Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Nije im dugo trebalo: Od 15. 7. cigarete skuplje za dvije kune
Zahreb.21.06.2013 16:55 h Nenadtv.hr
Do 15. srpnja ove godine neke cigarete koje proizvodio TDR poskupjet će jednu, a neke dvije kune. Rekao je to u Rovinju u petak predsjednik Uprave TDR-a Zadro


Nenadtv.hr
Na cijenu cigareta najveći utjecaj imaju porezna opterećenja, odnosno 75 posto cijene cigareta u Hrvatskoj definirano je porezima - rekao je Zadro, a nije rekao točno koje cigarete će poskupjeti kunu, a koje dvije kune.

Zadro je komentirao i izjave ministra Slavka Linića koji je u četvrtak rekao kako su proizvođači cigareta potkradali državu.

TDR je sto posto poslovao u skladu s važećim zakonima i propisima, prema tome, bilo kakve optužbe smatramo neutemeljenima - rekao je Zadro na konferenciji za medije.
Očekuju daljnji pad prodaje

Dodao je kako je teško reći u kojoj mjeri će veće trošarine utjecati na tržište duhanskim proizvodima u Hrvatskoj. Ipak, smatra da možemo očekivati daljnji trend pada prodaje.

Zbog gospodarske krize i pada kupovne moći legalna prodaja cigareta u regiji pada od 2008. do 2012. za 13,3 posto - rekao je, piše Novi list.
TDR zadovoljan s markicama bez cijene

Poručio je da TDR pozdravlja odluku da na markicama više ne piše cijena cigareta jer će zakonodavac, a i industrija zbog toga imati veću fleksibilnost kada je u pitanju primjena novih cijena.






***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


"Pakao" u zagrebačkom KBC-u Rebro: Pokvarila se klima, teško bolesni pacijenti se "kuhaju" na ...vrućinama!
Zagreb.21.06.2013 14:50 h Nenadtv.hr
OVOG tjedna Hrvatska mjeri rekordne vrućine. I baš u "paklenom" tjednu otkazala je klimatizacija u zagrebačkom KBC-u Rebro! Iz bolnice poručuju kako čine sve kako bi se kvar uklonilo što prije, kako se teško bolesni pacijenti uz sve tegobe ne bi morali patiti još i s velikim vrućinama.

Nenadtv.hr
U našu je redakciju jutros pristiglo pismo jednog ogorčenog roditelja:

"U bolnici Rebro ne radi klima već nekoliko dana. Temperatura u sobi gdje je moje dijete od 17 mjeseci je 32 stupnja. Dijete mi je bilo na operaciji glave i ta se rana sad inficirala od velike vrućine koja je u bolnici. Ovdje se ne radi samo o mome djetetu, već o svoj djeci, a i drugim pacijentima koji su u bolnici na Rebru.

Osoblje bolnice radi u nemogućim uvjetima, nema sapuna za ruke, nema papira za ruke, čak nema niti nekih lijekova. I kako da sada mi roditelji ostanemo normalni? Pa pitam ministra Ostojića kuha li se i njegova guzica na 32 stupnja kao naša bolesna djeca. Ovo je sramota za ovu bolnicu, a i za cijelo zdravstvo. Roditelji već razmišljaju o tome da napuste bolnicu sa svojom bolesnom djecom na vlastitu odgovornost, jer ovo više nisu normalni uvjeti za biti u bolnici. Ovo je ukratko samo što se događa u bolnici Rebro".

"Trenutno smo u situaciji da sustav funkcionira s 50 posto kapaciteta i nadamo se skorom stavljanju uređaja u punu funkciju"

Odgovore na to što se doista događa u bolnici potražili smo u ravnateljstvu KBC-a Zagreb, jedne od devet hrvatskih bolnica koje se od ožujka ove godine zbog nagomilanih dugova nalaze u postupku sanacije.

"Iako Klinički bolnički centar Zagreb funkcionira u nepovoljnim ekonomskim uvjetima, usprkos tome nema smanjenja standarda zbrinjavanja bolesnika koji u KBC Zagreb dolaze iz cijele Hrvatske.

Glede problema hlađenja na lokaciji Rebro mogu vas izvijestiti da je unatrag 36 sati došlo do kvara na uređaju za pripremu rashladnog medija, a s time i poremećaja u sustavu hlađenja.

HEP toplinarstvo, s kojim KBC Zagreb ima Ugovor o osiguranju hlađenja/grijanja, ulaže maksimalne napore da se popravi kvar na uređaju koji osigurava hladnu vodu za sustav hlađenja. Trenutno smo u situaciji da sustav funkcionira s 50 posto kapaciteta i nadamo se skorom stavljanju uređaja u punu funkciju.

