Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

BREAKING NEWS NENADTV LIVE

Umro Željko Malnar, istraživač i tvorac kultne 'Noćne more'
Zagreb .09.07.2013 20:00 h nenentv.hr
Pokojnog putopisca i novinara Željka Malnara javnost će pamtiti po brojnim putopisima, dokumentarcima i dugogodišnjem noćnom TV showu 'Noćna mora'


nenadtv.hr
Željko Malnar preminuo je iznenada u utorak u 70. godini života. Malnara ćemo pamtiti po brojnim putopisima, dokumentarnim filmovima i dugogodišnjem noćnom TV showu 'Noćna mora' koji se prikazivao od 1992. godine do 2010. godine. Osim Malnara stalni članovi 'Noćne more' činili su njegovi zagrebački susjedi s nadimcima Cezar, Tarzan, Jaran, Remzo, Laki i pokojni Ševa iz ulice Peščenice. Malnar je Peščenicu proglasio nezavisnom republikom s njim kao predsjednikom. U 'Noćnoj mori' 2002. godine ugostio je košarkaša Dennisa Rodmana koji je u Zagreb došao samo zbog sudjelovanju u showu nakon što mu je prijatelj, podrijetlom Hrvat, pokazao snimku showa putem interneta. Član 'Noćne more' Zvonimir Levačić, poznatiji pod nadimkom Ševa, preminuo je 5. svibnja 2010. godine.

Autor je više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža

Željko Malnar rodio se u Zagrebu 12. travnja 1944. godine. Bio je autor dokumentarnih filmova, TV-voditelj anti-showa, anti-političar, svjetski putnik poznat u Hrvatskoj i u svijetu. Završio je gimnaziju nakon koje je studirao medicinu i eksperimentalnu zoologiju. Tijekom studija zainteresirao se za genetiku i kao dvadesetogodišnjak organizirao svoju prvu ekspediciju u jedinu prašumu Europe, Perućicu.

Nakon ekspedicije objavio je nekoliko zapaženih radova. Studirao je i na Indian Institute of Mass Communication novinarstvo za nerazvijene zemlje. Nakon diplome, u Indiji je ostao još 10 godina. Tijekom boravka u Indiji objavio je mnoštvo članaka o azijskim narodima i njihovim običajima te bio suradnik Zagrebačke televizije.
U Indiji je radio za strane producente te za vladu države Rajastan

SAŠA HINDIĆ I IGOR MODRIĆ INTERVJU SA ŽELJKOM MALNAROM PREMIJERA SPOTA OSTAO JE SAMO VJETAR
Nakon ekspedicije objavio je nekoliko zapaženih radova. Studirao je i na Indian Institute of Mass Communication novinarstvo za nerazvijene zemlje. Nakon diplome, u Indiji je ostao još 10 godina. Tijekom boravka u Indiji objavio je mnoštvo članaka o azijskim narodima i njihovim običajima te bio suradnik Zagrebačke televizije.
U Indiji je radio za strane producente te za vladu države Rajastan

U programu Saše Zalepugina prikazano je mnogo njegovih reportaža i dokumentarnih filmova iz Indije, Pakistana, Afganistana, Irana, Turske i drugih zemalja Azije. U razdoblju od 1972. do 1976. godine studirao je i indijsku filozofiju u ašramu indijskog filozofa Swami Shama. U Indiji je radio za strane producente te za vladu države Rajastan. Godine 1977. vodio je ekspediciju za Zagrebačku televiziju pod nazivom "Put na istok", koja je imala veliki uspjeh.

Za američku kompaniju Tropic Ventures vodio je jednu od najvećih ekspedicija u svijetu, "Around the tropic world" te bio autor dokumentarne serije iste ekspedicije pod naslovom "Journey to other worlds". Sudjelovao je i na speleološkim ekspedicijama s velikim rezultatima u znanstvenom svijetu.

Malnar je autor više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Šri Lanke, Maldiva, Tajlanda, Paname, Portorika, Ekvadora, Samoe i drugih zemalja. Dobio je mnoga priznanja (Chicago filmski festival, Barcelona film festival), a 1986. godine zajedno s Bornom Bebekom izdaje knjigu "U potrazi za staklenim gradom", koja je doživjela četiri izdanja. Jedini je stranac nosilac titule Seiuli (Poglavice koji govori) polinezijske države SamoaPogledajte najbolje televizijske uratke predsjednika Peščenice
Zagreb .09.07.2013 09.07.2013 19:55 h Nenadtv.hr
Željko Malnar autor je brojnih dokumentaraca i putopisa, a najviše ćemo ga pamitit po legendarnoj 'Noćnoj mori', koja je emitirana od 1992. do 2010. godine


SAŠA HINDIĆ I IGOR MODRIĆ INTERVJU SA ŽELJKOM MALNAROM PREMIJERA SPOTA OSTAO JE SAMO VJETAR4
MO VJETAR

4

Post je objavljen 09.07.2013. u 23:15 sati.