Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Stephen King

Stephen King - Carrie

Carrie je sramežljiva srednjoškolka koja trpi iživljavanja svojih kolega i kolegica dok je u školi, a kod kuće pati pod teškim stegama koje joj nameće luda majka Margaret, katolički fundamentalista. Carrie u po frke skonta da uz malo truda kada se naljuti može pomjerati predmete.Trudi se držati svoj dar pod kontrolom. Njena školska kolegica Sue Snell se osjeća loše zbog prijašnjeg zadirkivanja Carrie i nagovara svog momka Tommyija Rossa, jednu od najvećih faca škole, da bude Carriettin partner. Tommy pristaje, Carrie pristaje i njih dvoje bivaju izabrani za kralja i kraljicu maturske večeri. No šala koja će uslijediti zauvijek će promjeniti ne samo tu generaciju učenika, već i cijeli grad Chamberlain u državi Maine...

Stephen King - Četiri iza ponoći 1 i 2

1 IZA PONOĆI - LANGOLIJERI
Kad je Craigy-Weggy Toomy-Woomy slavio osmi rođendan, majka mu je, već dobrano nalita, među nožne prste stavila upaljenu šibicu. Oca tad već dugo nije bilo na svijetu. Oca koji ga je naučio šta se događa dječacima koji sebi dopuste i trenutak besposlice: žive ih pojedu strašni langolijeri, i nikakvo trčkaranje neće ih spasiti. I onda, jednoga dana, na visini od 36.000 stopa, počinju se ostvarivati Craigovi dječački snovi...

2 IZA PONOĆI - TAJNI PROZOR, TAJNI VRT
"Vratite mi moju priču." Tko je taj neznanac koji slavnog pisca optužuje zbog plagijata? Neznanac koji, da bi dokazao svoju nedokazivu tezu, ne preže ni od prijetnje, zastrašivanja, paleža, umorstva ... serije umorstava... Tko je taj neznanac koji je posvuda i od kojega se ne može pobjeći? I odakle to silno samouvjeravanje da nikad nije počinio plagijat? Od suočavanja sa neznancem gore je možda samo suočavanje sa samim sobom.

Stephen King - Gole kosti

Kasnoljetni izlet na jezero s kobnim posljedicama. Kirurg koji se sna lazi na pustom otoku. Lik kosca koji se pojavljuje - ili ne pojavljuje? - u starom zrcalu. Zloćudni mehanički majmun. Plaža bez mora. Drevno indijsko prokletstvo. Žena koja je tražila prečace. Mljekar neobičnog hobija. Baka prema kojoj bi svaki vuk bio dječja igra. Sve to, i još mnogo više pronaći ćete u ovoj zbirci pripovjedaka.

Stephen King - Mračna kula 1 - Revolveraš

"Mračna Kula I: Revolveraš" je uvod u priču o posljednjem revolverašu Rolandu Deschainu koji je u misiji svog života: pronaći Mračnu kulu. U ovoj knjizi opisuje se njegov prolazak kroz veliku pustinju i potraga za Čovjekom u crnom, osobom koja mu može dati odgovore o Mračnoj kuli. Na putu sreće dječaka Jakea Chambersa koji mu se pridruži na putovanju.

Stephen King - Mračna kula 2 - Tri tarot karte

U drugom nastavku serijala Mračna Kula, Roland misteriozno prolazi kroz vremenska vrata koja ga odvode u Ameriku osamdesetih godina.Tamo udružuje snage sa drskim Edi Dinom i hrabrom Odetom Holms. Počela je divljačka bitka u kojoj podzemno zlo i neprijatelji kuju zavjeru da zaustave Rolanda u njegovoj očajničkoj potrazi za Mračnom Kulom.
U svijetu neobičnih okolnosti, puna zadivljujućih scena i nezaboravnih likova, serijal Mračna Kula ne može da se uporedi ni sa čim što ste čitali do sada. Ovo je najmaštovitiji roman Stivena Kinga, magična mješavina fantazije i horora.

