Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/emeraldlights

Marketing

1. Why Wicca?

Mnogi me ljudi pitaju: "Zašto baš Wicca?"

Zaista ne znam koji je glavni razlog zašto sam odabrala Wiccu za svoju religiju. Sjećam se da sam kao djevojčica zaljubljeno gledala seriju "Charmed" svake subote i nedjelje ujutro (i zbog toga redovito propustila ručak). Moglo bi se reći da je odandje krenula moja ljubav prema magiji i paranormalnom te da sam se od tog trenutka pitala postoji li bog. Vjerujem da sam nekako duboko u srcu povezana s magijom. Ona ne mora biti kao iz serije, ta magija o kojoj govorim. Ne shvaćam magiju kao takvu makar bi bilo jako jako kul da je sve to moguće. Možda i je, ali do sada se nisam baš uvjerila u to.

Naravno, ne želim da pomislite kako sam zbog serije postala vještica. Razlog zašto sam postala vještica, wiccanka, paganka, kako god me nazvali, za mene je mnogo dublji, intimniji. Možda ga ne mogu posve objasniti, ali osjećam ga duboko u sebi. Voljela bih da svatko od vas osjeti barem dio te neobjašnjive ljubavi koju ja osjetim kada pomislim na Wiccu i paganizam općenito.

Danas sam pripadnica Paganskog kruga Hrvatske i s ponosom mogu reći kako smo prihvaćeni kao individualna vjerska zajednica. Upoznala sam predivne ljude, I. i P, mirnog M. i svoju predivnu A. koja ima odgovor na svako moje pitanje o biljkama i liječenju biljem. Što je još bitnije, upoznala sam sebe i pronašla sigurno mjesto o kojem sam oduvijek sanjala.

Posvećujem ovaj blog paganizmu, njegovom predivnom putu zelenog svjetla te svojim dragim prijateljima i predivnim događajima o kojima ću vam sigurno pisati. Jedva čekam da to putovanje počne.

Volim vas i blagoslovljeni budite! )O(



Isobel

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 21.07.2013. u 21:03 sati.