Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

IZUZETNO USPJEŠAN PUT HMS-A U SLAVONIJU

HMS je u utorak 1. i srijedu 2. listopada posjetio Slavoniju. Osim izvršnog direktora HMS-a i predstojnice ureda, sastancima je nazočila i predsjednica sudačkog odbora.

Prvi sastanak ujutro smo imali sa pročelnikom za društvene djelatnosti Vinkovaca i njegovim timom. Obije strane složile su se da su Vinkovci odličan kandidat za organizaciju državnog prvenstva. Savez je u trosatnom sastanku prezentirao sve uvjete natjecanja, obveze domaćina, te pravila državnog prvenstva. Potom smo obišli sve terene i prostorije za natjecanje. U 14 sati smo imali radni ručak koji je potrajao nekoliko sati, a na kome smo do kraja raspravili mogućnosti organizacije državnog prvenstva.

Rano navečer održali smo sastanak sa predstavnicima timova iz Slavonije. Na sastanku su bili nazočni predstavnici iz Iloka, Đakova, Osijeka, Vukovara, Nuštra i Vinkovaca. Raspravili smo niz problema, Savez je otkrio niz informacija koje nije znao ili mogao pretpostaviti, niz specifičnih lokalnih problema. Sve je bilo vrlo informativno i svakako će pospješiti rad Saveza i suradnju sa timovima u regiji. Najvažniji zaključci su:

- organizacija regionalnih prvenstva je dobrodošla, motivacija je za manje timove koje na njima imaju veće mogućnosti profiliranja, a neki nemaju sredstava za odlaske na državna prvenstva pa je ovo jedini (i daleko jeftiniji) način da se natječu.

- sastavi u Slavoniji podržavaju ideju rasformiranja regije Sjeverna Hrvatska koja bi se razdijelila na Središnju i Istočnu Hrvatsku. Istim bi se dobila jača regija, više timova u Slavoniji i regionalna bi bila kvalitetnija i veća.

- sastavi u Slavoniji dobivaju izuzetno skromna sredstva za svoj rad od lokalne zajednice, HMS će pomoći u pregovorima sa gradskim upravama, no predlaže sastavima da se ujedine i zajedno vrše pritisak kako na županije, tako i na lokalne zajednice. HMS je predložio konkretne mjere pritiska na lokalnu zajednicu.

- ogroman problem su sportske dvorane u kojima sastavi ne mogu dobiti termine. Neki sastavi plaćaju termine i po 100% više nego što drugi plaćaju i to istim vlasnicima: županijama. Korisno je isto znati kako bi se utjecalo na ravnatelje škola da smanje cijene sukladno politici županije u drugim gradovima. Od ove informacije neki timovi će svakako smanjiti troškove u vrlo skoroj budućnosti.

- vrlo je bitno da sastavi pokrenu dječje sastave koji nisu samo image tima i dobrodošao izvor financiranja već djevojčice odmalena navikavaju na mažoretkinje te time u njima stvaraju osjećaj da su "mažoretkinje način života"

- sastavi moraju biti aktivniji u osnivanju mažoret-timova u gradovima gdje ne postoje iz niza razloga koje je prezentirao HMS. Sastavi moraju pomoći i timovima gdje su se mažoretkinje ugasile ili svele na puku egzistenciju bez ikakvog napretka. To je interes i saveza, i regije i mažoret plesa uopće. HMS je locirao potencijalne probleme, ali i gradove gdje je moguće pokrenuti mažoretkinje

- HMS je najavio projekte koje će raditi u slijedećih 6 mjeseci i koji su izazvali vrlo pozitivne reakcije okupljenih

Potom je delegacija otišla na radnu večeru sa pročelnikom društvenih djelatnosti Vinkovaca i predstavnicama Vinkovačkih mažoretkinja, a na kojem je HMS uspio utjecati na pročelnika da pomogne Vinkovačkim mažoretkinja oko dvorane, a iznađen je i način boljeg financiranja Vinkovačkih mažoretkinja.

Od 22 do 01 sat HMS je imao sastanak sa predsjednicom i predvodnicom Vinkovačkih mažoretkinja u kojem smo pretresli desetke problema koje sastav ima i iznašli mogućnosti pomoći i suradnje.

U srijedu smo u 10 sati imali sastanak sa gradonačelnikom i najvišom delegacijom Belišća, a na njihovu inicijativu. U podužem sastanku prezentirali smo mogućnosti osnivanja tima, objasnili niz dokumenata koje smo poslali pročelniku za društvene djelatnosti, te odgovarali na brojna i vrlo konkretna pitanja. Čvrsti zaključak gradonačelnika je da će Belišće pokrenuti mažoretkinje unutar Turističke zajednice, te da će HMS omogućiti nekog od licenciranih trenera iz Slavonije koji bi trenirao taj tim. Obije strane su se dogovorile oko najbliže moguće suradnje prilikom osnivanja Belišćanskih mažoretkinja, a koji će se projekt realizirati u idućih dva mjeseca.

Na kraju smo imali radni ručak sa predstavnicama Mažoretkinja grada Osijeka sa kojima smo pretresli niz problema u ovom timu. HMS je sretan što je saznao da su Mažoretkinje grada Osijeka ove godine promijenile upravljačku strukturu, involvirale niz osoba za rad u sastavu, te krenule sa nizom aktivnosti, odlično pripremile audicije, te da će od 2014. ponovno krenuti sa natjecanjima. HMS je obećao svekoliku pomoć na tom cilju.

Dva prebukirana, ali vrlo uspješna dana u Slavoniji. Osnovni zaključak je da sastavi u Slavoniji imaju daleko teže uvjete nego u ostalim dijelovima Hrvatske, da stoga moraju daleko bliže i bolje surađivati, te da HMS mora ovoj regiji bitno više pomoći nego u ostalim dijelovima Hrvatske. HMS će svoju pozornost u dogledno vrijeme usmjeriti na to područje.



Post je objavljen 05.10.2013. u 08:33 sati.