Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

Remont željezničke pruge Turopolje - Velika Gorica

HŽ Infrastruktura izvodi kapitalni remont pruge i to na prometnom pravcu Zagreb - Sisak, točnije na dionici Velika Gorica - Turopolje. Dionica je duga 9,7 km, a vrijednost zahvata iznosi 109 miliuna kuna, a očekuje se svi da će radovi biti završeni do kkraja svibnja 2014. godine

Dionica je elektrificirana 1972. godine, a prije toga je na njoj izveden remont 1971. godine, pa trenutačna najviša dopuštena brzina iznosi 70 km/h. Ovim remontom brzina će biti podignuta na maksimalnu građevinsku brzinu od 160 km/h, ali će dopuštena brzina iznositi 140 km/h. Na dionici će se na tri željezničko - cestovna prijelaza osiguranima svjetlosno - zvučnim signalima i polubranicima ugraditi sintetičko popođe (Mraclin, kurilovec, Velika Gorica), a na tri mosta biti će izvedeni radovi na antikorozivnoj zaštiti te na proširenju parapeta.

Od Remont željezničke pruge Turopolje - Velika Gorica

U kolodvoru Velika Gorica biti će zamijenjeno 12 skretnica te će se uređena površina produžiti na 160 m i proširiti na širinu od 2,5 metara. U stajalištu Mraclin predviđen je novi bočni peron dužine 160 m i širine 2,5 m sa suvremenom opremom. Istodobno će se rekonstruirati most Buna. U sklopu međunarodno - istraživačkog projekta "Sustainable Maintenance and Analysis of Rail Transport Ifrastructure (SMART rail)" na novome mostu biti će izvedena i tzv. testna polja, odnosno biti će primjenjeno novo, poboljšano rješenje problema prijelaznih područja između mosta i otvorenog dijela kolosijeka. To će pridonijeti boljoj nosivosti i duljoj trajnosti pruga. Rok za završetak radova vrijednih 4.9 miliuna kuna je 30. studenoga 2013.

Kako napreduju radovi na pogledajte ovdje:
Remont željezničke pruge Turopolje - Velika Gorica


Post je objavljen 26.07.2013. u 08:31 sati.