Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Post 'Intermezzo'

Bloger E.T. u drugom komentaru mog posljednjeg posta 'Lex Perković' napisao je kratko: „Spomenuo sam te na blogu…“. Iako nisam bio sasvim siguran odnosi li se to na mene ili pak možebitno na 'virus' koji je trenutačno mutirao u @Na moru i 'obradovao' me iznad E.T.-ievog komentara svojom 'domoljubnom' posjetom, otvorio sam 'domena.blog.hr' i našao sljedeće:

Nedavno mi je draga Riječanka proslijedila zadaću sudjelovanja u Liebster Award igri koja je, po njoj odličan način da bolje upoznamo blogere koje čitamo, ili one o čijem radu još ne znamo ništa.

Pravila su jednostavna: odgovorite na jedanaest zadanih pitanja i nominirajte četiri blogera da učine istu stvar.


Kako mi je cijenjeni E.T. ukazao čast i stavio me na popis četiri nominirana blogera (čak na prvo mjesto!) nisam se mogao oglušiti na poziv pa evo i mog doprinosa ovoj igri.

1. Otkud želja da pišete blog?
- Više se i ne sjećam… (jednaki odgovor dao je i E.T.). Imao sam doduše sklonosti prema pisanju i 'pisanju' još iz gimnazijskih dana. Odabravši poziv u kojem se od 'pisanja' tažio jedino koliko toliko pismeni tehnički opis, troškovnik i raznorazni prikazi primijenjenih zakona, pravilnika i propisa, moj spisateljski 'nerv' se pretvorio u malu iskru u pepelu. Razgorio se tek krajem radnog vijeka. Tko ili što je proizvelo 'vjetar' koji je probudio 'spisateljsku pticu feniks' u mojoj glavi (možebitno je to bila blogerica catwomen?) ne sjećam se više sa sigurnošću.

2. Omiljena knjiga.
- Mnogo ih je i teško mi se odlučiti za jednu. Spomenut ću dvije: „Odiseja 2001“ i knjiga Krležinih eseja pod naslovom „Deset krvavih godina“. Ovi naslovi mogu dati sliku tema koje mene zanimaju.

3. Omiljeni film.
- Amadeus. Ima ih još no ovaj mi je posebno upečatljiv jer u liku Salieria vidim sebe.

4. Najljepši trenutak u životu. Kad ste bili toliko sretni da Vam je sve bilo lijepo?

- Bilo ih je ali godine čine svoje i više se ne mogu sjetiti da li su se oni zaista dogodili ili pak su samo plod mojih maštanja.

5. Najteži trenutak u životu. Kad ste bili toliko nesretni da vam je sve izgledalo beznadežno?
- Što dalje sve više mi se čini da mi je svaki trenutak u životu na neki svoj način bio težak. Beznadežno ipak nije bilo.

6. Što ste spremni uraditi bez ikakvog interesa? Što je to što vas čini sretnim?

- Sve što radim radim bez interesa, ako se pod interesom ne shvati sama činjenica to što radim. Vrijedi i za ovo 'mudroslovljenje' na mom blogu. I upravo rad je 'ono što me čini sretnim' kako je pjevala Josipa Lisac.

7. Opišite sebe u tri riječi. Koje su osobine vašeg karaktera dominantne?

- 3 x mrzitelj ljudske gluposti. Karakterna osobina? „…nervčik koga svaka, i najmanja sitnica životna guši u grkljanu i cakle mu se oči od neke neizrecive tuge.” napisao je M. Krleža u 'Bitki kod Bistrice Lesne'. Tome nemam što dodati.

8. Da li postoji osoba na čijem biste mjestu voljeli da budete makar neko vrijeme?
- Postojale su, ali su sve mrtve.

9. Imate li uzor, nekog na kog se ugledate? Ako imate – zašto ste baš tu osobu izabrali?

- Vidi odgovor pod točkom 8.

10. Da li ste zadovoljni poslom koji radite? Ako jeste – zašto; ako niste – koji biste drugi izabrali?
- Umirovljenik sam i više nemam posao kojeg stalno radim. No kad sam radio bio sam zadovoljan poslom ali ne i načinom kako se radio.

11. Gdje biste voljeli da živite? Zašto?

- Na selu u austrijskim Alpama. Vjerujem da tamo vlada mir, tišina, radišnost. A možda su i to samo moja snoviđenja.

Lista blogera kojima prosljeđujem "nagradu":

1. modesti
2. gospon profesor
3. valcer
4. pametni zub

…i ostali s popisa mojih favorita.


Post je objavljen 28.08.2013. u 21:16 sati.