Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Sudnji dan

Preživjeli smo i taj dan ...

Trenutna vlast je proslavljala sa srpskim predsjednikom i garniturom civilizacijski upitnih vlastodržaca istočnih navika, umjesto okretanja slobodnom svijetu (zapadnih demokracija).
Mi nismo panslaveni. Ako jesmo, slaveni smo slučajno. Ili smo trebali biti slaveni u koje će se drugi slaveni ugledati.

Službene proslave ulaska u eU (neka je U, pa kakvo god bilo) nisu skupile sveukupno građana koliko je okupio MPT na Poljudu. Marko je fenomen. Normalan, u izričaju prihvatljiv, stavovima blizak narodu kojem pripada politička vlast. Zbog te svoje običnosti je fenomen.
I to je postalo čudo ...

Raspudić po običaju, svojim školskim zadaćnicama (pokušavajući nas impresionirati svojom nadarenošću), priča o onom što ne zna. Čega je on doktor?
...


Zapravo sam imao namjeru ukazati na političko-sociološku (ideološku i civilizacijsku) okrenutost ove vlasti istočnim despocijama, nedoraslim modernom vremenu i potrebama građana (države koju vode). Titoizam, ušao na krilima zlata Kominterne, kojim se plaćalo pobornike mrtve ideologije. Zlato sve oživljava (osim mrtvih).
Da bi mrtvo bilo živo, živi moraju biti mrtvi (ili ne smije biti traga o njihovom postojanju). U tom kontekstu, bosanskohercegovačkog poluizgubljenog doktora promoviraju (u dobroj navici negativne selekcije) kao dežurnog komentatora-sumislitelja.
Nadam se da su UDBA, KOS, veliko-srpstvo i ruska psihološka škola doplivali do samog dna (svojih podvala). Dosta nam je uvezenih Raspudića koji o ničemu nemaju pojma, a o svemu daju sud.
Dosta nam je partije, dosta nam je EU (koja će našu djecu baciti u ropstvo), dosta nam je nas samih (jer nas uvijek netko robi).
Preživjeli smo Sudnji dan ... ali nećemo preživjeti neki običan, kasnije.


U želji iskazati kompleksnost misli i osjećaja, povodom još jednog vidljivog manifestiranja našeg (teškog) položaja ... teško nama s njima!

Vukovarsko groblje:



Post je objavljen 02.07.2013. u 08:01 sati.