razgovora trebao na to biti upozoren prethodno razgovoru, a ne na kraju (ili nikako). Također mi je ovim postupkom opomene povrijeđeno pravo na zaštitu podataka jer mi je opomena došla na ime i prezime koje postupcima HRT-a nije moglo biti utvrđeno na legalan način. Jer odakle HRT-u moje ime i prezime ako nisam vlasnik stana? Otkuda inkasator zna da sam ja Stjepan Šuman? Nije me identificirao. A otkuda OIB za ovrhu?

Uplatnica opomene ima pod svrhom plaćanja naznaku: „po zapisniku (sa šifrom)“, točno kako je i UDBA kažnjavala „po zapisnicima (sa šifrom)“ nakon identičnoga špijuniranja, praćenja, povrede doma, privatnosti i kućnog mira. Ovime HRT uzrokuje i duševne boli iz kojih proizlaze i drugi zdravstveni problemi a sve sa svojim nelegalnim i očito uhodanim postupcima kojima se očito maltretira šira populaciju inače nespremna na odupiranje.



Recimo da bi čovjek za djecu nabavio stari polovan TV i DVD player da im pušta crtane filmove i pjesme sa DVD medija: to po zakonu ne smije jer je onda prekršajno odgovoran za neplaćanje pretplate HRT-u (posjeduje TV!). Ili da bude budala pa da plaća pretplatu? Koji Apsurdistan. Isto tako, uz svaki "walkman" ili mobitel sa FM prijamnikom morali bi onda u trgovini biti upozoreni, da ste obavezni plaćati HRT -i to po zakonu, vjerovali ili ne. Mislim, takav je zakon, ako ćemo po zakonu. Jer nije korištenje HRT usluga stavka zakona, već je to samo posjedovanje prijamnika! Pitanje je, kojoj se UDBI sličnoj agenciji HRT-ovog stila financiranja i prikupljanja korisnika čovjek mora obratiti da izgladi stvari unaprijed, da mu se dom, privatnost i opstanak obitelji više ne ugrožava a da mu djeca mogu gledati crtiće sa starog TV-a i DVD medija? Je li ovo jadno? Pa mi živimo s tim.

Ne pada mi na pamet ispunjavati HRT obrasce (npr. web obrazac odjave) kojima su zakučasto, u stilu tipično HRT-u, potpis podnositelja pravno vezali na pristanak da skoro pa da spavaju sa mojom ženom. Odjavom sa njihovim obrascem dajete pravni pristanak da vam ulaze u stan kad god žele. Dakle, odričete se ustavnog prava (nepovredivost doma) svojim potpisom i to su lukavo ugradili u odjavu TV prijamnika. Pa to nema ni u Kini. Isto tako ne pada mi na pamet plaćati javnobilježničke ovjere ni poštarinu pa čak ni printanje, jer nisu vrijedni trošenja jedne lipe (0,01 kn)!

Meni sve ovo liči na nesreću gaženja u govno, kojeg što više dirate više se razmazuje i smrdi. Zapravo daleko je gore, jer se govno lakše obriše sa đona o pod. A ode što više imaš posla s njima to gore. I što sa nevinima, a zapravo smo svi nevini pred ovakvim sustavom (jer je nasilan prema svima), i svi smo krivi jer ga toleriramo.

Kao nacionalna televizija, HRT je dužan služiti naciji, a ne da naciju ujarmljuju što upravo rade ovom strhovladom. Na sadašnji njihov „modus operandi“ priželjkujem im (i prognoziram) ne tako sjajan kraj, ali im opet dobronamjerno želim promjenu tog načina poslovanja. U to ime im predlažem da novac koji bacaju na uhode, lašce i nečasne inkasatore, taj isti novac ulože u promjenu sustava financirana i uvođenje poštene naplate. Ako nisu već čuli, takva se već desetljećima koristi u svijetu i u Hrvatskoj i sve je raširenija i jeftinija, a zove se KODIRANJE. Ali da, u pravednom natjecanju na tržištu usluga, HRT bi sigurno izgubio zbog nekvalitete programa, tako da bi daljnja priča bila vrtnja u krug.

Za obostranu korist najbolje je da se HRT i ja međusobno više ne čujemo i ne vidimo u bilo kakvom obliku i smislu. Toliko o nacionalnom sustavu informiranja.



Dodatak o HRT-u kojeg financira Hrvatski narod:

Više o duhu koji lebdi HRT-om može se saznati iz OVOG linka.
Ne zaboravimo da je taj isti duh nedavno otjerao jednu osobu u smrt LINK.

Slicni slucajevi.






Post je objavljen 05.11.2013. u 12:28 sati.