Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Zlo ima samo jedno lice-lice ćirilice


Donosimo i nekoliko iskrenih priznanja i pokajanja koja će natjerati i kamen da pusti suzu. Radi se, naime, o našim sugrađanima koji su postali žrtvama podmukle i krvoločne ćirilice. Bilo da ih je taj krvolok od pisma zaveo i naveo na zlo i uputio krivim stazama, bilo da im je stavio nož pod grlo i direktno ih natjerao na nedjela koja su nesvjesno i pod prisilom počinili. Kolika nam zapravo opasnost prijeti od ćirilice na ovom našem svetom tlu hrvatskom još će se vidjeti. No, kroz povijest je poznato da je svoj podmukli naum ćirilica na svetoj nam grudi provodila i planirala još od jedanaestog vijeka. Sve samo da bi razarala zdravo hrvatsko tkivo i držala narod u neznanju i neinformiranosti, kako bi ga poslije lakše zavela i proždrla. Taj prokleti ćirilični zmaj pali i kida, dakle, hrvatsku neovisnost i samosvijest još od srednjeg vijeka, kada je navodio mnoge naše dične muževe i plemenske starješine na slaboumne postupke i potpise. Što je samo dokaz koliko je gad opasan i moćan. Evo, dakle, iskaza nekoliko naših građana koji su se javili organima vlasti i otvorili dušu. Vidjet ćete u kakav im se pakao pretvorio život pod utjecajem ovog zlog i smrtonosnog pisma.

X.Y. (anonimni svećenik)
Gospodin mi je svjedok da sam te dječake volio u Kristovoj ljubavi. No, kada sam počeo razmišljati o tome koliko je na svijetu knjiga na toj i Bogu mrskoj ćirilici, jednostavno me je ponijelo. Ta su nevina i dobra dječica nastradala samo zbog te ćirilične prokletinje. Ta oni se ionako nikada nisu bunili dok su bili manji. Uvijek bi sa zahvalnošću uzeli čokoladicu i zahvalili našem Gospodinu na ljubavi kojom ih obasipa i ispunjava.

Pero P. (umirovljeni dragovoljac od prvog dana)
Ja se više ne mogu nikako koncentrirati od kada je počelo ovo sa ćirilicom. Kako god ja odigram, uvijek je kontra. Ne znam više što ću. Evo, i nekoliko mojih prijatelja, sve dragovoljci sa mnom od prvog dana, isto ne mogu ništa pogoditi već dva mjeseca. Ćirilici jednostavno nije mjesto u Hrvatskoj. Ako se to tako nastavi, otići će mi cijela mirovina zbog nje. Evo, i jučer imam čisti zicer, na kraju ništa. Što mislite, zbog koga se to dogodilo!? Dok je u Hrvatskoj ćirilice, nema nama napretka. Što, zašto vam ja to pričam. Pa ne mogu se više koncentrirati, čovječe!

Luka M. (učenik)
Ja sam trebao treći puta ponavljati razred zbog te ćirilice, pa sam morao posjetiti profesoricu. Nisam joj prijetio, razgovarali smo malo. Iz čega sam pao? Iz matematike i fizike. E, pa to vam ja hoću reći! Je li to normalno, recite i vi!? Da zbog ćirilice padnem matematiku i fiziku!? WTF?

Duje M. ( nezaposleni cvjećar i huligan)
E, a nisan ja mislija kamen na njih bacit, ali sitija san se te ćirilice i...e. Jebi ga, da toga nije bilo, mislin, te ćirilice, ništa se ne bi desilo.

Branko M. (otpremnik vlakova)
Sjećate se nekada, za one bivše države, na kolodvorima su bile table sa nazivima mjesta i na ćirilici. E vidite, odonda to sve traje! Sve ovo što se dešava sa ovim našim Hrvatskim željeznicama traje od tada. Kašnjenja vlakova, kvarovi, nesreće, poginuli, sve je to zbog tih ćiriličnih natpisa. Što, kako toga nije bilo u ono vrijeme. Znam ja što vi hoćete. Jugoslaviju opet, je li? Što, zašto ja sve to vama pričam. Pa kako ne vidite da se tu radi o zakašnjelom djelovanju!?

Ante Đ. (lokalni političar i pretplatnik kabelske televizije)
Meni sve ovo žele natovariti, ali ništa od toga nije istina. Za tu TV pretplatu, ja to nisam dobro razumio, a nisam niti do kraja sve pročitao. Tko još čita ona sitna slova? Kako sam ja moga znati da će stranka prestati plaćati pretplatu? I ta sitna slova su sigurno bila na ćirilici. Kako to mislite da nisu mogla biti ćirilična slova na dokumentu u Hrvatskoj? Pa, vidite, o tome vam ja i pričam. A mogla su biti. Kako to mislite da ovo što ja pričam nema s ničim veze? Pa to vam ja cijelo vrijeme i govorim!

A. A. (maloljetni polaznik elitne europske škole)
Ja nisam htio namjerno nikoga pregaziti autom. Ja se sada zbog toga jako kajem. Znate kako je, bio je mrak, veliki auto, svirala je ta muzika u autu. Kakve veze ima muzika? Pa muzika je bila na ćirilici!! Mislim stvarno!

Željko K. (lokalni političar i bivši trgovac)
To što sam ja uzeo neke pare a policija kaže da je to mito i sud kaže da je to mito a ja kažem da to nije mito to je meni neki čovjek dao da ja vidim neke stvari a on je onda napravio ono što je trebao napraviti i za sve je bilo dobro i za grad i za njega i za ljude i za sve a te pare ja to nikada ne bih uzeo da nisam morao zašto pitate sam uzeo pare pa zato jer u Gornjem Milanovcu pišu na ćirilici.

Darko M. (kirurg)
Mene je ova stvar sa ćirilicom toliko potresla da se dogodilo to što se dogodilo. To je u stvari bio jedan splet nesretnih okolnosti. Koje je pokrenula ćirilica, naravno. Moje krivnje u tome nema. Sve moje kolege vam mogu posvjedočiti da ja nisam u ničemu pogriješio. Što se točno dogodilo? Kažem vam, splet nesretnih okolnosti prilikom kirurškog zahvata odstranjivanja slijepog crijeva. Pacijentu je greškom odstranjen jedan testis. Ja tu stvarno ne vidim u čemu je problem. Pa ostao mu je još jedan, a i slijepo crijevo smo mu ostavili. Tužit će mene i bolnicu? Što ja imam s tim? Neka tuži Vuka Karadžića.

Milan B. (gradonačelnik i privrženik rodbini i kumovima)
Protiv ćirilice smo se borili '91, borit ćemo se i danas. Onako kako najbolje znamo i umijemo. Zadati ćemo ćirilici udarac od kojega se nikada neće oporaviti. Pobijediti ćemo ju povećanjem komunalne naknade i dizanjem cijene odvoza smeća. Kako to mislite da će to najviše pogoditi građane? Pa moraju i oni osjetiti težinu situacije i problema s kojim se mi ovdje suočavamo. Zašto vam ja to govorim? Pa da ne bi poslije bilo da vam nisam rekao!



Post je objavljen 15.10.2013. u 10:16 sati.