Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisseselj

Marketing

Kalvarija naroda kroz život Petra Tutavca!!!!!!

[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


Petar Tutavac Bilić je sinonim jednog vremena. To je čovjek koji svojim životom opisuje stradanje jednog naroda. Gradinjar koji je 1945 godine napustio Podgradinu i Hrvatsku te krenio na put u Argentinu. U Argentinu je ošao i moj djed Mijo (Miguel) Šešelj koji je tamo poginuo u prometnoj nesreći il je ubijen što nitko nije otkrio.
Petar Tutavac je današnjim gradinjarima enigma jer nažalost postoji njegov imenjak i prezimenjak koji je i prije i za vrijeme rata živio u Srbiji u Požarevcu.
Taj Petar je mom stricu na telefon 1992 rekao citiram: «Što Vi bre dole bijete Srbe».

Tužna je naša sudbina. Preko 500 tisuća direktno ubijenih od 1931 do danas mahom mladih ljudi te preko 500 tisuća iseljenih.

I baš tim iseljenim te napose gđici Adriani Tutavac posvečujem ovaj post.

Ona nezna ni Hrvatski jezik,ni kulturu ni običaje te ona samim tim te udajom za Argentinca postaje Argentinka kojoj se gubi svaki trag u Hrvatskom nacionalnom korpusu.

Doduše, žena je i tako to mora biti ali zamislimo tisuće mladih Hrvata treće generacije u dalekoj Americi il Australiji.

Cijela jedna Hrvatska je bespovratno napustila svoju zemlju,zemlju u kojoj stoluje Udba i kojom upravljaju djeca ,unuci pa i sami oni koji su ubijali raseljavali te Hrvate.

Simpozij il znanstveni skup u čast Petra Tutavca Bilića organizirao je Stjepan Šešelj, sin partizanski koji je obrazovanje stekao besplatno isključivo jer mu se otac vodio kao partizanski poginuli prvoborac.


Petar Tutavac Bilić je u svojim spisima naveo nekoliko «velikih» hrvata koji su prokazivali svoje sumještane. Bavio se Podgradinom,Opuzenom i pisao o ljudskoj gluposti koja se i dan danas ponavlja.

Bilo bi mi čast upoznati Petra i da nam kaže nekoliko riječi a posebice o rodbini koja ga se odrekla zbog interesa,blagodati komunističkog sustava.

Nažalost, Petra danas koriste oni protiv čijih se očeva i djedova borio kad je 1942 godine razbacivao letke po glavnoj gradinskoj cesti. Udbaška i Partizanska djeca ko telad sjede na znansvenom skupu njemu u čast a njegov sin Hrvoje plačući poručuje «Živjela Hrvatska»!




Post je objavljen 28.09.2013. u 15:08 sati.