Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/qaya

Marketing

Natječaj


Qaya u banani . Katica je naime razradila kriterije.
''Ajd malo razmisli…tak' nemamo šanse..''-
''A ne, dosta je zabajavanja…pa jedan valjda postoji..''
''Hm, dobro, jedan valjda…možda…'' sumnjičavo će Qaya.
Katica je bijesno odvajala dio vrtnog ''hidropaka'' imbusom. Bila je sva mokra, zelena i lepljiva jer je prije toga namotala flaks na flaksericu pa pošišala mjesta kud kosilica ne može. A kosilica ne može jer je veličine omanjeg auto . Kupljena za mišićavog tipa iz Katine glave. I sad ju ona voza naokolo, što je ruku na srce, težak fizički rad naročito kad je treba okrenuti za 360. Ma dobro ni to je vjerojatno ne bi tak raspizdilo, al se onda prisjetila da treba prekopat vrt i nacijepat drva, medvedi se pripremaju za zimski san. I to njeno nabrajanje poslova bi možda i samo tak prošlo da je Qaya nije sažalno prisjetila na jučerašnji pokušaj bušenja rupe za tiple. Pala nam naime slika sa zida.
Dovukla Kata bušilicu, bar dva broja preveliku za njenu ruku, u kuću, nadobudno tvrdeći da nije valjda to kvantna fizika staviti odgovarajući borer. Ako to zna svaki prosječan muškarac što neće ona. Znate kak se veli: muškarac učini sve što može a žena sve ostalo. I tak prtljala ona malo 'vako malo 'nako…
''E Kate moja, nije ti to aku bušilica..'' bilo je Qayi jasno al nemereš ti protiv nje. Dobro da nije sve skupa bacila u smeće. Šteta bi bila slike. Koja i dalje stoji na podu naslonjena na zid.
''Joj baš je ovak fora…''. No nije prošlo, sva se smrkla i valjda počela razmišljat. Što je kuluminiralo listom kriterija. Božetesačuvaj, poslušajte.
''Nesme imati fakultet..'' –stanka ''.. a bogami ni želju za formaliziranjem svog znanja. Daklem nema studenata u ovoj kući''
Qayi se stisne želudac, al dobro, takih je jednoznamenkasti postotak u Rvackoj. Ima onih ostalih oohoho.
''I narafski nema ni Dinama, ni Ajduka (za bijelu boju se možemo dogovoriti) ni Tompsona u ovoj butigi. Dakle, samo nacionalno onesvješteni i indiferentni prema križevima.
Jbga patak, sad se Qayi zacrni. Šanse postaju minimalne.
''A da ne spominjem da mora imati razvijene senzore za primjetiti prašinu i prljave tanjure ali ne za akademsku raspravu tipa '' bi li se moglo'' - sad će već Kata zapjenjeno.
Bem ti, Qaya sam da se ne sruši, al nije bilo kreveta blizu pa je ostala stajati. Ovo zadnje su bili čisti ženski aduti.
''Ma Kato nisi valjda…'' na što je dobila kolekciju imbusa u glavu (bez kutije).
''No dobro, nisi…'' plic, pljuc, najtanji joj završio u ustima.
Eto tako. Sretan odabranik srca Katinog, da rezimiramo, mora biti muškarac, ateist, ljevičar, bez faksa al naravno narodski mudar (oni s faksom su samo puno pričali ili se izvlačili da ''za sve postoje majstori''. Bez ideje kak bi se ti majstori platili) i mora znati, što proizlazi iz onog u zagradi, raditi sve poslove oko i u kući. A tu računamo i na neku mišićnu masa lijepo raspoređenu po vitkom tijelu (ovo je dodala Qaya.) Pripomenula bi ona i seks al ju uhvatio strah da kad Kata i tu počne sa kriterijima, da će do smrti ostati same.
I sad mi vi recite. Ja sam uvijek mislila da s vremenom kriteriji postaju blaži.


Post je objavljen 27.09.2013. u 12:10 sati.