Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 21. lipnja

Danček!

Sretan vam prvi dan ljeta!

Danas nemam puno najava za vas.

U 19 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29), otvara se izložba 'Otok lubanja', na kojoj se predstavljaju umjetnički projekt Ja, Kongova kćer i Alexi Kukuljevic, kanadski umjetnik hrvatskog podrijetla. Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja. Na otvorenju izložbe, Alexi Kukuljevic i Cynthia Mitchell & Nathan Brown, čitaju odlomke iz svojih tekstova.

U isto vrijeme, u Galeriji AŽ, Atelieri Žitnjak, otvara se izložba Takeshi Moro-a 'Conundrum', koja ostaje otvorena do 30. lipnja. Na samom otvorenju, u 20 sati, autor će izvesti performans pod nazivpom 'Silence!'.
Performans 'Silence!' zajednički je događaj objeda, u širem smislu temeljen na tradiciji Zen prakse. Moro će pripremiti tradicionalno japansko vegetarijansko jelo. Tijekom jela, sudionici su zamoljeni da podijele, pojedu i završe obrok u tišini. Potpuna tišina tokom obroka potiče sudionike da cijene dijeljenje, hranu i sklad. Nakon performansa, održat će se kraći razgovor s autorom o utjecaja zen budizma na tradicionalnu japansku kuhinju.

Upute za performans:
-2 grupe po 4 osobe objeduju u tišini
- ne raditi buku s priborom
- ne raditi buku prilikom jela
- isključiti mobitele
- obrok treba završiti za 15 min.

Kuda ćete večeras?

Ivana

Post je objavljen 21.06.2013. u 12:43 sati.