S obzirom na nepovoljne klimatske prilike zahtijevano je od predstojnika Klinika i Kliničkih zavoda da funkcioniranje prilagode trenutnim uvjetima i mogućnostima, u konzultaciji s tehničkom službom", kazao je za Index sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb, doc.dr.sc. Zlatko Giljević.


Mirela Holy je izašla iz SDP-a! Zmajlović: To je tvrdoglavost
Zagreb.21.06.2013 13:00 h Nenadtv.hr
Mirela Holy, sada već bivša članica SDP-a, kao glavni razlog svoje odluke navodi nepoštivanje predizbornih obećanja iz područja zaštite prirode iz Plana 21

Nenadtv.hr
Mirela Holy istupila je iz SDP-a! Obistinilo se ono što je prethodno najavljivala.
Sada već bivša SDP-ova članica ističe da bi njena politička vjerodostojnost pred građanima bila bespovratno narušena kada ne bi iskazala neslaganje s takvom politikom Vlade svojim istupanjem iz članstva.

Također, navodi da se njezini stavovi, vezani dosljednom poštivanju Plana 21, razlikuju od glavnih struja u stranci, da je u tom stavu usamljena, te će se, kao nezavisna zastupnica, zalagati za realizaciju svih politika iz Plana 21.
'Zmajlović nije htio prihvatiti moj kompromis'

O ručku s ministrom Holy je kazala: 'Razgovor je bio zbilja ok, ali nisam mogla prihvatiti argumente od ministra, a on nije htio prihvatiti moj kompromis. Tražila sam da se ugradi obveza realizacije Nacionalne parkovne agencije do kraja mandata, odnosno do 2015. godine, ali evo ga, to nije bilo prihvaćeno', pojasnila je Holy.
Holy je odbijene amandmane povukla iz procedure

Sabor je većinom glasova donio Zakon o zaštiti prirode, a nije prihvaćen amandman Mirele Holy koja je tražila osnivanje nacionalne parkovne agencije. Tri njezina amandmana su prihvaćena, dva su djelomično prihvaćena, dok je Holy ostale, koju su odbijeni, povukla iz procedure.

Ministar Mihael Zmajlović ponovio je stav Vlade da osnivanje navedene parkovne agencije nije socijalno, ekonomski ni politički opravdano.
Ne prihvaćam argumentaciju, ali ću povući amandman jer ne želim u neugodnu situaciju dovesti kolege iz kluba - kazala je Holy.
Zabunio se: Leko je Holy dva puta nazvao ministricom

Predsjednik Sabora Josip Leko zabunom ju je dva puta predstavio kao ministricu, ali se brzo ispravio i nazvao je zastupnicom.
Zmajlović: Prevladala je tvrdoglavost, a ne zdrav razum

Iskreno mi je žao što je Milera Holy istupila iz SDP-a, jer čini mi se da je prevladala tvrdoglavost, a ne zdrav razum - rekao je u Saboru ministar Mihael Zmajlović koji je još u četvrtak na ručku pokušao uvjeriti svoju sada već bivšu kolegicu da osnivanje nacionalne parkovne agencije nije opravdano. Kaže da je na ručku imao dojam da je bio vrlo uvjerljiv jer nije čuo niti jedan protuargument.

Iskreno mi je žao što je Milera Holy istupila iz SDP-a, jer čini mi se da je prevladala tvrdoglavost, a ne zdrav razum

Ne postoji ni jedan zdravorazumski razlog za izlazak iz stranke, jer u ciljevima se slažemo, ali ona je tako odlučila - izjavio je. Zmajlović je rekao i da ih je Holy o odlasku iz stranke obavijestila mailovima. Pojasnio je i zašto vlada nije prihvatila osnivanje nacionalne parkovne agencije koja je bila glavni razlog odlaska njegove prethodnice i zastupnice Holy iz SDP-a.

Argumenti su vrlo jasni. Ne radi se o iznevjeravanju građana i Plana 21. Argumenti da se ide u osnivanje nove agencije ne stoje. Naprosto pored šume postojećih agencija za koje se ne zna koja im je točno funkcija, osnovati još jednu bilo bi suludo pogotovo kada domaća i međunarodna struka kaže da to apsolutno nema smisla i da to predstavlja političke, sociološke i ekonomske troškove i rizike za provedbu - pojasnio je ministar.

Najavio je da će se sada koncentrirati na ono što su obećali Planom 21, a to je da će unaprijediti sustav upravljanja zaštićenim područjima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode. To je ono što smo obećali građanima i pri tome ostajemo, rekao je.
Dragovan: Žao mi je

Predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan o odlasku Mirele Holy samo je kratko rekao 'Ona je obavijestila stranku da je istupila iz članstva, meni je osobno zbog toga žao i to je sve što mogu reći o tome'.