Stephen King - Mračna kula 3 - Pustare

Treći dio Kingove priče o revolverašu Rolandu i njegovoj potrazi za Mračnom kulom stavlja pred čitaoce očaravajući humor, mnogo napetih trenutaka i scene apsolutnog užasa. Iako je knjiga sama po sebi veoma zanimljiva, ovo djelo izuzetnim čine Kingovi jedinstveni višeslojni likovi.
Treći nastavak o zagonetnom revolverašu i njegovim saputnicima u potrazi za Mračnom kulom vodi protagoniste Pustara u svijet pun fascinantnih pejzaža i čudesnih likova.

Stephen King - Mračna kula 4 - Čarobnjak i staklo I i II

Stiven King se vraća Mračnoj Kuli u željno očekivanom četvrtom nastavku svog fenomenalnog serijala. Roland, posljednji revolveraš, i njegova družina samo što su pobjegli iz jednog svijeta i već su se obreli u drugom. Kroz šokantne zaplete i energičnu naraciju roman Čarobnjak i staklo dovodi čitaoce u samo središte priče, ostavljajući ih da nestrpljivo čekaju dalje nastavke serijala Mračna kula.
U svijetu nevjerovatnih okolnosti, pun fascinantnih opisa i nezaboravnih likova, serijal Mračna Kula je nešto s čime se do sada još niste sreli. Ovo je najmaštovitiji roman Stivena Kinga, magična kombinacija fantazije i horora, krunisana vrhunskim uzbuđenjem.

Stephen King - Mračna kula 5 - Vukovi Kale I

Peti nastavak sage o Revolverašima i njihovoj potrazi za Mračnom kulom, Vukovi Kale, uvodi čitaoce u nova prostranstva Srednjeg svijeta. Roland, Edi, Suzana i Džejk naći će se pred novim iskušenjima, sjvetovima i upoznati ljude koji žive pod stalnom pretnjom Vukova koji povremeno dolaze u kale i otimaju djecu. Kao i prije, čitalac će disati sa starim junacima, ali upoznaće i nove Kingove likove koji povezuju ovu priču sa drugim pričanjima iz njegovog impozantnog književnog opusa.

Stephen King - Mračna kula 6 - Susanina pjesma

Ljeta 1999. Susana, tijela opsjednutog demonskom majkom Mijom, uz pomoć Crne trinaestice biva transportovana iz Kale Brin Stardžis u Njujork da bi rodila svoje momče. Dok se Džejk, padre Kalahan i Oj trude da prekinu Suzanin sastanak sa sudbinom u Diksi Pigu, Roland i Edi pomoću istrajnosti magije stižu do Istočnog Stonhema u državi Mejn, u ljeto 1977. U njemu obitava i pisac romana Jerusalimovo. Autor će biti šokiran njihovom pojavom baš kao i oni njegovom.

Stephen King - Mračna kula 7 - Mračna kula

Mračna Kula VII: Mračna Kula završni je dio veličanstvenog epa i najnestrpljivije iščekivano djelo u izuzetnoj karijeri Stivena Kinga, Sedmi tom predstavlja završetak potrage Rolanda, posljednjeg revolveraša. Mračna Kula vodi ga ka konačnom cilju, Kuli, središtu vremena i prostora. Rolandu će na poslednjoj etapi potrage biti potreban još jedan saveznik, poslednji ključ za ulazak u Kulu. Neprevaziđeno pripovjedačko umijeće Stivena Kinga i neizmjerna popularnost ove fantastične epopeje čine posljednji tom Mračne Kule najuzbudljivijim književnim događajem ove godine.

Stephen King - Djeca kukuruza

Stephen King - Duma Key

Glavni junak knjige je Edgar Freemantle, građevinski poduzetnik kojem je dizalica smrskala auto i desnu ruku. Nakon razvoda, Edgar će hladnu Minnesotu zamijeniti velikom ružičastom kućom na samom pješčanom sprudu jednog od otočića uz obalu Floride. Duma Key ima najspektakularniji zalazak sunca na svijetu, a Edgar želi novi jednoruki život početi slikajući. Idilični život na otoku dovest će ga u kontakt s nekim starosjediocima, kao što je vremešna dama Elizabeth Eastlake ili njezin dugogodišnji prijatelj, bivši odvjetnik Wireman. Njih dvoje, kao i Freemantle, nose ožiljke prošlosti koje tek treba otkriti, no čini se da će se prije toga zlokobna pretkazanja koja se tajanstveno pojavljuju na Edgarovim slikama početi ostvarivati.

