Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Erica Jong

Erica Jong - Strah od letenja

Klasik modernog doba, knjiga koja je iz korjena promijenila naše poimanje seksualnosti.
Neumorna sanjarka Izadora Wing ne traži mnogo od života. Ona samo želi biti slobodna i pronaći idealnog partnera, savršen ljubavni spoj lišen osjećaja krivnje i bilo kakvih stega. Tokom nezaboravnog putovanja između dva kontinenta ona će otkriti koliko je ponekad teško ostvariti svoje snove.
Iako se Izadora boji letenja (u svakom mogućem smislu), trudi se izdržati na zacrtanom kursu, riskirajući svoj brak, pa čak i svoj život, radi jedne naročite vrste oslobođenja. U ovom duhovitom, poletnom, raskošnom romanu saznajemo kako se Izadora uspjela domoći slobode i osloboditi se svojih strahova.

Erica Jong - Sveženski bluz

Leila Sand, umjetnica, majka, poznata u cijelom svijetu, prava je žena današnjice. Dolazi iz vremena šezdesetih u sedamdesetih kada je pokušala pobjeći i naći utočište u drogi, ljubavnim aferama, dobrom vinu i putovanju svijetom, čak i u braku u majčinstvu. Sad se Leila prepušta mladiću koji joj pruža mahnitost orgazma, ali njeni osjećaji ostaju prazni, iznevjereni i obazvrijeđeni. Leilini napori da se oslobodi završavaju u senzualnoj i spiritualnoj pustolovini koja je odvodi od sastanaka liječenih alkoholičara do snažne performance arta u mračnom noćnom klubu East Villagea, od sjajnih zabava sa slavnim SoHo, slikarima, prodavačima umjetnina, narkomanima i 'njunfericama' do ljubavne veze s bogatim trgovcem starinama. Na tom putu upoznaje pravila ljubavi i tajnu sreće.



download:
Erica Jong - Strah od letenja
Erica Jong - Sveženski bluz

Post je objavljen 07.08.2013. u 22:41 sati.