Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flawless

Marketing

Još uvijek mi nedostaješ

Eh da...došla je i ta noć, noć nedostajanja, morala je a nisam je zvala. Tiho se ušuljala na prstima, baš kao i mrak koji pada nakon prelijepog sunčanog dana, došao je i taj trenutak samoće, uspomena, nedostajanja.
I nakon toliko godina, truda da sve ostane samo na lijepim uspomenama, a najviše zaborava svega toga, slučajno mi dođe u misli jedan dan onaj zadnji kada sam te vidjela u našoj kućici, pored kučiće od cvijeća...
Sjećaš se kada smo uvijek strepili da li će nas gazda zateći, kada sam se sakrila onaj jedan put iza paravana i on sve pregledao a nije me mogao skontati mada je za mnom ostao kilometarski trag parfema koji si obožavao?!
Sjećaš li se kako si govorio da sam najbolja osoba u tvojih 19 godina života?!
Skoro svako jutro tvoja poruka meni je obasjavala dan i svi oni ukradeni trenutci da se vidimo, svi oni ugrizi blizu srca, sve je sada na pameti i ponovo sve remeti.
A znaš najviše mi nedostaju tvoji zagrljaji, tvoj osmjeh, tvoje oči, sve tvoje.
Sjećaš se našeg prvog poljupca ispod susjedove jabuke, nas dvoje sjedimo na panjevima, lijepa, topla ljetna noć.
I znaš onaj dan kada si dolazio prije dvije godine bilo je najljepše iznenađenje ali i najtužnije jer smo tada izgubili kontakt.
Jesi li sve to izbrisao iz pamćenja?!
Postoji izreka koju sada pamtim i koja je istinita "Ponos je najveća prepreka koja može stajati između dvoje ljudi"... Zašto nas taj jebeni ponos zaustavlja da ti čujem glas, da vidim kako danas živiš i šta radiš, koga voliš, da li je još uvijek sve isto.
Ja znam da između nas nikada ništa ne može da bude više niti će biti, ali ono što je bilo ostat će zauvijek u mome srcu urezano a iz mozga nikada zaboravljeno.
Životinjo jedna, mislim na tebe! :)

Post je objavljen 12.08.2013. u 22:42 sati.