Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skbrda

Marketing

Gens una sumus za Vesnu Rožić


Slovenska šahistica Vesna Rožić oboljela je od teške bolesti i ŠK Brda uključit će se u akciju prikupljanj sredstava za njeno liječenje u Njemačkoj.

Cijelu priču prenosimo s portala :http://www.crochess.bloger.index.hr/post/vesni-rozic-treba-pomoc/22570427.aspx

Vesna Rožić, 27 godina, igrala je za svoju zemlju šest puta na Mitropa kupu, četiri evropska šampionata i četiri šahovske olimpijade. Ona je druga po snazi među slovenačkim šahistkinjama, odmah iza Anne Muzychuk koja je četvrta na svijetu. Sada je u vrlo teškom stanju zbogmetastaziranog kancera peritoneuma. Vesna je odlučna da se bori protiv bolesti. Za ovo joj je potrebna naša pomoć.

Prenosimo pismo Vesninog oca:

Poštovani,
obraćam vam se sa molbom za donaciju za liječenje raka moje 26-godišnje ćerke Vesne Rožič. Vesna je apsolvent na medicinskom fakultetu i stalni član slovenačke šahovske reprezentacije. U maju ove godine ona se teško razboljela. Ljekari su dijagnostifikovali metastazirani karcinom peritoneuma. Budući da je Vesna borac po prirodi, ona je odlučila da se svi zajedno borimo protiv raka.

Vesnino liječenje je počelo u Sloveniji, gdje je već primila dva ciklusa sistemske hemoterapije. Ovo nije dovoljno da se izliječi od te bolesti. Kontaktirali smo Medias Klinikum Gmbh, Burghausen, Njemačka, gdje će Vesna dobiti dalji tretman. Ljekari procjenjuju da će joj biti potrebno najmanje tri tretmana lokalne hemoterapije. Svaki ciklus košta između 15.000 i 20.000 evra. Troškovi liječenja su jako visoki. Mi smo u stanju da platimo prvi ciklus lokalne hemoterapije u Njemačkoj, ali se obraćamo vama da zamolimo da nam pomognete da prikupimo donacije da platimo preostale troškove Vesninog liječenja.

Možda ja nisam rekao sve što sam u ovom trenutku želio, ali moja nevolja i teškoće naše familije sutoliko velike da ne mogu da uradim ništa bolje.

S poštovanjem
Adrijan Rožić


Pozivamo ovim putem sve splitske i hrvatske šahiste i šahovske klubove da pomognu slovenskoj šahistkinji u borbi protiv opake bolesti, a ŠK Brda u ponedjeljak će uplatiti 1.500 kuna u svrhu njenog oporavka.

Donacije treba uputiti na Regionalnu asocijaciju Crvenog krsta Maribor, IBAN: SI56 0451 5000 0397 432, Ref: 50751, svrha: Vesna Rožič. Sva primljena sredstva će biti rezervisana isključivo za plaćanje troškova za Vesnino liječenje u Njemačkoj.






Post je objavljen 21.07.2013. u 17:38 sati.