Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gtaradi

Marketing

Porcijunkulovo vs. fiskalizacija


Moram priznati da otkako sam se oženio prije 23 godine nisam bio često na Porcijunkulovu, možda dva puta, jer sam upravo u to vrijeme uvijek bio na moru.
Za one koji ne znaju, Porcijunkulovo je kulturno-turistička manifestacija u Čakovcu koja se ove godine održava 49. puta, a ako netko želi baciti pogled, evo link za live online: Live/Porcijunkulovo 2013

I tako, ove godine sam baš ovaj tjedan doma pa sam krenuo danas prijepodne u Gradsku knjižnjicu da zamijenim knjige i pri prolasku kroz tržnicu, uočim da je na tržnici pola štandova praznih, i klikeri odmah prorade, danas je 01.08. i početak fiskalizacije i na tržnici. Na štandovima uglavnom sve OPG prodavači, uz troje preprodavača koji imaju fiskalne blagajne, i to mi je OK. Mala diverzija - ne odobravam niti što se bune prodavači ribe, kako će onim mokrim rukama tipkati, pa isto tako kako može mokrim rukama uzimati novac i vraćati kusur! A i preprodavači su dosta lovili u mutnom, a nisu niti imali motiku u ruci!
I tako, zamijenim ja knjige u knjižnici i krenem u razgledavanje štandova. I gle vraga, prvo što uočim na prvom štandu - fiskalna blagajna, ali na drugom je više nema. I sad nema više mira dalje, crvići ne daju mira, i hodam ja od štanda do štanda, prođem sve štandove i sveukupno uočim 3 fiskalne blagajne. Možda SVI ostali štandovi ne moraju imati fiskalne blagajne, no nekako sumnjam u to, pa mi sad nije jasno: ili zaista svi ostali ne moraju imati fiskalne blagajne, ili su im skrivene negdje ispod štanda, ili će već sutra pola štandova biti zapečaćeno! I na kraju se zapitam, pa čovječe, umjesto izložene robe ti gledaš blagajne, još će te netko primijetiti i pomisliti da spremaš pljačku, a sjetim se i one: KRUHA I IGARA!
Igre smo dobili: igramo se traženja fiskalnih blagajni, sad još samo da dobijemo kruha!

PS: Evo, dobio sam i odgovor - mjenjačnice, sajmovi, priredbe i izložbe do 1. listopada oslobođeni su obveze fiskalizacije.

Post je objavljen 01.08.2013. u 11:19 sati.