Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskasfera

Marketing

Sanaderu Sanaderu

Sanader je krivac za sve. Krivac je za financijsku krizu, krivac je za veliku nezaposlenost, krivac je za raširenu korupciju me jednostavno sanader je kriv za sve. Kao da lijepa naša prije Sanadera nije imala siromašni i nezaposleni, kao da je sanader uveo korupciju i kriminal u hrvatsku.
Suđenje Sanaderu prikazuje se kao veliki uspjeh hrvatsko pravosuđa, kao dokaz da nema nedodirljivih i kao dokaz velike borbe protiv korupcije.
Pri tom se zaboravlja da hrvatskom šeta još na stotine Sanadera, da je korupcija u hrvatskoj pravilo a ne iznimka. Zaboravlja se na raširenu korupciju na lokalnim i županijskim razinama vlasti. Zaboravlja se na sve ostale političare i biznismene koji su usko surađivali s Sanaderom.
Gledajući suđenje Sanaderu ispada kao da je Sanader svoje suradnike prisiljavao na kriminalne radnje a oni onako pošteni svim se silama odupirali prisilama zlog Sanadera.
Što god javnost mislila o Sanaderu, Sanader je bio samo dio sustava gdje se korupcija smatrala normalnom pa čak i poželjnom.
Suđenje Ivi Sanaderu pokazalo je na koji način je funkcionirala hrvatska politička i poslovna elita. Suđenje mora biti samo početak obračuna s korupcijom i kriminalom u Hrvatskoj a nikako vrhunac ili završetak.
Ako se u prihvati da je sanader jedini krivac za sve bojim se da nas ne čeka svjetla budućnost.

Post je objavljen 30.10.2013. u 10:43 sati.