Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Politika ili pravo

Da li je slučaj Gotovina pravno ili političko pitanje?

Statut privremenog međunarodnog suda za ratne zločine u Haag-u omogućavao je Republici Hrvatskoj (kao suosnivačici tog suda) mogućnost procesuiranja ratnih zločina (podržavajući princip kojim se osigurava nadleštvo samo jednog suda). Po ustavnom zakonu o suradnji RH s Medunarodnim kaznenim sudom u Haag-u nositelj suradnje u ime Republike Hrvatske je Vlada Republike Hrvatske.
Dolaskom koalicijske vlasti 2000., Račan je bez saborske rasprave potpisao nadleštvo tog suda za vojno-redarstvenu operaciju Oluja. Time je pravno pitanje pravosudnih organa RH prenio na Tribunal.

Slučaj Gotovina je bilo isključivo pravno pitanje. Oko kojeg se zaplela politika.

Slučaj Perković, u kojem ista koalicijska strana, ali sada desetak godina kasnije, donosi ustavni zakon kojim želi doskočiti EU tjeralici. Zbog sustavnih, državno organiziranih ubojstava.
Iako je i slučaj Perković isključivo pravno pitanje.

Sljedbenici partije, koja je sustavno planirala revoluciju, uništavanje ljudi, prisilni preodgoj i progon u ime partijskih ciljeva od pravnih pitanja rade politička.
Gotovinu su isporučili (bespotrebno) stranom sudskom tijelu. Na tom suđenju je Gotovina oslobođen optužnice. A svoje ubojice (mada se tu ne radi samo o ubojstvu već kršenju više točaka međunarodnog kaznenog prava, domaćeg kaznenog prava kao i kaznenog prava treće zemlje) politički-protupravno uzimaju u zaštitu. Radi se o zločinu protiv čovječnosti ...

Podmetali su slučaj Gotovina HDZ-u i HDZ-ovoj vlasti (iako su sdp-ovi orjunaško-izdajnički elementi politički učvrstili pravni karakter slučaja Gotovina). Suvišno je raspravljati o prirodi tog slučaja.
Uistinu se čudim ako postoji ma jedan Hrvat koji glasuje ili bi glasovao za SDP-orjunaško-izdajničku, punu laži i prevara partiju.

Uz politiku laži, prevara, podmetanja i zlobe koja se nužno uvijek izrodi u nasilje ....


Vincent Willem van Gogh: Starry Night Over the Rhone, 1888.

Post je objavljen 06.07.2013. u 22:45 sati.