Stephen King - Godišnja doba

Iza zajedničkog naslova "Godišnja doba" kriju se četiri kraća romana, izašla iz spisateljske radionice jednog od najčitanijih američkih pisaca današnjice. Prvi u nizu, "Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku" govori o nevino osuđenom čovjeku, drugi - "Darovit učenik" - o dječaku i ostarjelom nacističkom zločincu, treći, pod naslovom "Truplo", je priča o četiri dječaka i tijelu poginulog vršnjaka, dok je u posljednjem, "Metoda disanja", riječ o nadnaravnim silama i duhu umrle pacijentice. Prva tri navedena romana poslužila su kao književni predlošci trima filmskim hitovima.

Stephen King - Isijavanje

Isijavanje predstavlja oličenje suvremenog horor romana i pruža pronicljiv uvid u jednu rasturenu obitelj, mračne hodnike duše i ljudsku slabost.
Jack Torrens, njegova žena Wendy i sin Danny useljavaju se u hotel „Vidikovac“, gdje je Jack dobio posao kućepazitelja za vrijeme zime. Mjesecima odsječeni od civilizacije, Jack pokušava da se izbori sa alkoholizmom i napadima bijesa dok piše novi kazališni komad. Međutim, sile tame koje borave u hotelu „Vidikovac“ – koji ima dugu povijest nasilja – žele da se dočepaju Dannyja zbog njegovih snažnih prekognitivnih sposobnosti i služe se Jackovim slabostima kako bi ugrabile dječaka...

Stephen King - Mrkli mrak, bez zvijezda

Kada majstor horora poput Stephena Kinga svoju knjigu naslovi Mrkli mrak, bez zvijezda, znate da se sprema nešto uistinu spektakularno. Svi obožavatelji djela ovog legendarnog pisca bit će oduševljeni ovom zbirkom priča koje bi se podjednako lako mogle pričati uz logorsku vatru duboko u šumi ili ispod pokrivača u toplom krevetu. Četirima pričama zajednička je jedna tema: odmazda. I onda kad govore o brakovima poljuljanim težinom tajni crnih kao ugljen, o pohlepi i krivnji koje truju i gnoje sve pred sobom ili pak o tome kako je jedina stvar u koju možemo biti sigurni spoznaja da nam ono najgore tek slijedi.

Stephen King - Nesanica

Što učiniti kad vam san svake noći postaje sve kraći, kad se počnete buditi u gluho doba bez ikakve mogućnosti da ponovno zaspete ili kasnije tijekom dana vratite bar trenutak izgubljenog sna? Liječnici to zovu preranim buđenjem, ali za iscrpljenog umirovljenika i udovca Ralpha Robertsa vrijeme olovnih vjeđa postaje prava noćna mora. Pogotovo kad mu se od neispavanosti počnu priviđati čudna svjetla i čovječuljci u bijelim doktorskim kutama. A svi Kingovi čitatelji znaju da priviđenja u Derryju, gradiću u saveznoj državi Maine, i nisu tako neobična stvar. Sile Dobra i Zla već su odavno izabrale taj gradić za poprište bitke koja ne zna granice vremena i prostora.

Stephen King - Očajavanje

Savezna država Nevada ljeti je užarena pustinja, mjesto na kojem se nitko ne želi zadržavati. Ljudi koji voze Autocestom 50 jure s jedinom željom: proći što prije i stići što brže.
Kao, na primjer, Jacksonovi na putu za New York, ili Carverovi koji su krenuli na godišnji odmor u Kaliforniju, ili Johnny Marinville, nekad slavni pisac, a danas tek lovac na inspiraciju koji na svom Harley-Davidsonu putuje po Americi.
Nitko od njih nema ni najmanju namjeru zastati u malom usputnom rudarskom gradiću Desperationu, u kojem stvari baš nisu sto posto u redu. Ali lokalni policajac Collie Etrangian ima o tome svoje mišljenje. Tak! A oni koji budu imali nesreću upoznati gorostasnog Etrangiana izbliza, shvatit će da stvari u Desperationu uopće nisu u redu.
No, to je tek početak priče, jer su sile koje upravljaju svijetom izabrale baš ovaj gradić i ove ljude da se suoče sa zlom koje je izašlo iz davno zatrpanog okna ukletog rudnika.

