Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Da smo na čisto za sva vremena!


Ovako piše moja dobra prijateljica i pjesnikinja sa otoka i mjesta Krka
na facebook-u. U pismu ona napominje i daje do znanja koji kućni red
želi da se svi pridošli pod komentare pridržavaju...

To isto i ja želim od vas, ne zalazim pod postove koji me na zanimaju i
osobe koje pišu, da bi se kroz prepirke sunovraćivao na vašu osobnost,
dokoličario s vama i tako mlatio praznu slamu pametovanjem, nametanjem
mojeg gledišta i viđenja postojeće stvarnosti...

Ja nikako ne podnosim neiskrene, zatvorene, dvolične, lažljive, prepredene
osobe, za koje se može reč da su muljatori, persone koje kolaju tako u životu...





Elfrida Matuč Mahulja

Ovako. Kritična sam osoba. Prvo samokritična, a onda vrlo kritična spram društva kojemu rođenjem pripadam, spram naroda kojega sam dio i spram države koja je nastala nakon što je za nju izginulo jako puno ljudi svih životnih dobi. Smatram da na to imam puno pravo - jer svaka gadost koja se dogodi unutar našeg naroda i naše države u očima drugih ostavi biljeg na svakome od nas. Ne želim da me obilježavaju postupci pripadnika moga naroda koji su ispunjeni mržnjom i agresijom.
Ne želim da dođem negdje i da na mene upiru prstom jer "dolazim iz one zemlje ovakvih ili onakvih" i da me automatski smatraju jednakom tima onakvima ili onakvima, a manje vrijednom od sebe. Meni je zaista dosta hrvatskih i balkanskih kompleksa manje vrijednosti. Volim i sebe i svoju zemlju i Balkan. Smatram taj dio svijeta jednim od najljepših kutaka ove planete.

Puno sam već puta naglasila da sam sretna i Bogu zahvalna što se nisam dala zaluditi mržnjom i što njome nisam zaražena. Ne mrzim nikoga.

Nikoga nikada ne cijenim prema tome kojemu narodu pripada ili u granicama koje države živi. Ljude cijenim isključivo prema tome kako s njima mogu razgovarati i prema onome čemu svojim životima svjedoče.

Zato vas uljudno i prijateljski molim, kada ste kod mene razgovarajte prijateljski među sobom. Ne moramo se slagati - pa to je suludo očekivati, ali možemo raspravljati na kulturnoj razini. Nitko ovdje nikoga ne želi "pokrštavati" ni pokoravati niti nametati svoje stavove drugima. To je demokracija - da možemo reći svoje stavove i suprotstavljati ih, ali bez da to prijeđe u toliko uobičajenu pljuvačnicu i vrijeđanje.

Ovdje nitko nikoga neće prozivati ili vrijeđati zato što je pripadnik bilo kojeg naroda. Onaj tko misli da hoće bit će istoga trena lansiran u blokadu. Ovdje nitko neće mrziti nikoga jer ovo je moja kuća, a u mojoj sam kući ja gazda, koliko god to diktatorski zvučalo! Od pretjerane idealizacije demokracije koju nismo uspjeli shvatiti pa smo je pretvorili u suprotnost samoj sebi, meni je zlo, a čini mi se da je i cijelome svijetu zlo.

Dakle, dogovoreno!

Tko ne želi prihvatiti ovaj kućni red, vrata su gore desno i na njima piše "prijatelji". Da bi se izašlo klikne se na strelicu do natpisa.

Ovdje ste svi dobrodošli onakvi kakvi jeste i odakle jeste i kojim god pismom pišete, sve do trenutka dok svojim ponašanjem ne izazovete zaprepaštenje svoje domaćice.

P.S. Na ovo me je ponukala stravično ružna rasprava koju sam upravo prekinula, ispod jedne jednako tako stravično ružne fotografije koju sam jučer postala.

-------------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/



Post je objavljen 07.09.2013. u 08:27 sati.