Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Maria BRZAF GELAYE

Bože dragi kako vrijeme samo leti prošlo je već više od 6 godina. Kako sam se jučer prisjetio Habtua nije moglo proći da se ne sjetim naše Marije pa sada u sjećanje na nju ovaj post sa još jednom tužnom pričom iz Afrike.

Mareya has passed away ..... She was buried on 5th Feb 2006 at her family home town Matew.
Koliko su me samo potresle te rijeci koje sam pročitao u pismu koje dobih iz Burea.
Htio bih vam pisati o Njoj, al kako napisati posmrtni govor? Kako napisati nešto o nekome koga vise nema?
Mozda to i ne bi bilo teško da ta osoba nije zavrijedila najljepši govor, najljepše rijeci. „Počivaj u miru bit ćeš u mojim molitvama“ samo riječi koje opet ništa ne predstavljaju kada se pogleda u njih.Počivaj u miru dijete dragom Bog te je i pozvao sebi da bi ti bilo ljepše.

I am extremely sad that something like this had to happen to someone as kind and gentle as Mariya. She was a good person, and though I knew I would never see her again, I am filled with a sense of loss.
Odgovorio sam na pismo koje primih, al opet se ne osjeca iz ovih riječi koliko mi je samo žao te djevojke.
Možda je bolje reći djevojčice, godina joj i ne znam al bila je tako krhka i jadna da zasigurno nije imala niti 20.
Malarija ju je ubila. Možda i spasila tko zna. Kako je samo jadno izgledala u dva navrata kada joj se ta opasna bolest vratila u vrijeme kada sam bio dolje.
BRZAF GELAYE joj je bilo ime, al Urugvajac koji ga nije mogao izgovoriti nazvao ju je jednostavno Maria i eto vec godinama je bila Maria. Mislim da je i njoj bilo interesantno to ime jer sam tek nakon tri-četiri mjeseca saznao da se ne zove tako. Za sve nas bila je Maria.

Uvijek je bila nasmijana.
Siguran sam da je mogla biti izvrsna kuharica u bilo kom restoranu diljem Europe. Bila je u stanju od ničega, znali smo reći od "cigle", napraviti ručak koga se ne bi postidjeo niti najboli kuhar sa svim namirnicama ovog svijeta.
Krušnu peć nikada nije vidjela u životu no ovaj prvi kruh koji je u njoj ispekla bio je odličan, kao i sve nakon toga.
Počivaj u miru dijete drago, Bog te je i pozvao sebi da bi ti bilo ljepše.

Post je objavljen 13.06.2013. u 13:57 sati.