Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Neki drugi linkovi (za zaboravne)

Web-sadržaji na koje sam nabasala surfajući mnogobrojni su, s većim ili manjim stupnjem iskoristivosti, zgodni i poučni, ali se na kraju, kad se sve zbroji i oduzme, ipak zadržavam na pukih desetak portala (provjerim mail, provjerim blog, odem na Blog.hr, na Net.hr, na Jutarnji.hr, na Vecernji.hr – radi ravnoteže lijevih i desnih elemenata u organizmu, provjerim lokalne Osijek031.com i Koprivnica.net, i tu i tamo, ako dobijem notifikaciju, odem na Facebook. Ovo predstavlja moj dnevni internet ritual.)

Guglam i jutubam stvari. Ponekad wikipediram. Odem na Pinterest gledati na koje sve točno načine nikad neću biti savršena žena, majka, domaćica, kreativka, štedljivica, lakiralica noktiju i vježbačica trbušnjaka. Skrolam po 9gagu dok mi treba odmor za mozak.

I to je to.

Nekad sam više koristila servis StumbleUpon, koji me znao odvesti na začudne i zgodne sajtove, aplikacije i sadržaje, ali sad je toga (vremena? volje?) daleko manje. Razmišljam o razdoblju prije nekih desetak, pa i petnaestak godina, kad je internet bio tehnološko čudo i kad je otkrivanje sadržaja predstavljalo društvenu i mentalnu poslasticu. Danas, znajući da se na internetu može naći SVE, čarolija je ishlapjela.

No ipak, naišla sam na par zgodnih linkova koje bih htjela podijeliti s vama, kako bismo zajedno naučili nešto novo, a i ja ostavila zabilježenim da sam nekad koristila ove sadržaje.

U prvom redu, tu je Neverendingplaylist.com. Doslovno prevedeno, radi se o neprekidnoj playlisti – samo upišete ime vašeg omiljenog izvođača/izvođačice, i playlista se sama složi, svirajući sve njegove/njezine muzičke numere. Pokazalo se iskoristivim u situacijama obavljanja kućanskih poslova, kad kućanica/kućanik nema vremena pola sata slagati playlistu. Preporučljivo za one koji imaju flat internet – ne činite kaznena djela piratizirajući muziku: slušajte online.

Neverendingplaylist

Life hacking se odnosi na trikove, vještine, metode i nove tehnologije kojima se olakšava svaki aspekt svakodnevnog života. Zato vam ovim putem predstavljam web sajt Hack the life koji govori upravo o tome (međutim, ako uguglate „hack the life“, dobit ćete još puno sadržaja kojima možete skratiti i olakšati svakodnevne zadatke). Radi se o nizu zgodnih životnih stvarčica kojima si možete olakšati ugošćavanje, posluživanje hrane, vezanje šala i slično.

Top 20 life hacks that actually work

Konačno, evo i jednog bloga koji mi se svidio – zove se Learning Mind. Tu sam, između ostaloga, naišla na prenesene misli mađarskog sveučilišnog profesora i istraživača sreće Mihalya Csikszentmihalya o deset kontradiktornih osobina kreativnih osoba (snažni, ali bez kondicije, istovremeno ekstrovertirani i suzdržani, sanjari, ali i realisti i slično...) No i bez obzira na to, na ovoj stranici možete naći niz popularno-znanstvenih otkrića (koja muzika vam najviše može pomoći u učenju, koja su bila najbizarnija znanstvena otkrića u protekloj godini,

10 contradictory traits of creative people



Post je objavljen 24.09.2013. u 08:58 sati.