Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

8 ISUS: JEDINSTVEN, NEUSPOREDIV, ČUDESAN- u svom ponovnom dolasku

Tekstovi koji slijede zapisani su u knjizi "Zašto se isplati biti kršćaninom", Norbert Lieth (Warum es sich lohnt, Christ zu sein, Verlag Mitternachtsruf, mitternachtsruf.com)

Gospodin Isus je govorio o sebi kad je rekao: "Gle, dolazi s oblacima i vidjet će ga svako oko, i oni koji su ga proboli, i naricat će zbog njega sva plemena zemaljska. Da! Amen! govori Gospodin, " (Otk 1,7-8). Isus je Bog od vječnosti. Živio je kao čovjek ovdje na Zemlji i umro na križu. No uskrsnuo je od mrtvih i doći će ponovno. O tom Njegovom povratku govorio je već i Etan u Psalmu 89,6: "Jer tko se na nebu (dosl.u oblacima) može usporediti s GOSPODINOM? Tko se među sinovima moćnikâ može prispodobiti GOSPODINU?" Isus će ponovno doći, i to najprije po one koji vjeruju u Njega, kako bi ih uzeo u Nebo (vidi Iv 14,1-6). Nedugo nakon toga na vidljiv će način u oblacima slave doći na Zemlju, zavladati nad svijetom i utemeljiti svoje kraljevstvo. Sve u povijesti našega svijeta kreće se prema najvećem od svih ciljeva: Isusovu povratku.

O Isusovu povratku Dr. Theo Lehmann je napisao: "isus ne spada u one koji su neko vrijeme tu pa onda nestanu u magli povijesti. Njegovo ime ne pripada onima o kojima se neko vrijeme piše u novinama, a nakon nekoliko godina padnu u zaborav.... On je Prvi- Stvoritelj ovoga svijeta- i Posljednji. Kada svi bogovi i idoli, svi svjetski sustavi i svjetonazori, moćni graditelji silnih spomenika, zadivljujućih građevina i prograničnih logora nestanu s prozorâ svojih palača, kad budu svrgnuti sa svojih položaja, kad se nađu oboreni sa svojih konja i spomenika, kad postanu prah- zaboravljeni, išćezli, propali- kada sav svijet propadne- Isus ostaje kao Posljednji. Bogove i idole-one negdašnje i sadašnje- nećeš nikada više sresti; ali Isusa, Njega ćeš svakako sresti. On stoji na svršetku povijesti- pa i povijesti tvog života."

U Djelima apostolskim 10,42 o Isusu Kristu je zapisano: "On nam je zapovijedio naviještati i svjedočiti narodu da je on taj koji je od Boga postavljen za suca nad živima i mrtvima." To ne znači ništa drugo negoli: Dolazi trenutak kada će svaki ćovjek morati stati pred Njega- jedinstvenog, neusporedivog i prekrasnog Gospodina- i to jedni kao zauvijek spašeni, a drugi, oni koji su odbacili božansku ponudu spasenja u Isusu, kao zauvijek izgubljeni. Zbog toga bi neizostavno trebao postati kršćaninom.- Nemoj mu se odupirati! To ne samo da je besmisleno, nego je i na tvoju vlastitu štetu.

Apostol Pavao, koji se tada još zvao Saul, neko se vrijeme pokušavao boriti protiv Njega. Pričajući o svom susretu s Isusom, rekao je: "I kada smo svi popadali po zemlji, začuh glas kako mi na hebrejskom jeziku govori: < Saule, Saule, zašto me progoniš? Teško ti se protiv ostana opirati>" (Djela 26,14). Biblijski prevoditelj Albrecht napomenuo je da se tu radi o jednoj poznatoj grčkoj poslovici. U njoj se misli na tvrdoglavu živinu za vuču koja si nanosi veću bol kad nasrće na ostan, šiljatu alatku što je u ruci onoga tko njome upravlja. Smisao tog izraza jest: "Uzalud mi se pokušavaš odupirati."

Dolazi dan kad će se doslovce ispuniti sljedeća biblijska izjava: " Stoga ga je Bog i preuzvisio i darovao mu ime koje je iznad svakoga imena: da se Isusovom imenu prigne svako koljeno nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića. I svaki će jezik priznati da Isus Krist jest Gospodin- na slavu Boga Oca!" (Fil 2,9-11).

Isus je jedinstven i zbog toga što se ne odvraća od grešnikâ. I to ne samo da se ne odvraća od nas ljudi, nego nam se obraća. Zbog toga je i bio došao na Zemlju te umro i uskrsnuo. On te voli kao što te ne voli nitko drugi, i On ti danas izlazi u susret sa svom svojom ljubavlju. On jedini ima moć oprostiti ti sve grijehe, primiti te u svoje kraljevstvo i podariti ti vječni život.- Bi li htio danas prihvatiti Njegovu ispruženu ruku?

Post je objavljen 29.07.2013. u 18:43 sati.