Novine će svaki dan morati objavljivati koliko imaju riječi'
Zagreb,13:50 h Nenadtv.hr
Ravnateljica Porezne uprave rekla je da će dnevne novine svaki dan morati objaviti koliko su riječi objavile, a Ministarstvo kulture kontrolirat će taj broj dva put godišnje

Nenadtv.hr
I ona sama priznaje da je odredba o 25.000 riječi izazvala "dosta kontroverzija", no kazala je da je takvo zakonsko rješenje predložilo Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture će biti zaduženo i za provedbu tog dijela zakona te će dva puta godišnje kontrolirati broj riječi u dnevnim novinama.

Ministarstvo kulture kontrolirat će i statute redakcija, koji su također preduvjet za plaćanje 5 posto PDV-a.



Sabor danas raspravlja o ugostiteljskoj djelatnosti
Zagreb, 21.06.2013., 13:34 h Nenadtv.hr
Hrvatski sabor danas nastavlja sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se mijenjaju ograničavajuće odredbe vezane uz pružatelje ugostiteljskih usluga, ugostitelje i iznajmljivače, prostor u kojem se usluge pružaju, ishođenje rješenja za pružanje usluga i nastavak pružanja usluga u istom prostoru.

Nenadtv.hr
Zakonske izmjene trebale bi omogućiti građanima koji raspolažu smještajnim kapacitetima, a nemaju dokaz o uporabljivosti zgrade, ishođenje privremenog rješenja na temelju kojega će moći pružati uslugu smještaja, uz uvjet da su predali zahtjev za legalizaciju.

Ugostiteljima koji su podnijeli zahtjev za pokretanje postupka ozakonjenja nezakonito izgrađene manje zahtjevne zgrade, čija građevinska površina nije veća od 400 četvornih metara, omogućava se obavljanje ugostiteljske djelatnosti u nekoj od vrsta ugostiteljskog objekta, do izvršnosti rješenja kojim će se odlučiti o zahtjevu.

Namjera zakonskih izmjena je i omogućiti ugostiteljima (obrtnicima, zadrugama, trgovcima pojedincima, trgovačkim društvima) ugostiteljsku djelatnost, djelatnost u ugostiteljskim objektima sa sobama, apartmanima i studio apartmanima u građevinama stambene namjene u njihovu vlasništvu, tako što će im izdati privremeno rješenje.


Izmjenama zakona omogućava se iznajmljivaču pružanje usluga u kućanstvu u ili na nekretnini u vlasništvu bračnog druga, srodnika u 'ravnoj liniji' ili člana obitelji s kojima iznajmljivač živi u zajedničkom kućanstvu.

Nastavak pružanja ugostiteljskih usluga omogućava se bračnom drugu, srodniku u 'ravnoj liniji', članu obitelji koji živi u zajedničkom kućanstvu s iznajmljivačem, uz izdavanje novog rješenja o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga, ali bez utvrđivanja svih uvjeta koji su inače potrebni za izdavanje takvog rješenja


Maša Lučić 5-godišnja otputovala u SAD - milijun dolara samo za 'ulaznicu za operaciju'
Zagreb, 21.06.2013., 12:38 h Nenadtv.hr
Teško bolesna petogodišnja Maša Lučić otputovala je jutros s roditeljima u Chicago na operaciju koja bi joj trebala pomoći u liječenju arnold-chiarijeva sindroma, izvijestila je upraviteljica Zaklade Sierra, Višnja Vranešić.

Nenadtv
Djevojčica Maša Lučić bi u ponedjeljak, 24.lipnja trebala biti primljena u bolnicu, a već 1. srpnja operirana. Napominjući da je 'ulaznica za operativni postupak' milijun kuna, Višnja Vranešić iz Zaklade Sierra, izvijestila je da će se stvarni troškovi znati tek nakon operacije.

Tijekom humanitarne akcije 'Trebam te' dosad je prikupljeno 850.000 kuna na Mašin račun, što nije bilo dovoljno za njezin odlazak na put, pa je Zaklada iz svojih sredstava transferirala 150.000 kuna kako bi Maša danas mogla otputovati u SAD.
Vranešić je rekla da se i dalje nastavlja akcija prikupljanja sredstava preko humanitarnog telefona 0609014, te prodajom CD-a na kioscima tiska.

Putem humanitarnog telefonskog broja dosad je prikupljeno oko 440.000 kuna, koje će Zakladi biti naknadno uplaćene. Od prodaje CD-a za Mašu je u dva dana prikupljeno oko 27.000 kuna







Post je objavljen 21.06.2013. u 15:24 sati.