Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Liniću, imaš posla u Koprivnici

Na koprivničkim bedemima i okolici od jučer, četvrtka 29. kolovoza 2013. do ponedjeljka, 2. rujna 2013. s najviše događanja u tri dana vikenda, po 8. put gradska Turistička zajednica Koprivnice priređuje putovanje u srednji vijek, a najavljuje se da će novo izdanje Renesansnog festivala porušiti dosadašnje rekorde kako broja izvođača, događanja, njihovog trajanja, tako nada se i posjetitelja. Najvažnije novosti manifestacije, ako uspiju, bit će revolucija u priređivanju ovakvih događanja. Prva je srednjovjekovno pivarstvo kao glavna tema festivala.

Na festivalu će se moći vidjeti kako se u srednjem vijeku spremalo pivo. Rekonstruiran je cijeli postupak srednjovjekovnog pivarenja, valjda prvi put nakon 500 godina ne samo u Koprivnici, koja ima tradiciju pivarstva, nego i u Hrvatskoj pa i Europi. Posebna novost je da će se praviti jedinstveno pivo na svijetu, pivo od koprive.

Druga je novost što će festival na festungu biti bez plastike, s drvenim priborom za jelo i tanjurima, te keramičkim kriglama, unikatnim proizvodima Turističke zajednice. Velike i male krigle iznajmljivat će se po 10 i 25 kuna, a nakon korištenja možete ih vratiti ili zadržati kao suvenire. Renesansni festival i dalje nema ulaznica, jedino će posjetitelji s vozilima plaćati 10 kuna dnevne karte za parkiranje.




Ma koga vi zajebavate? Kome vi to prodajete - bez plastike? Zašto lažete i turiste i domaće i vrijeđate inteligenciju Koprivničanaca? Sa željom da prodate što više krigli, po ne malim cijenama, izbacili ste plastične čaše. Ok. Sa željom da uvalite što više drvenog pribora, izbacili ste jednokratne plastične tanjure, žlice, noževe i vilice. I to je ok. Ali da ste sve ovo napravili bez plastike jednostavno nije istina.

Počevši od mineralne u PET ambalaži, brojne plastične opreme pa sve do neizbježnih mobitela u džepu svakog od glumaca i statista. I na kraju, zar nemate fiskalne blagajne? Liniću, imaš posla!







Izvori:
Renesansni festival
Radio Koprivnica





Post je objavljen 30.08.2013. u 06:20 sati.