Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

GeoGo 5 (ovaj put piše Marko)

Kao i zadnjih dva puta, kasnim ponesto na druzenje. Nalazim drustvo u zustroj raspravi o opravdanosti sudjelovanja profesionalaca na amaterskim turnirima. Srecom, uskoro pocinjemo sa 'sluzbenim' dijelom druzenja na kojem je Lovro komentirao Catalinovu partiju kojom je postao 5 pro. Vrlo poucna partija koja jasno demonstrira neke vazne strategije u igri. Tu analizu možete vidjeti na ovom linku.
Takoder, Lovro je ispricao sto je na kongresu saznao o tome kako uciti i odrzavati snagu u vrijeme kada ima malo vremena za go.

Nakon 'sluzbenog' dijela malo smo igrali, Drazen i Filip te Mladen i ja. Relativno ok je tekla partija dok nisam krenuo u napad na Mladenovu grupu prije nego sam svoju dovoljno ojacao. Na kraju po svojoj procjeni gubim za dvadesetak poena kada uocavam da mogu zaprijetiti manjoj Mladenovoj skupini u kutu koja bi donijela dovoljno poena. Mladen ignorira tu prijetnju i ubija moju vecu grupu sto na kraju rezultira s nesto vise od 40 poena prednosti za Mladena. Zakljucak - vise strpljenja u igri!

Pozdrav do sljedeceg druzenja.

Marko

Post je objavljen 09.08.2013. u 22:53 sati.