Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Kad "rodijak" ukrade kreativno radno mjesto (posao)

"Rodijak", moj osobni naziv kojim na ovom blogu imenujem sve nečasno zaposlene, bez obzira na regionalnu pripadnost i slične karakteristike. Nek se samo zove "rodijak" da skratimo priču.
"Ukrade posao"- prvo sam napisao "uzeo" pa ispravio u "ukrao", jer sam opisivajući "uzeo" shvatio da su nečasno dodijeljena radna mjesta ne samo "uzeta" već ukradena. Za takvu krađu bi se ekonomskom analizom moglo točno u lipu izračunati koliko jedna takva KRAĐA oštećuje društvo (plaćom, foteljom, kompjuterom, grijanjem, mobitelom, autom i sličnim, te najvažnije: nekvalitetnim učinkom).

Sad, ja uopće ovdje nisam istraživao ni tko je postavljao, ni tko je projektirao, ali nove klupe na nasipu uz Savu, u zagrebačkom kvartu Savica, točnije , uz Novsku ulicu, predmet su ovog posta. Odnosno, predmet ovog posta je tipični korupcijski duh koji nažalost vlada našom zemljom, a rezultati su vidljivi na svakom koraku. Tako da ovaj put nisam krenuo od natječaja za posao i strukture odgovornih institucija, već čisto od krajnjeg rezultata njihovog rada.

Tipično za naš duhovno bolestan narod je da upire prstom u sve (najčešće u vladajuće) osim u samog sebe, pa sad, je li ovo radio Zrinjevac, Holding, rođo ovaj ili rođo onaj, potpuno nevažno. Ovu analizu primijenite na sve što vidite oko sebe prvo počevši na svoje radno mjesto i uočite plodove. A po plodu se stablo poznaje (Biblija).


Priča o novim klupama na nasipu kod ulice Novska



Prije klupa, uvertira...Na priloženom videu vidi se neka vrsta duda, stablo koje je zasađeno na sami rub "trek" staze, tako da svatko viši od 1.80m se mora saginjati (valjda je dobro kao vježba za leđa). Drugo, plodovi ovog, pažljivo odabranog i planirano zasađenog (za leđa korisnog drveta), padaju na trek stazu i "pohaju se" (slično kao i svakih 50m pseća govanca, žalosno!). Valjda je i to dio vježbe trkača, jer dok gledaju u grane duda da ne zapnu glavom, u isto vrijeme moraju gledati da se ne zaseru u pekmez na tlu. Vježba za vrat gore-dole!
A sad klupe. Kako u ovom 50-metarskom krugu već imamo prastare klupe postavljene tamo di ih ni Picasso ne bi postavio (ravno do haube parkiranih auta), očito je stari mentor, projektant ovog umjetničkog perfomansa dobro odgojio svog učenika. Učenik je tako nadmašio učitelja te je nove klupe postavio isto po rubu travnjaka, i to tako da ovi što sjednu na klupe, noge mogu pružiti pod noge trkača ili točkove biciklista.
Daljnje riječi su besmislene. Tko plaća ovakve projektante i koji "stručnjaci"postavljaju ove klupe?

Priča o klupi i dudu
Klupa ispod duda je promašila dudov hlad (pažljivo promatrano tijekom čitavog dana). Priča gotova.

Ostala uređivanja vrtova u kvartu:



Kao što se na videu vidi, pada snijeg. Čak štoviše, nije samo bio snijeg, bilo je ispod 0°C to jutro, i puhao je izrazito snažan sjeverac. A što su radili radnici Zrinjevca po tom vremenu? Sugurno nisu imali posla u plastenicima, ili na strojevima, nego su vjerojatno po nekakvoj "kazni" ili čisto zbog uobičajene neorganiziranosti ili nemara pretpostavljenih...rezali grane na stablima. I koliko znam to nisu grane koje evo ovaj čas imaju pasti na prolaznike ili aute.
Za razliku od tih potpuno bezazlenih grana, potpuno opasne grane (pogotovno za oči i to na bicilku), u samom krugu škole, stoje neodrezane godinama (isti kvart, odnosno nadležna osoba). I to u zemlji sa umjerenom klimom (dovoljno dana sa temperaturama zraka na kojima još uvijek rade motorne pile).


Ova šljiva pored koje treba čuvati oči, također proizvodi pekmez kojega na obući možete nositi sve do doma. Ako idete biciklom, zadnji točak (kotač) će vam fino istrackati leđa.
Da li se vrtovi ovako planirano i stručno uređuju samo u Zagrebu?

Dubrovačka priča
Radio sam prije par godina neki posao sa ribom u Dubrovniku, i morao sam znati dobro prognozu vremena (posao je ovisio u vremenu), a fala Bogu, danas se to može vrlo precizno na besplatnim internet stranicama i to tjedan dana unaprijed. Sjedim u hladu u kafiću, znam već od prije tjedan dana da će danas popodne nevera prema kojoj sam isplanirao poslove za radnike jedne firme-tjedan dana unaprijed! I što imam vidjeti iz kafića? Cisterna od onih gradskih uređivača parkova -dvojica tegle cijevi i zalijevaju travnjake.
Što bi se u nas reklo, nije ih pustilo (nevrijeme) da zaliju.

Pa dobro, kad je to tako u čitavoj Hrvatskoj sa svim javnim firmama koje uređuju vrtove, što je sa ostalim?

Samo pogledajmo ekonomski tijek zemlje (plodove) pa ćemo vidjeti da su još nesposobniji i bezobrazniji ugrabili samo odgovornija radna mjesta (stablo), a ostali to aktivno ili pasivno podržavaju. Naopaka selekcija uzrokovana duhovnom bolesti samog naroda a sa rezultatom u statistikama.






Post je objavljen 13.06.2013. u 17:08 sati.