Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

HDZ je tu i trajno će ostati

HDZ je svehrvatski pokret nastao na vjekovnoj težnji hrvatskog naroda ostvariti potpunu samostalnost i koristiti vlastiti suverenitet za vlastito dobro.
Programska načela HDZ-a sadržavaju relevantne moderne političke ideje na tragu suverenizma: starčevićanstvo, radićevštinu i napredne hrvatske lijeve ideje (Hebrang stariji).

Djelokrug političkog djelovanja je od krajnje desnih do krajnje lijevih hrvatskih političkih grupa.
U vrijeme rušenja komunističkog bloka, svehrvatstvo je moralo prebroditi ljevičarstvo (koje je u Hrvatskoj ostavilo dubokog negativnog traga) politikom pomirbe.
Kao i sve sveobuhvatne političke inicijative, politika pomirbe uz pregršt dobrih rezultata nije iskorijenila štetnu (ekstremnu) ultra-jugoslavensku političku skupinu.
(Glavni razlog toleriranja jugoslavena ogrnutih plaštem ljevičarstva nije politika pomirbe, već neutraliziranje političke skupine koja je prigrabila moć i tom prigrabljenom moći u osvit samostalnosti bila je sposobna produžiti hrvatsku agoniju (ropstva).)

Čudan splet (svehrvatstva), protkan agresijom i ratom bivao je izgledan i većina se priklanjala bloku za Hrvatsku.
Uspješnim okončanjem rata i smrću (iskusnog) predsjednika Tuđmana, antihrvatski politički blok na krilima vanjske političke i financijske potpore krenuo je u detuđmanizaciju, rastakanje HDZ-a kao pokreta, kriminalizaciju HDZ-a. Ostale osobine takve vlasti ovdje neću navoditi. Naveo sam samo politiku koja je usmjerena na političkog protivnika: HDZ.Te tri političke inicijative su napravile nemjerljivu štetu u modernoj hrvatskoj politici.

Detuđmanizacija je produkt dvojca spletkara Manolić-Mesić (koji nisu osnivali HDZ nego su u ime UDBA-e i KOS-a pratili Tuđmana kako ne bi napravio ono što je napravio - osamostalio Hrvatsku).
Retuđmanizacija je neophodna. (Tuđman je na demokratskim, kršćanskim i općečovječanskim načelima pružio nesebično puni angažman na smanjenju humanitarne krize nastale raspadom sfrjota i agrasije ...)


HDZ zadugo neće uspješno funkcionirati kao stranka (jer je struktura hrvatskih problema takva koje ne može rješavati stranka). Hrvatska je na povijesnoj prijelomnici i neophodno je nacionalno jedinstvo isprepleteno tehničkom vlašću (hdz-ovu uspješnu vladavinu obilježavaju vlade nacionalnog jedinstva i tehničkih vlada). HDZ nije potreban hdz-u nego svima nama. Ili politika vuče narod, ili narod gura politiku. Smrću predsjednika Tuđmana i nekolicine akademika, njegovih bliskih suradnika, politika kao pokretač naroda je izgubila zamah, a antihrvatske političke snage su dobile prigodu (otuđenjem političke moći) nastaviti staru politiku ...

Političke skupine (marginalci) koje su istupile iz svehrvatskog bloka su profesionalni ili poluprofesionalni političari koji (plaćeni iz nevidljivih centara moći) u bloku ne vide svoje vlastite probitke ... Smušenjaci. Klonite se takvih. (Kujundžić, Kosor (hsls), Kajin, Pusić, Milanović, ...)

Dekriminalizacija HDZ-a je neophodna (jer HDZ nije skupina političara ...). Za razliku od političkih protivnika, HDZ ne stremi otuđenju političke moći. HDZ je obrazac preko kojeg mi, narod, moramo ostvarivati svoje političke interese. Nekolicina vizionara ( Tuđman i suradnici) su ponudili formu budućeg političkog zalaganja. Nije HDZ naš okov (kojem moramo robovati). Ali ne možemo dozvoliti niti rastakanje i uništavanje svakog uspješnog političkog organiziranja Hrvata. Stoga je neophodno održati taj interesni oblik organiziranja.

Svi smo mi HDZ. HDZ je tu i trajno će ostati.
HDZ je blok za Hrvatsku.


Iako sam imao namjeru sažeto i čisto predočiti misli, pri pisanju ovog teksta sam se uvjerio kako misli koje me obuzimaju (iako meni kristalne) nije lako pretočiti u logičan i zaokružen niz (tvrdnji)(istina?) ...



Post je objavljen 16.10.2013. u 09:34 sati.