Stephen King - Ono

Grupa odvažne djece, koja su ljeta 1958. sišla u kanalizacijsku mrežu ispod ukletog gradića Derryja kako bi uništila čudovišno stvorenje, ponovno je na okupu, dvadeset osam godina kasnije. Ove sada odrasle ljude posvećene poslu i rasute širom Amerike, obećanje iz prošlosti pozvat će natrag u Derry: To se opet pokrenulo i započelo novu seriju jezivih zločina.
Povijest se ponavlja: skoro svi učesnici epske borbe sada su ponovo na broju, spremni da se opet uhvate u koštac s nevjerovatnim. To, međutim, zna da magija dječjeg vjerovanja u nemoguće slabi s godinama i da članovi Kluba gubitnika kao odrasli nemaju šanse u ovoj borbi na život i smrt, osim, možda, pomoću čarobnog praha djetinjstva…

Stephen King - Potrebne stvari

Zastrašujući i obeshrabrujući horor u kojem zlo, u početku samo loš predosjećaj, ovaj put dolazi iz naizgled zgodne male trgovine u pejtonovskom gradiću Castle Rocku. King priču gradi na činjenici da nevolju i nezadovoljstvo čine obične, nedramatske stvari koje aktiviraju sve mehanizme mržnje, socijalne i religijske sukobe baptista i katolika. Katalizator zla je vlasnik trgovine Leland Gaunt koji bestidno trguje svim skrivenim željama previsokih cijena. Za njega će netko naposljetku reći da on uopće nije čovjek, a laži su glavna roba kojom trguje. Dolazi do krvoprolića, kraj je rezerviran za sukob Lelanda i poštenog šerifa Alana, a zbir fitilja pretvorit će gradić u ogroman roštilj.

Stephen King - Rose Madder

Kapljica krvi na plahti njezina bračnog kreveta probudit će Rosie Daniels iz četrnaestogodišnje noćne more. Njezin suprug Norman – odjednom je postala sasvim sigurna u to – jednog će je dana ubiti. Ili, što je još gore, možda i neće.
Rosie će pokupiti Normanovu kreditnu karticu i bez ikakvih drugih priprema pobjeći u novi život, što dalje od svog brutalnog muža. U novoj sredini Rosie će sresti nove prijatelje, naći novi posao, pa čak i mali stan, ali jedna neobična slika na zidu staretinarnice zaokupit će njezinu pažnju više od svega ostalog. Slika na čijoj poleđini piše “Rose Madder” sigurno je sudbinski namijenjena njoj i možda je u stanju promijeniti tijek njezina života na najneobičniji način, ako se samo na trenutak ohrabri i prestane drhtati od straha kako joj je njezin muž na tragu.
Rose Madder je mračna pripovijest o sudbini žene u braku sa surovim, lukavim i pokvarenim policajcem i njezinoj borbi za dostojniji život, ispletena od napetih niti trilera i protkana biserjem predivne ljubavne priče.

Stephen King - Salemovo

Salemovo je mali grad u Novoj Engleskoj s bijelim kućama, zelenim alejama, i čvrstim crkvenim tornjevima. To ljeto u Salemovu je bilo ljeto povratka kući i novih početaka; proljeće je prošlo i zemlja je bila suha, pucketala je pod nogama. U kasno ljeto, Ben Mears se vratio u Salemovo nadajući se da će protjerati svoje demone i umjesto toga pronalazi novi, neizreciv užas.
Jedan stranac je također došao u grad, stranac sa tajnom starom poput samog zla, tajnom koja će uništiti svakog koga dotakne i sve koje oni vole.
Svi će se zauvijek promijeniti: Susan, koju ljubav prema Benu nije mogla zaštititi, otac Callahan, loš svećenik koji je stavio načetu vjeru pred posljednji test i Mark, dječak čiji svijet mašte postaje stvarnost i koji ironično pokazuje najbolje spremnost da riješi tu nemilosrdnu noćnu moru Salemova.
Ovo je rijedak roman, gotovo hipnotički u svojoj nepopustljivoj neizvjesnosti, koja raste do vrhuncu klasičnog terora. Nećete zaboraviti grad Salemovo niti bilo koga od ljudi koji su živjeli ovdje.

