Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Lenjin - Baldasar

Lenjin - Staljin

Dana 26. lipnja 1907.g. u Tbilisiju je skupina boljševika (koje su vodili Lenjin i Staljin) imala namjeru izvesti pljačku napadom na kola koja su prevozila novac u banku. Cilj pljačke je bio namicanje sredstava za revolucionarne aktivnosti. Kako su kola prolazila preko glavnog trga na kojem je bilo mnogo ljudi, u pucnjavi i eksplozijama je smrtno stradalo 40 a ranjeno 50 ljudi.
Ukupno je ukradeno oko 341,000 rubalja, što bi danas vrijedilo gotovo 3,500,000 dolara.


Jurjević - Baldasar

90-ih godina, desetak članova splitskog ogranka SKH/J, pod vodstvom Jurjevića, osniva tvrtku koja je obavljala trgovačku djelatnost (veleprodaja). U vremenu (oko godinu i pol) postojanja , ostvarili su promet od oko 12 milijuna (današnjih) kn. Svrha te djelatnosti je osiguravanje sredstava za opstanak članova partije. Baldasar je, kao član te skupine koji je preselio u Italiju, u humanitarne svrhe skupljao tjesteninu koju su u Splitu prodavali trgovinama (mješovite robe). Partija.

Boljševizam (kao ideologija), način širenja i održavanja (boljševizma) (koji je potrošen i ostao je boljševizam samo kao etiketa neprihvatljive politike nametanja i oblika društvenog uređenja i održavanja društvenog uređenja) karikaturalno živi i danas. Naša je obaveza zaustaviti takvu praksu, takvu politiku i posljedice takve politike/prakse.

Ropotarnica povijesti.

Post je objavljen 26.06.2013. u 23:09 sati.