Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PRVI DIO - ZASJEDANJE SABORA RH, 18.09.2013. GODINE


SABOR RH. - UŽIVO

Zasjedanje sabora RH, je započelo oko 10,00 sati sa temom; prava nacionalnih manjina i dvojezičnost u gradu Vukovaru, te napisi na ćirilici. Premijer Zoran Milanović (SDP) u sabornici je počeo odgovarati na zastupnička pitanja, te on se odmah bahato postavio - manje je odgovarao na pitanja, više se je opravdavao se: "Ja svoje Hrvatstvo shvaćam normalno, ja sam iz Dalmatinskog zagorja." Milanović je između ostaloga oštro kazao: "Sa Hrvatskom nitko neće brisati pod!" Optužio je HDZ-e i HSS za loše stanje u državi, i propadanje hrvatskog sela... Uglavnom u Saboru od 10,00 do 11,05 sati gledali smo "sat vremena" svađanje u mišljenju. Ministarstvo gospodarstva od Ivana Vrdoljaka je u propasti, ministarstvo zdravstva od Rajka Ostojića je u propasti - pitanje je što uopće u Hrvatskoj funkcionira? Danas je štrajk u svim hrvatskim bolnicama, a Milanović očigledno obmanjuje sabor i javnost.

U sabornici nema ministra zdravlja, jer on je izašao van. Unutarnji dug je bio 140 milijardi kuna 2010., da bi on narastao do 2013. godine na 190 milijardi kuna. To je dokaz da Vlada od Zorana Milanovića ništa nije radila, nego je nagomilala birokraciju i povećala javnu potrošnju. Samo se stvaraju dugovi i ništa drugo. A premijer Milanović govori i tvrdi - da je sve u redu... Branko Hrg (HSS) je prigovorio premijeru da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je nesposoban i da treba ga smijeniti. Milanović je odgovorio Hrgu "hoćete vi biti ministar!?" "Evo nudim vam mjesto ministra!" Isprdao se je sa Hrgom i prigovorio mu o kriminalima koje je on počinio u Križrvcima. Za riječ se je javila sa svojim pitanjem Jadranka Kosor, ona je aludirala na nenormalnu potrošnju vlasti. Kosor je u saborske klupe došla sva u bijelom, u kompletiću,.., kao da je na modnoj reviji, a ne u parlamentu. Svoje fingirano* i ulizivačko pitanje postavila je Zoranu Milanoviću, tako da je na taj način oduzela vrijeme drugim vjerodostojnim zastupnicima - koji su tražili odgovornost od Vlade.

Na 17. pitanje dnevnoga reda javila se je Ingrid Antičević - Marinović (SDP) "o sivoj zoni poslovanja", njoj je odgovorio ministar financija Slavko Linić, koji je kazao da će zaoštriti odnose sa sivom ekonomijom... HDZ-e u sabornici cijelo vrijeme je šutio. To je dokaz koji je jasno pokazao da oporbe ovdje nema, jer u samom početku Milanović je napao HDZ-e da samo je ostavio kriminale dok je bio u vlasti. Sabor je u ovom momentu meni izgledao kao na neku "mlaku baru" gdje vodeći "žabci" krekeću... Hrvatska je velikoj propasti a ovdje nema ni pravih pitanja, ni pravih govornika. Prozvana je bila i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak - Taritaš.

Zastupnik Ante Babić se je okomio na ministra prosvjete Željka Jovanovića, da škole su pale u odgoju i svjetonazoru. Te optužio je Jovanovića za šarlatanstvo. Zastupnik Goran Marić je optužio premijera za izvlačenje golemih novaca iz centralne banke i croatia osiguranja i hrvatske poštanske banke. To je Marić nazvao "financijska perverzija". Zastupnik; Zlatko Tušek, je postavio pitanje ministru Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Mirandu Mrsiću, da li se ukida "zakon o radu"? Kada u ovoj jadnoj zemlji nitko ništa ne radi. Tušak nije bio zadovoljan sa odgovorom od Mrsića, kazavši da plan 21 "kukuriku" koalicije ne funkcionira. Predsjednik Sabora RH, Josip Leko u 12,10 sati je dao sabornicima pauzu od 15-tak minuta. (Dok se čeka drugi dio saborske rasprave - ja objavljujem ovaj prvi dio.)


----------------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 18.09.2013. (Srijeda)

HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,

Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb

http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8
http://istinazanarod.blog.hr
www.crostojkovic1958.blog.ru

Članaka; 1679


Post je objavljen 18.09.2013. u 10:13 sati.