Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frozen

Marketing

Sex - ključ vječne ljubavi?

Kako opstaju veze? Koji je to čarobni recept koji bi se mogao primijeniti u svakom ljubavnom odnosu, pa bi svaka romansa onda trajala zauvijek, jednakim žarom?

Ima li ga uopće?

Ruku na srce, nisam sigurna, no možda ipak...

Svi bismo voljeli biti zaljubljeni, kao na početku. Voljeli bismo da je ljubav jednostavna i da se svede na razumijevanje i kompromis, ali tada svijet bi bio crno bijel. A kako u životu, tako i u ljubavi, uvijek postoji ona siva zona i u njoj činjenica, da je ljubavni odnos nešto što svaki dan gradiš iznova i nešto što se u svakom trenutku suočava s izazovima.

Ta siva zona puna je dvojbi u glavama dvoje zaljubljenih. Puna je životnih situacija prepunih besparice, računa i izazova. Želja, strahova, planova i na kraju drugih ljudi. Od njenih staraca, do njihovih susjeda i familije, preko frendova s jedne i druge strane koji ponekad previše zabriju, suradnika, pa i tete u ljekarni koja se njemu zavodnički smije.

S jedne strane svi su vam prijatelji koji žele da uspijete i uvijek budete sretni i zaljubljeni, s druge strane mnogi su i neprijatelji. Mnoge pere zavist, mnoge želja da imaju nju ili njega, mnoge samo činjenica da ne mogu gledati tuđu sreću.

I onda kad u sve to pustiš i pokoju svađu, dobiješ pitanje - kako da mi uspijemo?

I onda on kaže da je ključ svega - sex. I to dobar sex. Ne samo zbog toga što opušta, što zbližava, već zato što prazni glavu. U onoj finoj izmaglici, tren, dva, tri nakon ekstaze, zbilja ne razmišljaš o ničemu i nije te briga za ništa. Ne sjećaš se više oko čega ste se prije par dana posvađali, što te mučilo i što si htjela. Ne mariš za grintave starce i prazan novčanik. Nisi ni gladna, ni žedna, ni umorna, ni pospana, ni uzbuđena, već samo jednostavno jesi - dišeš i ne razmišljaš.

I nekoliko trenutaka nakon toga, susretneš njegove oči i on te opet gleda onako... k'o prvi put, kao da si mu otkriće i centar njegovog svemira. I znaš da je zaljubljen i da je zaboravio na sve gluposti i da ta tvoja venera ima nevjerojatnu moć. A žene zbilja zaboravljaju, ono što mi on često napominje - muškarci su vizualna bića. I da svaki će put pogledati drugu ženu, okrenut će se, komentirat će, nekad će se i napaliti, ali... ako ti ne zaboraviš koju moć imaš s njim u krevetu, nema te druge koja bi se tu mogla umiješati.

Imaš i njegovu glavu i njegovo srce i njegovu, iskreno donju glavu.

Sex je ključ svega, ni najvažniji, niti sporedan, ali jednostavno ključan. Nije bitno koliko puta tjedno, nije bitno ni gdje, nije bitno ni kakva ti je frizura ni da li si se udebljala, jer u tom trenutku on to ne vidi. Bitno je samo da znaš pravila igre i da s tobom ima najbolji sex u svom životu. Zaboravi što si mu skuhala, zaboravi nabrajanje što sve radiš za njega, zaboravi sve... Lijepa si, dobra si, super kuhaš, odana si, vjerna, slušaš ga, maziš paziš i sve pet - on te voli, cijeni i poštuje, ali njegova si vladarica kad ga iskreno svladaš u krevetu. I doslovno oboriš s nogu.

Probao je svašta, bio je s mnogo žena, ali ako ti uspijevaš biti okidač za nešto što mu nijedna od njih nije pružila, onda je to to. I on će ti to reći. I okrenut će se za drugima i komentirat će im guzice, ali samo će tvoje dupence sjediti na tronu njegova srca, života i kreveta.

S druge strane što muškarac može pružiti da bi veza koju ima trajala? I tu sex ima svoju ulogu ali... ženi je uz veliki O potrebno i nešto drugo. Žene vole biti saslušane i uvažavane, vole nadugačko i naširoko pričati o svemu što im padne napamet i vole osjetiti da s druge strane dobivaju pažnju i razumijevanje.

Muškarcima je to često vrlo teško i naporno jer, kad vide problem imaju potrebu dati rješenje. "Slomljeno je - budem ja to popravio." Dok žene zapravo većinu vremena ne žele da se nešto popravi, samo žele biti saslušane. I onda muškarci griješe kad im kažu - za to imaš frendice, susjede i svoju mamu.

I većinu vremena uopće ne slušaju što im ona priča i sve što kaže, u svojoj glavi pospreme u ladicu zvanu "Njeno trabunjanje". Na kraju se mnoge svađe dešavaju iz razloga što on - njoj govori kako mu to i to nije rekla, a zapravo je stvar u tome da on - nju nije ni slušao ni doživio.

Koliko god bilo teško, za muškarca kojem je stvarno stalo do njegove odabranice, potrebno je svojevrsno reprogramiranje. I to ne nametnuto s njene strane, već pokrenuto s njegove samoinicijativno.

Ako ona želi razgovarati u nekom prikladnom trenutku, dok oboje pijete kavu i listate novine, onda te novine mogu na pet minuta biti odložene sa strane jer iskreno koliko neki autogol, nekog igrača iz kluba u trećoj Jugoistočnoj ligi može biti važniji od žene vašeg života?

I onda slušajte - to ne znači odverglati napamet što je upravo rekla, već razumjeti njenu brigu ili dilemu ili na kraju konca nešto što joj je važno i oko čega je uzbuđena, bila to nova haljina ili zadnji ispit na faksu.

Tih pet minuta aktivnog slušanja, važnije je čak i od velikog O i potvrđeno je spasilo mnoge veze i brakove.

Recept onda zaista postoji mogli bi reći?

Možda, no zapravo je on kombinacija razumijevanja, slušanja, velikog O za nju i nezaboravnog sexa za njega, koji po ničemu nije monoton ali nije ni ekstreman (osim ako to oboje ne volite).

No možda važnije od svega, znati imati par minuta svakog dana samo za vas dvoje, ne radeći u biti ništa, možda samo sjediti na kauču, gledati se ili pomilovati po obrazu. Tih par minuta daleko od svega i svih, gdje ne može ući ni njena mama ni njegov posao, ni susjeda, ni buka s ceste, ni mobiteli, ni sva silina vanjskog svijeta.

Još ako se to pretvori u najbolji sex ikad s onim velikim O... sreća vam je zagarantirana. :)


Post je objavljen 01.07.2013. u 11:27 sati.