Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Blogeri, upomoć!

Nije baš 'Humor', više 'Muka' no što mogu kad takve kategorije nemacry

Ima jedno tjedan dana ili koji dan više kako su nas počele napadati 'nevidljive beštije'. Odjednom osjetimo oštru bol ali kad pogledamo na bolno mjesto nema ničega. Nakon nekog vremena na tom mjestu pojavi se oteklina u obliku kvrge koja peče, što no se kaže, 'ko sam vrag'. puknucuTek nakon što ju nekoliko puta namažemo 'Sinopenom' pečenje popusti ali nateklina ostane i po nekoliko dana.

Prva pomisao bila je: komarci, točnije komarice. Kakvi su to komarci koji ubodu pa nestanu kao da ih nije ni bili, čudili smo se. Ipak oni malo stanu dok se ne napiju krvi. I to naravno najčešće plate glavom jer uvijek u blizini imamo 'muhomlat'. wink A iskreno govoreći i nismo ih vidjeli kroz svo to vrijeme.

Druga pomisao je bila: mravi. Oni ipak nisu tako brzi da bi ugrizli i onda nestali. Osim toga ugrizi i nateklina pojavljuju se po čitavom tijelu, bilo ono pokriveno odjećom ili ne. 'Najbolje' je kad se pojave na stražnjici jer onda jedan dan sjedimo na pola nje. I to ne samo danju nego su' beštije'aktivne i po noći. Navečer legnem bez kvrga, ujutro se probudim s kvrgom na vratu, na lopatici i da dalje ne nabrajam, nepristojno je smijeh.

I konačno, danas u jutro sjedeći u svom karakterističnom položaju pred kućom, izgleda otkrih misterij. Osjetih bol, pogledam na to mjesto bez da sam poduzeo 'obrambeni zahvat' i uhvatim izvršitelja. Kako izgleda pokazuje donja slika.



Veličine je 7-8 mm, člankovito tijelo, šest nožica, na vrhu mala kliješta a zadak mu završava u formi žalca. Je li to žalac kojim bode ili pak grize kliještima ne znam. Uhvatih ga i strpam u kutijicu.

Sve pretpostavke odakle stižu, kako dolaze u sobu, krevet, ispod pidžame ili spavaćice neću nabrajati jer nema smisla. Nazvao sam svog prijatelja 'Hasky'-a da ga pitam za savjet, on se mnogo kreće po prirodi, no nije mi znao objasniti samo je napomenuo da je na internetu čitao kako se ljudi na moru žale da ih nešto grize a oni ne mogu otkriti što bang.

Onda smo odlučili za početak prosunčati deke i dok sam jednu stavljao na uže našao sam jednu mrtvu, već sasušenu, 'beštiju'. Odluka je odmah promijenjena: sve deke i posteljina u perilicu rublja.

I na kraju poziv za pomoć svim vjernim i 'nevjernim' blogerima: može li netko vas temeljem ovih podataka reći o kakvoj se 'beštiji' radi i je li ima načina da se ona onemogući u svojoj 'aktivnosti'? Na svakom korisnom savjetu unaprijed zahvaljujem od sveg srca kiss.


Post je objavljen 12.08.2013. u 12:05 sati.