Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 10.lipnja

Danček!

Opet kasnimo s najavama uslijed vrlo ograničenog pristupa internetu. Danas nađoh vremena za pisanje, a bogu hvala, imam i štošta pisati.

U centru grada i prostorima bivše TŽV Gredelj održava se 4. Međunarodni festival dizajna Dan D, i to od danas pa do 16. lipnja. Više o tome možete saznati na Dan D.

Danas je međunarodni dan arhiva, pa Hrvatski državni arhiv (Marulićev trg 21) ima otvorena vrata za sve zainteresirane.

U 19 sati, u Hrvatskom školskom muzeju, otvara se izložba Bjeloruske državne akademije umjetnosti Minsk pod nazivom “Artspace.by”. Riječ je o 30ak grafika, studentskih radova, koje predstavljaju najbolje umjetničke radove te akademije nastale u zadnjih nekoliko godina. Izložba traje do 23. lipnja.

Nadalje, večeras imamo čak dvije izložbe radova Ivana Kožarića (autor Prizemljenog sunca iz Bogovićeve, za neznalice). U 19 sati u Galeriji Forum (Teslina 16) otvara se izložba njegovih radova pod nazivom “Devedeset druga mu je godina tek” – naime, upravo danas umjetnik navršava 92 godine. Izložba će biti otvorena do 20.srpnja.
U 20 sati u Galeriji Inkubator (Tkalčićeva 30) otvara se izložba istog autora pod nazivom “Kako i kada umjetnik zna da je El Grecov kolega”. Nju pak možete pogledati do 31. kolovoza.

Također u 20 sati, u SC-u se otvaraju čak dvije izložbe: U Galeriji SC otvara se izložba Ivana Prerada pod nazivom “Maumaharatanga”, koju ćete moći pogledati do 15. lipnja, a u isto vrijeme, u Galeriji Kiosk (iza Galerije SC) otvara izložba pod nazivom “Kukac” autora Janka Petrovića, koja ostaje otvorena do 30. lipnja.

I šećer na kraju, najbolji ulični festival u najljepšem gradu, ovdje kružimo zadnjih dana – 17. Cest is d best. Provjerite što je danas na programu i zaletite se do grada!

Ne dopustimo sivim oblacima da nam unište dan!

Ostanite mi kul,

Ivana


Post je objavljen 10.06.2013. u 16:10 sati.