Stephen King - Snovolovka

Jednom davno u ukletom gradu Derryju (poznatom po događajima iz prijašnjih Kingovih romana) četvorica dječaka su se udružila i učinila nešto hrabro. Nešto neupitno dobro, možda i odlično. Nešto što će njihovim životima dati smjer koji oni nikada neće potpuno razumjeti.
Dvadeset pet godina poslije svaki od njih ima svoj život i svoje probleme, no još uvijek su čvrsto povezani i svake godine u vrijeme lovne sezone okupljaju se u brvnari duboko u šumskim predjelima savezne države Maine.
Kada dezorijentiran, no iritirajuće uporan izgubljeni lovac, nepovezano mrmljajući o svjetlima na nebu, upadne u njihovu brvnaru, njihov idilični zimski izlet pretvorit će se u noćnu moru. Uskoro će Beav, Henry, Pete i Jonesy biti uvučeni u zastrašujuću bitku za život s bićem koje očito dolazi iz drugog svijeta. Izvanzemaljac se neće zadovoljiti time da preuzme kontrolu nad jednim ljudskim bićem, njegov je konačni cilj mnogo ambiciozniji.

Stephen King - Tamna polovica

Tamna polovica je osobna priča o Thadu Beaumontu, a započela je u njegovoj jedanaestoj godini, kada je završio u bolnici. Pod dijagnozom tumora mozgu Thad je bio operiran, no umjesto tumora, otkrili su ostatke njegova organički pojedenog brata. Thad za to nikada nije saznao, a danas živi kao pisac i nije naročito popularan. Njegova djela doživljavaju osrednje ocjene, a fanova nema mnogo. Međutim, Thad pod pseudonimom „George Stark“ oslobađa tamnu stranu uma i piše mračna kriminalistička djela, a ona doživljavaju suprotno – opći uspjeh. Nakon što Thad odluči ubiti Starka i iz toga izvesti šalu, nedugo potom oko njega započinju krvava ubojstva koja navodno čini – Stark, izmišljotina njegova uma. Thadu ubrzo na vrata pokuca policija, a njegova žena počinje mijenjati njihov odnos, posebno zabrinuta za njihovo dvoje djece blizanaca. Thad će biti prisiljen suprotstaviti se pojavi Georga Starka, ma kakva bila, ali prije toga, o čemu se tu doista radi, to će na vlastitoj koži tek morati doživjeti.

Stephen King - Uporište

Smak svijeta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milijun slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

Stephen King & Peter Straub - Talisman

Što biste učinili da spasite život svoje majke? Dvanaestogodišnji Jack Sawyer neočekivano dobiva priliku odgovoriti na ovo pitanje. Put će ga voditi preko cijelog SAD-a, i paralelnog svijeta Teritorija, u priči kojom King i Straub odaju počast možda i najslavnijoj dječačkoj pustolovini svih vremena, Tomu Sawyeru velikana američke književnosti Marka Twaina.

Stephen King - Vjetar kroz ključaonicu

U novoj pripovjedačkoj avanturi, King se vraća bogatim pejzažima Srednjeg svijeta - koji se sada pretvara u ruševinu ispunjenu čudovištima i nepouzdanom magijom - i istražuje nepoznate kutke univerzuma i spektakularne teritorije sage o Mračnoj kuli.


Stephen King - Kletva

Kletva je jedan od najboljih romana Stephena Kinga. To je, prije svega, psihološka studija o tome kako ljudski um može biti opsjednut toliko da promijeni i samo tijelo.
Priča je to o čovjeku čiji se život nepovratno mijenja nakon što je na njega bačena kletva. King nam ponovno pokazuje da je najbolji kada treba tkati priču od općeljudskih tema poput krivnje, odgovornosti, osvete, predrasuda, prijateljstva, ljubavi... u napeti nadnaravni triler.

download - sve knjige:
Stephen King - sve knjige

Post je objavljen 10.08.2013. u 20:06 sati.