Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Odgovornost...

.

.....................

Odgovornost...
Jutros sam se probudila odgovorna prema zdravom životu. Čist zrak bi mi dobro došao. Ostao je to ipak samo san. Otvorivši ponistru nesnosni smrad s ulice oborio me je ponovno u krevet. Neodgovorno je izlaziti van bez provjere. Nadan Vidošević, lepi dečko iz komšiluka, cementaš iz Kaštela, kandidat na davnim izborima za trećeg predsjednika države sa sloganom; „Nadan na dan“, nema tih problema. Odgovorno tvrdi kako nije odgovoran za nestanak 32 milijuna kuna s računa HGK-e na čijem je čelu. Nikomu ne piše na čelu da je lopov. Dok se ne dokaže. U na/čelu to je ispravno.
Ispravno je otvoriti prozor i pogledati susidu u avliju. Ponistru te pogledati preko puta. Od Triglava do Vardara propuh. Nije meni što je odnešeno 32 milijuna kuna iz HGK, što su pare "Dalmatinom" utopile se u Gaženici vengo što je „lopovski“propuh u stanu moga sina odnio slike poznatih autora, što je ostao bez vinoteke i uljnog radijatora. A, zima stiže. Lopovi su odnijeli skoro sve osim knjiga. Srpska i hrvatska književnost sabrana u po dvadesetak knjiga završila je razbacana na podu. Lopovi nisu imali vremena upoznati se s lijepom, lepom, lipom književnošću. I još pride ćirilicom. Tko će to čitati. Lakše je skočiti na balkon, razbiti vrata, iskočiti kroz pendžer i pobjeći s plijenom. Odgovornost je ionako na vlasniku stana. Nije ga osigurao, lokotima, nagaznim minama, blindo vratima.
Kako osigurati „kuću“ koja je na propuhu?!
Predsjedniče, jedan, drugi... otišli ste, sarajevsku sarmu niste probali, zagrebačkog bunceka sa zeljem, leskovačku mučkalicu, a vrata niste zatvorili. Kuću osigurali. Prilično neodgovorno.
Propuh je.

.
.

Vrijeme, vreme, vrime je propuha/lo...Stvarno neodgovorno...


Post je objavljen 23.10.2013. u 15:15 sati.