Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Glas iz krpa



15.19 sati Eto i 'krpice' idu 'pjehe', t.j. dok sam tu za compom tipkuljeći na comp. Ali kao bih volio da su i one sadržajne pogledao sam mrvu u ovu 'bisenicu' t.j na 'hard disc' ovog compa i vidim dalo bi se i ovo. Samo da još spomenem da mi ima još doći meštar Toma i uraditi me kako sam on zna a to je baš kako valja. Tako da je sigurno da ću i noćas sanjati anđeleJ Od srca p Luka od Raspete Ljubavi
Osam «imperativa» za dobru smještenost zrelog svećenika
Prema: S. KUŠAR, Što određuje lik zaređenog službenika? (II). Polarizacije, napetosti, orijentacije, u: CuS, XXVIII (1993.), 4, 437.-449.
1. Stvaraj zajedništvo među ljudima i budi zajedno s drugima, ne težeći da budeš središte oko kojeg se sve vrti!
2. Razvijaj sposobnost diferenciranog i profinjenog rasuđivanja, pa nećeš biti čovjek bez mišljenja i suda niti ćeš podleći napasti kritizerstva i (pre)oštrih i nepomirljivih sudova!
3. Razvijaj zahvalnost u srcu i očituj je u gestama, pa nećeš biti autokrata i neumjeren u traženjima!
4. Razvijaj i njeguj diskreciju i šutljivost, pa ćeš biti u stanju da čuvaš povjerenu ti tajnu i štitit ćeš sferu intimnosti svakog čovjeka!
5. Razvijaj sposobnost povezivanja, tj. budi «pontifex» između sebe i Boga, sebe i ljudi, pa ćeš uspješnije povezivati ljude i Boga (posebno u sakramentu pomirenja i euharistije)!
6. Cijeni vrijeme i pravo se s njime ophodi, pa će ti život biti ispunjen!
7. Shvaćaj sebe dinamički, u slici puta kojim valja ići, ili biljke u rastu prema plodu, a ne statički kao završenu zgradu, pa ćeš razumjeti i prihvatiti svoj vlastiti rast i dozrijevanja kao i rast i dozrijevanje drugih oko sebe i nećeš postati rob svojega položaja niti rob svojih statusnih simbola!
8. Kada ti ponestane vino oduševljenja, znaj cijeniti vodu vjernosti!

Post je objavljen 21.10.2013. u 15:12 sati.