Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Klet

Moj nećak danas ima feštu. Slavi 44. rođendana. Očekuje se broj gostiju najmanje polovica broja njegovih godina. Tradicionalna obveza moje supruge kao glavnog kuhara i moje malenkosti kao pomoćne radne snage je ispeći prigodnu tortu. Jučer navečer obavismo tu tradicionalnu obvezu i evo 'naših ruku djela, neka živi, živi nećak naš.'



Po završetku posla, a bilo je već oko deset sati navečer sjedim pred kućom u klasičnom položaju (već opisanog), hladno 'Staropramen' na stolu, polako pijuckam odmarajući se od 'napornog' rada. I kako to već kod mene biva započnem pjevušiti melodiju neke pjesmice. Kako redovito ne znam njezin tekst, probudi se moje 'stihoklepsko' nadahnuće i započeh slagati svoju varijantu teksta. Slično sam radio kad sam uspavljivao unuke dok su bile male, a sad to radim uspavljujući najmlađu unučicu Floru.

Počelo je sa stihom:
„Idem ve u svoju klet…“
pa pomislih: 'moje kleti' više nema, prodali smo je i za dobivene pare, uz mali dodatak, kupili stan u Samoboru da budemo bliže unucima.

„E to tak ne bu išlo', i započnem prepravku teksta. Sjetih se da sam tijekom dana razgovarao sa svojim dobrim prijateljem i bivšim suradnikom na poslu koji se s vremenom na vrijeme javlja u komentarima pod imenom 'Hasky'. Tražio je spas od vrućine u podrumu tastove klijeti pa odlučih njemu u čast ispjevati malu pjesmicu s 'kletskim' sadržajem. Nakon nekog vremena uobličio sam slijedeći tekst:

„Došel bum vu tvoju klet,
fućka mi se za taj svet.
Kad popijem litru dve,
fućkal tad bum baš na sve.“

Kako je bila već duboka noć (23.20 sati) odlučih spremiti e-mail poruku u 'nacrte' i poslati mu drugi dan, tj. danas. Petljajući oko spremanja poruke, i ne znajući, poruku sam poslao. Ne znam jeli ga poruka probudila ili ne i kad ju je pročitao, no jutros u 6.30 'Hasky' mi je vratio 'milo za drago', dok sam još bio u polusnu, slijedećim odgovorom.

„Kad bi moja bila klet,
fućkalo bi mi se baš za sve.
Kad popijem litru dve,
fućka mi se čija je klet.“


Nije baš sasvim ispravan stih, što mu se može oprostiti obzirom na rane sate, no kako mi se ideja odgovora neobično dopala, objavljujem njegovo 'stihoklepstvo' u originalu.

Nakon ovako plodonosne razmjene 'stihoklepskog umijeća' mislim da je naša obveza da prvom prilikom opjevano i provedemo u djelo party

P.S. Ovo sam svrstao u kategoriju 'Priče'. Nadam se da tekst administrator neće opet kategorizirati kao 'Seks/ljubav' burninmad!


Post je objavljen 09.08.2013. u 11:13 sati.