Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Naši plastičari - Bomark Pak

Poduzeće Bomark Pak d.o.o. je najveći hrvatski proizvođač stretch folija. Djeluje u sklopu Bomark-grupe koja je najveći hrvatski distributer ambalažnih materijala i opreme za pakiranje.

Svojim proizvodima Bomark Pak d.o.o. je u mogućnosti zadovoljiti i najzahtjevnije kupce u zemlji i inozemstvu, s kojima nastoji graditi dugoročne poslovne odnose, te biti korektan i pouzdan poslovni partner.

Više od 2.000 poslovnih partnera s kojima surađuje najbolji je dokaz korektnosti njegova poslovanja.

Stretch folije za omatanje su tanke, vrlo rastezlijive i čvrste folije. Paleta omotana stretch folijom je stabilna, zaštićena od vlage, prašine i UV-zračenja. Ručne i strojne stretch folije koriste se za omatanje robe na paletama kao i za dodatne različite namjene u industriji. Nasuprot tome mini stretch folije koriste se za ručno omatanje manjih predmeta u industriji i u domaćinstvu.







Bomark Pak je dokaz da se može do novca iz EU fondova - tvrtka provodi ekološki projekt Europske unije

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin održano je krajem srpnja 2013. godine predstavljanje EU projekta iz programa IPA IIIc „With Innovation to Regranulation – WIR“ kojeg provodi varaždinska tvrtka Bomark Pak d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

Projekt na koji su se prijavili traje dvanaest mjeseci i ukupno je vrijedan 198.546,94 eura, od čega je 73 posto sredstva pokriveno novcem iz europskih fondova, a 27 posto je uložio sam Bomark Pak. Projekt je rezultirao kupnjom novog stroja za regranulaciju koji će doprinijeti poboljšanju proizvoda i smanjenju otpadnog materijala, a uz to rezultati projekta bit će, najavljeno je, nova zaposlenja u tvrtki.

- Razlog zašto smo se odlučili prijaviti na ovaj projekt je da smanjimo količinu otpada koji nastaje u proizvodnji. Moramo biti ekološki osviještena, to jest, zelena firma. S novim postrojenjem kojeg ćemo kupiti zahvaljujući sredstvima iz ovog projekta smanjit ćemo količinu otpada s dva do tri posto, koliko sada iznosi, gotovo na nulu – istaknuo je direktor tvrtke Bomark Pak Goran Jošić.

U Bomarku je zaposleno 28 djelatnika, kojima se prema potrebi priključuje desetak sezonaca. Njihova ciljana tržišta su zemlje srednje i zapadne Europe, Austrija, Njemačka, Nizozemska i Mađarska, dok u skoroj budućnosti žele proširiti poslovanje na zemlje kao što su Poljska, Češka i Rusija. U 2013. godini tvrtka planira ostvariti promet od 250 milijuna kuna, a sve navedeno čini ih jednom od najvećih firmi te vrste u jugoistočnoj Europi. Predsjednik Županijske komore Varaždin Čedomil Cesarec ovakvim i sličnim projektima obećao je daljnju podršku.

- Nadam se da će do kraja ove godine biti još jedan natječaj raspisan i pripremamo obuhvatiti puno više firmi jer se nadamo da će biti i više mogućnosti i djelatnosti koje će biti obuhvaćene projektom. Na ovaj natječaj se javilo oko 25 projekata, a ja se nadam da će na sljedeći biti najmanje 50 – napomenuo je Cesarec.


Web stranica: Bomark Pak



Izvori:
Web stranice Bomark Pak
Varaždinske vijesti




Post je objavljen 11.09.2013. u 11:40 sati.